Battlefield 4 Tablet Commander: online shooter meespelen op iPad

Battlefield 4 is voorzien van de Tablet Commander iPad-app, waarmee je een team aanstuurt, radars activeert en luchtaanvallen verstuurt.

Battlefield Tablet Commander iPadDe online shooter Battlefield 4, waarin je veldslagen tot en met 64 man kan spelen, is nu voorzien van de aangekondigde iPad-app Battlefield 4 Tablet Commander. Met de applicatie kan je live meespelen met teamgenoten die de game spelen op de pc, Xbox 360, PlayStation 3 en later ook PlayStation 4 en Xbox One. Als iPad-commandant kijk je voortdurend naar de kaart van de game, waar je eenvoudig overzicht houdt op de verrichtingen van je teamgenoten en er invloed op kan uitoefenen. Doormiddel van volledige VOIP-ondersteuning houd je zelfs gesproken contact met ze.

Om gebruik te maken van Battlefield 4 Tablet Commander, moet je eerst wel ervaring opdoen als veldsoldaat in de game. Het maakt niet uit op welk van de bovengenoemde platformen je speelt. Met je Battlelog-account dien je minstens level 10 te halen als soldaat, voordat je hetzelfde account kan overhevelen naar de iPad en als commandant kan optreden. Met een headset op de iPad aangesloten hoor je vervolgens nog steeds de gesprekken van je medespelers en praat je zelf mee als leider van de groep – in de hoop dat je team van maximaal 32 personen het pikt.

Als navigator houd je je vermoedelijk vooral bezig met het rapporteren aan teamgenoten waar anderen zich bevinden. Zo kan het gebruik van de app de samenwerking in een squad of zelfs heel team bevorderen. Maar je hebt niet alleen een adviserende rol. Je gaat ook over de posities van hulpmiddelen in het heetst van de strijd, scant op vijanden in de omgeving die voor de soldaten dan op de radar zichtbaar zijn of blokkeert de radar van de tegenstander. Verder kan je voertuigen en voorraden toebedelen aan squads en jawel: luchtaanvallen aansturen. Ongeacht of je zelf plezier haalt uit de commandantenfunctie, lijkt de rol wel een aanwinst voor het team dat er een heeft.

Downloaden: Battlefield 4 Tablet Commander (gratis, iPad, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2013, 15:56
Categorie Games
Onderwerp first person shooter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.