Reacties voor: Android nadert iOS, maar App Store domineert

Smartphones worden steeds populairder. Apple verkocht in drie dagen 1,7 miljoen iPhone 4's en per dag worden er 200.000 Android-toestellen verkocht. Volgens iSuppli zijn er in 2012 75 miljoen Android-toestellen en 62 miljoen iOS apparaten. Maar op het gebied van mobiele applicaties blijft Apple voor op de concurrentie.
Lees het complete artikel → Android nadert iOS, maar App Store domineert
Robin van t Slot - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 68 reacties

  1. tsja…en in dezelfde periode zijn er 300.000 symbiantoestellen verkocht.

    Wat kunnen we met die info?…..niets !

  2. Ik vind dat de cijfers niet zo veel zeggen. Van Apple zijn maar liefst 4 verschillende gsm’s met ios. Van velschillende fabricanten zijn 100den android toestellen. Dan denk ik toch dat Apple het veel beter doet.

  3. Logisch…iedere leek ziet nu toch wel dat de Android telefoons steeds beter worden/ zijn, dan de Apple telefoon met z’n problemen…ik hoefde ook niet lang te twijfelen toen ik m’n iphone 3g laatst moest verlengen..naar android telefoon dus (galaxy s) en nog geen moment spijt van.

  4. Ach, al zijn ze beter.. Als de iPhone/Apple maar blijft bestaan. En weet niet waarom, maar ik blijf Android een beetje amateuristisch vinden

  5. @Florens: Ik vind android ook amateuristisch, maar datzelfde zien we ook met mac os/windows. Windows heeft dan een veel groter marktaandeel maar steekt naar mijn mening nogal amateuristisch in elkaar.

  6. Je moet wel meetellen dat er iets van 6 merken zijn die android toestellen maken en ieder merk heeft ongeveer 3~5 modellen op de markt.
    Om het makkelijk te maken houden we 4 per merk aan, dat zijn 24 toestellen.
    24 toestellen vs 2 toestellen (iPhone 4 en iPhone 3gs, ik tel de verschillen tussen wit en zwart en geheugen grotes).
    Als je in de winkel staat heb je keuze uit : iPhone4, iPhone3GS, android #1, android #2, android #3, android #4, android #5, android #6, android #7…etc

  7. Of terwijl. Volgend jaar moet Apple met een extra budget model komen!!!

  8. @Ferry: ik denk dat er nog wel wat meer android toestellen zijn dan 24. En iets dat ook meespeelt is dat de iphone maar bij een beperkt aantal carriers beschikbaar is.

  9. Die vind ik sterk Ferry. Je hebt echt gelijk. Op werk heb ik met iemand continue discussies over Apple waarom hij het een *piep* bedrijf vind en dan wordt hij blij als het android marktaandeel groter is dan apple… dude vind je het gek?! Precies de reden die jij hier aangeeft. Één ding vind ik eigenlijk wel jammer van Apple en de iPhone.. het is zo verdomd populair dat ze fouten gaan maken…

  10. Origineel geplaatst door Eppo: @Florens: Ik vind android ook amateuristisch, maar datzelfde zien we ook met mac os/windows. Windows heeft dan een veel groter marktaandeel maar steekt naar mijn mening nogal amateuristisch in elkaar.

    En wat is er amateuristisch aan Windows? ‘t Is een nogal normatieve uitspraak die verder niet onderbouwd wordt. Op het eerste gezicht nogal kinderachtig.

    Ik meen trouwens dat Webwereld meldde dat het aandeel van Android in Amerika al groter is dan dat van het mobiele Apple-OS. Hoe meer concurrentie hoe beter, zou ik zeggen.

  11. Ik verwacht volgend jaar spam en virussen op de androids, zodat je een virusscanner moet aanschaffen op je mobiel. Symantec en anderen wrijven zich nu al in hun handjes.
    maar goed we zullen zien wat de toekomst brengt.

  12. @Muppel: Dat is juist het mooie aan een normatieve uitspraak: het is een MENING. En het feit dat jij mijn mening dus af loopt te zeiken vind ik nog al kinderachtig, voor zover ik weet leven we in een land met vrijheid van meningsuiting.

