Bioshock iPhone iPad app icoon

Klassieker Bioshock op iPhone en iPad uitgekomen

Bioshock is uitgekomen voor iOS! Uitgever 2K Games vraagt zeven jaar na dato de volle mep voor de shooter zonder in-app aankopen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Bioshock iPhone iPad 2K Games

Een van de meest prestigieuze games op pc en spelcomputers de afgelopen jaren is uitgekomen op iOS. Bioshock voor de iPhone en iPad is geen slap aftreksel van de game die we de afgelopen jaren hebben leren kennen, maar is een volledige overzetting naar het touchscreen. Uitgever 2K Games deed dat al eerder met het geroemde XCOM: Enemy Unknown. Ook Bioshock nestelt zich pas op je toestel nadat je 13,99 euro uitgeeft in de App Store.

Bioshock won talloze prijzen van zowel pers als publiek in 2007, toen de originele game uitkwam. Nog altijd heeft de game een waanzinnige score van een 9,6 op Metacritic, de website die cijfers van reviews indexeert. De technische prestaties van het spel droegen bij aan dat succes. Op de iPhone en iPad zijn de grootste glimmers van het spel, de watereffecten op ruiten of allerlei reflecties bijvoorbeeld, weggehaald ten bate van de prestaties. Toch kan je Bioshock alleen spelen op de iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPad 4, iPad Air en iPad mini 2. Op oudere toestellen werkt de game niet.

Onderwaterstad

Bioshock speelt zich af in Rapture, een onderwater gebouwde stad waarin mensen in de toekomst heen vluchten als veilige haven. Maar Rapture bleek niet te handhaven: mensen vergrepen zich aan giftige genotsmiddelen, vielen elkaar aan en hebben allang geen normale levens meer. En… wie is dat meisje dat zich bemoeit om de grote stalen duikbewakers van Rapture, de Big Daddy’s?

Slopende momenten

Een confrontatie met een Big Daddy is gegarandeerd een spannend, slopend moment in Bioshock. De bewakers zijn onnoemelijk sterk en alleen met goed loopwerk en een combinatie van de beste wapens heb je een overlevingskans. Wapens raap je dan ook bij elkaar. Je hebt er gifstoffen voor nodig die samen explosief combineren, bijvoorbeeld.

Voor gevechten met Big Daddy’s maar ook al de vele lastige drugs-bezeten bewoners van Rapture, blijf je maar verschillende wapens en gif/ magie inzetten. Het zorgt ervoor dat je rechts in beeld een aantal knoppen hebt staan waarmee je wisselt tussen magie en je wapen, als ook herladen en tussen wapens schakelen. Kijken doe je met de rechter schermhelft, lopen met de linker. Het werkt niet zo soepel als met een controller of muis, maar dat zijn de beperkingen van het touchscreen. Gelukkig ondersteunt Bioshock wel MFi-controllers.

Bioshock iPad iPhone gameplay

Verdiepen

Bioshock is voor 13,99 euro een volledige game, zonder extra’s ten opzichte van het origineel, maar ook zonder in-app aankopen of andere ongein. Je kan je meteen weer verdiepen in de krankzinnige onderwaterwereld die Rapture is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2014, 11:51
Categorie Games
Onderwerp first person shooter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.