Dead Effect: spetterende zombieshooter voor iPhone en iPad

Dead Effect is een indrukwekkend uitziend schietspel voor iPhone en iPad, waarin je op een ruimteschip zombies moet zien te overleven.

Dead Effect zombies overleven iPhone iPadDe 3D-shooter wordt een steeds serieuzer gamegenre op de iPhone en iPad. Het vannacht uitgekomen Dead Effect mengt zich in de rij van serieuze schietspellen die je op Apple’s touchscreen kan spelen, een genre waarin bijvoorbeeld vorige week nog Call of Duty: Strike Team en 2013: Infected Wars in uitkwamen. Dead Effect valt op door zijn bloederige beelden en een beklemmend decor: op een verlaten ruimteschip neem je het op tegen horden zombies.

Hoewel de release van Dead Effect uit de lucht komt vallen, hebben de makers van de zombieshooter inmiddels hun sporen verdiend. InDev Brain bestaat uit ontwikkelaars die werkten aan pc-games als onder andere open wereld-game Mafia 2, Vietnam-shooter Vietcong en het actiespel Cold War.

Dead Effect zombies schieten iOS

Ruimteschip

Dead Effect is niet als veel schietspellen op de iPhone een shooter waarin je de volgende missie op de kaart aanwijst en dan weer een los level zombies overleeft of iemand probeert te bevrijden uit de handen van zombies – zoals bijvoorbeeld Dead Trigger. In plaats daarvan werk je hier een verhaal af. Je bent een elitelid van Unit 13 en ontwaakt in een ruimteschip waarvan de computerstem laat horen dat niet alles koek en ei is. Wat er precies gebeurt is niet zo verrassend natuurlijk: als je het eerste wapen hebt opgepakt en wat munitie hebt gespaard, stuit je al snel op de eerste zombies in de benauwde ruimtevertrekken.

Rondspattend bloed

Zombies schieten levert een bizarre plas spetterend bloed op. Het ziet er grof uit, maar ook cartoonachtiger dan de rest van het uiterlijk van Dead Effect. Het ruimteschip ziet er eenvoudig uit met zijn strakke lijnen en typische ruimtegangetjes-architectuur, maar de wapens en de omgevingen barsten van de details. Het is dat je zo snel moet neerschieten om te overleven, maar anders zouden de zombies zowaar persoonlijkheid uitstralen. Dat schieten gaat overigens op de bekende manier. Je beweegt met de stick links en je kijkt rond door vegen op het scherm. Rechts onderin vind je actieknoppen zoals schieten, maar ook slow-motion. Door de tijd te vertragen heb je tijdelijk meer tijd om doelwitten naar de grond te mikken. Het liefst met een schot in de kop, uiteraard.

Alleen

De verhaallijn van Dead Effect moet goed zijn voor 5 uur gameplay. Daarna kan je terecht in een Survival modus waarin je zolang mogelijk overleeft tegen vlaag na vlaag zombies. Tussen uitdagingen door vind je nieuwe wapens en geld om je wapenarsenaal uit te breiden. Een multiplayer component ontbreekt helaas: je kan de zombieshooter niet mét en niet tégen anderen spelen. Misschien past dat ook wel niet bij de benauwde ruimtesfeer die Dead Effect neerzet.

Downloaden: Dead Effect (€3,59, universeel, iPhone 4S+, iPod touch 5de generatie en iPad 2+, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2013, 9:00
Categorie Games
Onderwerp first person shooter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.