    En als je toch graag een onderbouwing wilt: slecht gestructureerd os waardoor het relatief makkelijk is om virussen te implementeren, log en traag, bij iedere scheet die je laat wordt er gevraagd of je dit wel wil doen. En zo kan ik nog wel veel meer opnoemen maar daar heb ik nu geen tijd voor.

  13. IOs zit maar op 1 type toestel: de iPhone. Android op 80 verschillende toestellen, so what!

  14. Wat mij iedere keer weer opvalt is dat veel mensen op dit forum direct in de verdediging gaan als er goede berichten komen over Android of wat voor besturingssysteem dan ook. Zij proberen op allerlei manieren het goede nieuws over de “concurrent” te ontkrachten. Waarom in Godsnaam? Wees tevreden met wat je hebt en gun anderen ook hun succes. Ik heb een Android (Desire) gehad en ik moet zeggen dat dat een prima, minstens net zo goede telefoon is als de Iphone. Ik heb hem ingeruild voor een iPhone4 omdat al mijn andere pc’s van Apple zijn en ik MobileMe ben gaan gebruiken. De Android viel niet (danwel via een omweg) te synchroniseren met MobileME, vandaar de overstap. Ik ben dik tevreden met Apple maar gun de concurrentie ook hun succes.

  15. @Muppel: Als je dat niet eens zelf kunt bedenken…

  16. Heel leuk al die android toestellen met verschillende specs allemaal waardoor de Apps in Google market niet optimaal werken bij elk toestel de iPhone apps doen het omdat je weet want de hardware is en de apps maken hier optimaal gebruik van. Je zal een toptoestel van android moeten kopen om alles te kunnen gebruiken en dan heb je het nadeel dat er veel apps zijn die voor de trage androids gemaakt zijn die er weer een slechte qualiteit hebben. Ik koop geen android want morgen is hij verouderd met de iPhone kun je een jaar vooruit

  17. maakt tog niet uit?
    logisch dat er steeds meer android toestellen, ze zijn meestal ook veel goedkoper

  18. Origineel geplaatst door Kees: Logisch…iedere leek ziet nu toch wel dat de Android telefoons steeds beter worden/ zijn, dan de Apple telefoon met z’n problemen…ik hoefde ook niet lang te twijfelen toen ik m’n iphone 3g laatst moest verlengen..naar android telefoon dus (galaxy s) en nog geen moment spijt van.

    Hee Kees proficiat, maar wat doe je dan hier op iPhoneclub??? Ga jij ook bij de Chinees een frietspeciaal bestellen

  19. Ik zal blij zijn als Android de iPhone heeft voorbijgestoken dan zijn we eindelijk van dat Android gezeur vanaf. Je hoort continu fangirls die blijkbaar maar niet willen snappen dat groter marktaandeel niet getuigd van een beter product. Android is de Windows van telefoons en dat gaan de fangirls binnenkort aan den lijve ondervinden. Laat Apple maar wegzakken naar een kleiner marktaandeel, het klein marktaandeel werkt perfect voor de Mac en zal het zeker ook doen voor de iPhone.

  20. Origineel geplaatst door Kees
    Logisch…iedere leek ziet nu toch wel dat de Android telefoons steeds beter worden/ zijn, dan de Apple telefoon met z’n problemen…ik hoefde ook niet lang te twijfelen toen ik m’n iphone 3g laatst moest verlengen..naar android telefoon dus (galaxy s) en nog geen moment spijt van.

    Daar heb je wel spijt van anders zou je je aankoop niet proberen te verantwoorden door problemen te verzinnen voor de iPhone. Wat met de iPhone 4 duidelijk is gebleken is dat mensen met een iPhone 4 geen problemen hadden met hun toestel maar net mensen die een Android hadden en geen iPhone riepen dat de iPhone een probleem toestel is.

    Alleen al het feit dat je op iPhoneclub zit laat al duidelijk zien dat je heimwee hebt!

    Maar je hebt wel gelijk dat de leek (dus degene die niets van technologie kent) denkt dat Androids goede toestellen zijn. Maar daar zijn het dan ook leken voor.

  21. @darthvader:

    Volgens mij is dit forum in het leven geroepen om naast nieuws over allerlei (Apple) producten ook jouw mening te mogen geven en te discussiëren over die producten. Als je moeite hebt met de (afwijkende) mening van een ander dan vraag ik mij af wat je op dit forum doet. Ieder forum moet dan toch een kwelling voor je zijn?

