Dead Trigger 2 uitgekomen op iPhone en iPad

Dead Trigger voor iPhone en iPad is een geweldig uitziende 3D-shooter die je gratis downloadt.

Dead Trigger 2 iPad iPhoneNoem je een zombiegame voor de iPhone en iPad, dan noem je Plants vs Zombies. Noem je een zombiegame zonder inmenging van bloemen, dan noem je Dead Trigger. Het halverwege 2012 verschenen schietspel viel meteen in de smaak omdat hij gratis te downloaden was en tot de mooiste games op de iPhone en iPad behoorde. Opvolger Dead Trigger 2 maakt dankbaar gebruik van dezelfde sterke punten. Toch waagt het spel ook een gok: in deze shooter schiet je niet perse zelf.

Automatisch schieten

Dead Trigger 2 schieten helikoterCall of Duty: Strike Team helpt je overdadig met richten, Modern Warfare 4: Zero Hour kiest voor de traditionele aanpak en is daardoor wat moeilijker te sturen en The Drowning probeerde zelfs een heel nieuw besturingssysteem met tikken en vegen. Er is nog geen algemene consensus over hoe een schietspel op de iPhone en iPad moet spelen, maar de aanpak van Dead Trigger 2 hebben we nog niet gezien.

In het spel loop je met de linkerkant van het scherm en kijk je rond door over de rechterhelft van het scherm te vegen. Schieten… dat doet het spel zelf zodra je een wapen gericht houdt op zombies. Je mist daardoor de directe feedback van de trekker overhalen, maar omdat je niet tussen richten en schieten hoeft te wisselen, schiet je makkelijker raak. En dat is wat waard, als zombies op je af komen in warenhuizen, woestijndorpen en Amerikaanse steden. Tegelijk word je nog steeds beloond voor goed richten: headshots leveren meer op dan domweg richten. Wie het nog wil, kan ook handmatig schieten.

Specialisten in de schuilplaats

Dead Trigger 2 eindbaasNieuw aan Dead Trigger 2 is dat je werkt vanuit een Hideout. Je kiest missies nog steeds uit op de kaart, maar hebt daarnaast een schuilplaats. Daar vanuit regel je eerst medicijnen en begint is de grote freemium-valstrik van het spel. Medicijnen heb je al snel nodig om te overleven en kosten niet alleen virtueel geld, maar de productie ervan kan ook nog tijd in beslag nemen – die je terugdringt door opnieuw virtueel geld. Na verschillende reddingsmissies wordt je groep specialisten steeds groter en betaal je ook voor de wapenhandelaar, smokkelaar en technicien voor allerlei wapens en upgrades. Als je het echt bont wilt maken, biedt het spel zelfs duurbetaalde ‘bonus features’ als kippen-raketwerpers, kippengranaten en kippenmachinegeweren. Je verdient geld sneller terug als je een level op hoger niveau speelt, maar daar heb je ook weer vaker betere wapens en meer medicijnen voor nodig.

https://www.youtube.com/watch?v=sHxKj8N0q8Y

Op hoog niveau

De afwerking van Dead Trigger 2 staat op het niveau waar ontwikkelaar Madfinger Games inmiddels om bekend staat. Die is andermaal enorm goed. De beelden van het spel zijn haarscherp, de zombies zijn gedetailleerd en omgevingen glimmen zelfs als ze dat helemaal niet horen te doen. Glimmende houten deuren in warenhuizen, echt waar? Het kan natuurlijk geen kwaad: Dead Trigger 2 is een visueel spektakelstuk waarmee je laat zien waartoe de iPhone en iPad allemaal in staat zijn. Een ook qua gameplay staat het spel zijn mannetje. De game bestuurt uiterst strak en voelt goed, of je automatisch schieten nou aan of uit hebt staan. Dead Trigger 2 schiet in de roos.

Downloaden: Dead Trigger 2 (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Nog een indrukwekkende zombie-shooter: Dead Effect

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.