    Darthvader, respecteer andermans mening en geniet van de (Apple) spullen die je hebt. Dat doe ik ook 😉

  22. Tja, leuk voor Android. Zoiets haalt mij niet over om naar Android over te gaan. Ik blijf gewoon lekker bij mn iPhone!

    Dan gelijk gezeik, jaa Android zoveel % meer dan iOS. Nou en, neem gewoon lekker wat je wilt…

  23. Ik vind dit dikke zever want iphone is nog altijd hrt beste

  24. Het is hetzelfde met mac os , apple wil deze os alleen op apple laptops enz , met android krijk je meer keus , zelfde als win 7 computers. Ios , mac blijven altijd achter , maar apple products zijn wel mooi

  25. aandeel,aandeel,…. wat maakt het een ruk uit!
    Had onlangs een HTC hero in m’n handen.
    Mooi ding,maar geen iphone.
    Om te beginnen gaf de eigenaar al een excuus: “hij is wel een beetje traag,nu…niet zoals in’t begin maar dat komt door al wat ik erop heb staan…”
    Heb ik dus niet met m’n iphone en er staat heeeeel wat op!
    dan deed ik de test: ging met m’n vinger snel heen en weer op het scherm en net zoals bij de iPhone volgt alles,maarrrrrr…. hier was het mogelijk om snel genoeg te gaan zodat de iconen etc. niet meer kunnen volgen en je vingerbeweging dus niet meer synchroon loopt met het schuiven van het beginscherm.
    Misschien een domme test,maar dit is met de iPhone niet het geval,zelfs niet met de 2G!
    De iPhone is DE telefoon voor mij,wat de rest doet is hun zaak.
    Het is leuk dat niet iedereen dezelfde mobiel moet kopen en we dus vrij zijn in die keuze maar het prijsverschil tussen de iphone en android toestellen is niet voor niks!

  26. Origineel geplaatst door kevin
    aandeel,aandeel,…. wat maakt het een ruk uit! Had onlangs een HTC hero in m’n handen. Mooi ding,maar geen iphone. Om te beginnen gaf de eigenaar al een excuus: “hij is wel een beetje traag,nu…niet zoals in’t begin maar dat komt door al wat ik erop heb staan…” Heb ik dus niet met m’n iphone en er staat heeeeel wat op! dan deed ik de test: ging met m’n vinger snel heen en weer op het scherm en net zoals bij de iPhone volgt alles,maarrrrrr…. hier was het mogelijk om snel genoeg te gaan zodat de iconen etc. niet meer kunnen volgen en je vingerbeweging dus niet meer synchroon loopt met het schuiven van het beginscherm. Misschien een domme test,maar dit is met de iPhone niet het geval,zelfs niet met de 2G! De iPhone is DE telefoon voor mij,wat de rest doet is hun zaak. Het is leuk dat niet iedereen dezelfde mobiel moet kopen en we dus vrij zijn in die keuze maar het prijsverschil tussen de iphone en android toestellen is niet voor niks!

    Ik wist niet dat je boos werd…… het gaat maar over telefoons hoor.. 😉

  27. @mapmap:

    Origineel geplaatst door mapmap
    Origineel geplaatst door KeesLogisch…iedere leek ziet nu toch wel dat de Android telefoons steeds beter worden/ zijn, dan de Apple telefoon met z’n problemen…ik hoefde ook niet lang te twijfelen toen ik m’n iphone 3g laatst moest verlengen..naar android telefoon dus (galaxy s) en nog geen moment spijt van.Daar heb je wel spijt van anders zou je je aankoop niet proberen te verantwoorden door problemen te verzinnen voor de iPhone. Wat met de iPhone 4 duidelijk is gebleken is dat mensen met een iPhone 4 geen problemen hadden met hun toestel maar net mensen die een Android hadden en geen iPhone riepen dat de iPhone een probleem toestel is.Alleen al het feit dat je op iPhoneclub zit laat al duidelijk zien dat je heimwee hebt!Maar je hebt wel gelijk dat de leek (dus degene die niets van technologie kent) denkt dat Androids goede toestellen zijn. Maar daar zijn het dan ook leken voor.

    Volgens mij ben jij de grootste leek hier op het forum.
    Iphone is voor de leken, minder in te stellen en alles voorgekauwd door Apple.
    Volgens mij heb je nog nooit gewerkt met een android toestel en zeker niet met versie 2.2.
    Flash niet op de iphone omdat dat traag zou zijn.
    Dit is de supersnel.
    Geen Multitask omdat dat je toestel vertraagd.
    Onzin alles werkt gewoon zonder problemen en sneller als op de Iphone.
    En ik weet echt wel waar ik over praat, ik heb de laatste paar jaar zowat alles uitgeprobeerd op mobiel gebied.
    En ik lees ook mee op de iphone club omdat ik alles volg op het gebied van smartphones.
    Maar ik kan je wel vertellen dat op de andere forums niet zo tegen apple aangeschopt wordt als hier tegen alles wat maar iets kwaads zegt over jou speeltje.
    Ik ben niet anti apple en ik vind het een mooi toestel maar heb toch gekozen voor android om dat daar veel meer mee kan.
    Zonder jailbreak is het een te beperkt toestel.

  28. ik heb hier een iphone4 en een htc desire en vind het beide top toestellen op hun eigen manier.
    Waar je bij apple afhankelijk bent van programmas op je pc/laptop gaat bij android alles OTA.
    Google heeft op dat gebied wel alles goed geregeld. Zelfs de adressen die je in je telefoon aanmaakt worden in gmail contacten bewaard. Dus als je je telefoon kwijt bent ben je niet al je contacten kwijt even inloggen op de computer en je hebt al je contacten weer.
    Dat heb ik bij de iphone4 nog niet kunnen ontdekken of dat mogelijk was.
    Iphone vind ik wel een heerlijke toestel alles is een stuk gelikter en het loopt een heel stuk smoother en reageert sneller dan een android toestel.
    Heerlijk is dat maar dat neemt niet weg dat er nog veel geleerd moet worden want qua apps en mogelijkheden vind ik “PERSOONLIJK” dat apple nog een beetje achterloopt op de android.
    Je voelt dat ze hun mogelijkheden niet optimaal benutten, de geslotenheid, bij Apple en dat doen ze bij Android wel. Wat bij Android soms leidt tot handigere apps maar die vaak qua afwerking te wensen overlaten.
    Een telefoon met Apple look, smoothness en stabiliteit van de Apple Apps met de handige mogelijkheden van een Android telefoon en Android Apps…
    Schrijf me alvast in voor een reservering.

  29. Origineel geplaatst door Switch: @darthvader:

    Volgens mij is dit forum in het leven geroepen om naast nieuws over allerlei (Apple) producten ook jouw mening te mogen geven en te discussiëren over die producten. Als je moeite hebt met de (afwijkende) mening van een ander dan vraag ik mij af wat je op dit forum doet. Ieder forum moet dan toch een kwelling voor je zijn?

    Darthvader, respecteer andermans mening en geniet van de (Apple) spullen die je hebt. Dat doe ik ook 😉

    Heeft ie bij jou zitten huilen? 😉

  30. @iphoney:

    ALs je google exhange instelt op je iphone worden volgens mij ook je contacten gesynct net zo als bij android.
    Android ziet er zeker wel gelikt uit met live wallpapers, widgets etc.
    Maar ieder zijn keuze.
    Het meest waar ik mij aan stoorde bij de iphone dat hij alleen maar bestanden slikt die hij kent.
    Met android kan je alles versturen en simpel weer op je pc zetten of terug.
    Itunes is leuk maar niet als je 2 pc’s gebruikt, voor je het in de gaten hebt ben je al je apps of muziek kwijt.
    Mijn zoon heeft een ipod en toen zijn pc kapot ging heb ik heel wat moet zoeken op internet om iets simpels als zijn muziek weer terug te zetten van zijn ipod naar de nieuwe pc.
    Even syncen en dan was hij mooi alles kwijt geraakt.
    Wat nog het meest raar is dat je met je net gekochte toestel eerst naar een pc op zoek moet om je toestel te activeren.
    Zelfs het meest goedkope toestel kan meteen gebruikt worden.

  31. Laat android maar groeien, dan wordt de iphone terug wat exclusiever

  32. @iphoney, kan je misschien verklappen hoe het bij de iPhone qua apps achter loopt? Geloof dat je een kleine vergissing maakt.

  33. IK heb me al eerder verbaasd over houding van sommige “apple fanboys/girls” probeer mij eens uit te leggen waarom jullie inderdaad vaak in de verdediging schieten als het om de iphone gaat. dat android apple voorbij stoomt ( of dat zo is, weet ik niet) betekend niet dat jij een slechte iphone hebt. 80% van jullie zijn meelopers en roepen maar wat. je moet je eens wat vaker verdiepen in de materie van een ander. In dit geval bv android. Wat is hier amateuristisch aan. Niets. Apple heeft met de Iphone een voorzet gegeven, en het is zoals de meester en zijn leerling, uiteindelijk streeft de leerling zijn meester voorbij. Is dat erg. nee. juist door concurentie, levert het voor ons burgers (consumenten) wat op. Ik heb iphone 4, , maar heb vandaag toevallig samsung galaxy S in handen gehad. echt sneller en innovatiever dan die Iphone 4. het is ieder zijn smaak. de een wil windows mobile, ander Iphone en die wil android. Respecteer dat eens, en verdedig apple een keer niet eens. ze hebben het dit keer ruk gedaan met die iphone 4. casebumbers zegt al meer dan genoeg..

  34. @nibs:
    Jij noemt dat achterblijven,leg eens uit?
    Het is net daarom dat Apple devices (naar mijn bescheiden mening) beter functioneren. De Software gaat in harmonie met de hardware en vormt 1 vloeiend geheel.
    Apple hoeft geen rekening te houden met andere fabrikanten,enkel met wat ze zelf op de markt brengen.
    En als het goed is blijft dit zo voor eeuwig en altijd,dus van “achterlopen” is hier geen sprake.
    Als iemand zo graag met OSX of iOS wil werken zal dat op een product van Big Steve moeten en ja, daar hangt een prijskaartje aan vast maar je krijgt er heel wat voor terug.

  35. Origineel geplaatst door bohr2010
    IK heb me al eerder verbaasd over houding van sommige “apple fanboys/girls” probeer mij eens uit te leggen waarom jullie inderdaad vaak in de verdediging schieten als het om de iphone gaat. dat android apple voorbij stoomt ( of dat zo is, weet ik niet) betekend niet dat jij een slechte iphone hebt. 80% van jullie zijn meelopers en roepen maar wat. je moet je eens wat vaker verdiepen in de materie van een ander. In dit geval bv android. Wat is hier amateuristisch aan. Niets. Apple heeft met de Iphone een voorzet gegeven, en het is zoals de meester en zijn leerling, uiteindelijk streeft de leerling zijn meester voorbij. Is dat erg. nee. juist door concurentie, levert het voor ons burgers (consumenten) wat op. Ik heb iphone 4, , maar heb vandaag toevallig samsung galaxy S in handen gehad. echt sneller en innovatiever dan die Iphone 4. het is ieder zijn smaak. de een wil windows mobile, ander Iphone en die wil android. Respecteer dat eens, en verdedig apple een keer niet eens. ze hebben het dit keer ruk gedaan met die iphone 4. casebumbers zegt al meer dan genoeg..

    Een beetje ‘n reactie om herrie te schoppen,denk ik…
    Jij zit toch ook met een iPhone 4 in je zak,ondanks al het slechte nieuws er rond?
    Niemand dwong jou toch om de iPhone te kopen,dus waarom die beslissing? Je zit duidelijk met tegenstrijdigheden,in oorlog met je zelf of zo,als je bekijkt dat de Galaxy S ook al even beschikbaar is.
    Het gaat niet om wie de beste is,voor mij toch niet althans.

  36. @iphony
    Agenda en adressen gaan op de iPhone ook gewoon OTA via MobileMe.

  37. Ik vind het ook nier gek de markt word overspoeld met goedkope android muk en er worden nou eenmaal steeds meer smartphones verkocht. Mensen die het “wel” leuk vinden zo’n smartphone nemen een goedkope android. Pfft en die Samsung galaxy S wat een iPhone kloon, ik heb hem een kans gegeven maar zit dit heerlijk weg te typen op m’n iphone4. Wat een heerlijk toestel na mijn 3G.. Geen centje pijn.

  38. @ Ferry:
    dat kun je Android niet verwijten dat er meer keuze is in toestellen. Maar het beleid van Apple is nu eenmaal zo dat ze alleen in de hoogste prijsklasse actief willen zijn terwijl ze een groter marktaandeel zouden hebben als ze ook voor 200 euro minder een toestel aan zouden bieden.

    @Arjan H:
    Tuurlijk, volgend jaar virussen op Android, blijf jij maar lekker bij je iPhone want zoals we hier gisteren konden lezen is die heel erg veilig!

    @Ramon:
    Differentiatie heb je ook bij de iPhone, niet alleen bij Android. Heb het zelf op mijn 3GS gehad dat ik een game niet kon downloaden omdat ik niet de nieuwste iPhone update had, is dus hetzelfde als bij Android. Je wordt verplicht een update te nemen of je wilt of niet.

    Verder snap ik die afgunst naar Android niet. Ben blij met Android ook al heb je een iPhone. Dankzij Android moet Apple blijven innoveren om bij te blijven en dit geldt ook voor Google. Dat is in ieders voordeel.
    iOS is niet perfect en Android ook niet en dat geldt ook voor de iPhone en en Androidtoestellen, het is gewoon eenkwestie van smaak en wat je in een toestel zoekt.
    Als muziekspeler is mijn 3GS beter dan mijn Desire maar mijn Desire kan ik zonder rooten wel aanpassen naar mijn smaak zonder dat er vastlopers of traagheid optreedt.

  39. Na m’n 3G ga ik ook voor een Android phone.
    Desire of de aanstaande Desire HD.
    De upgrade naar iOS 4.01 doet de das om.
    3.1.3 was al niet snel met navigatie apps, maar met 4.01 lijkt het met navigatie apps wel een slideshow. En dan de lek dat in het buitenland je wel kosten kan krijgen ondanks dat roaming uit staat. Het idee alleen al.
    Had dan niet IOS 4 aangeboden voor de 3G. Apple laat te veel steken vallen de laatste tijd. Met hun reactie op antennagate als climax. Gaat Apple veel huidige iPhone 3G gebruikers kosten.

  40. @Henkie, als je goed had opgelet bij de zeldzame interviews van Steve jobs, dan had je geweten dat “het grootste marktaandeel” niet het doel achter hun produkten is.

  41. Blijf maar mooi vechten apple en google. Goed voor ons. Ik heb btw ook wel zin in windows mobile 7, gaat echt grappig worden hoeveel microsoft het gaat prijzen en hoe niemand het boeit.

  42. Valt me idd altijd wel erg op dat je een hoop iPhone nerds heb die een ander het succes niet gunnen en af gaan lopen kraken.. Ik ben een simpele iPhone gebruiker en ben er ook erg blij mee maar dat neemt niet weg dat ik me af en toe geweldig irriteer aan Apple en zijn restricties.. Alles moet via dat
    Fu&€ing ITunes! Maar ondanks dat blijf ik het een topphone vinden.. Maar neemt niet weg dat ik Android absoluut zijn succes gun en wellicht stap ik ooit nog eens over …..

  43. Origineel geplaatst door Arjan H
    Ik verwacht volgend jaar spam en virussen op de androids, zodat je een virusscanner moet aanschaffen op je mobiel. Symantec en anderen wrijven zich nu al in hun handjes.maar goed we zullen zien wat de toekomst brengt.

    Het Orakel spreekt Yomanda 2.0

  44. @Kristof:

    vind je het beter doen op individueel gebied of als merk ?

    apple is ze eigen merk aan het creèren google verspreid zijn kansen en dit zoals bewezen zal het gaan winnen. naast de winst is apple totaal anders en is het een merk en keuze die je neemt loop je in H&M of loop je rond in G-star

    je kiest het merk dat bij je past.

  45. iOS heeft op dit moment 2 toestellen op de markt, terwijl android wel 50 heeft. Dat kan je toch niet vergelijken. En zo ja, dan doet iOS toch wel veel en veeel beter gemiddeld.

  46. Zo is er nu ook Samsung apps. Al iemand ervaring mee?

  47. Android op zich is niets mis mee!

    Wat ik wel sneu vind is dat de Android telefoons elkaar snel opvolgen en dat de fabrikanten bijna geen support meer leveren op het vorige model.

    Het mooiste voorbeeld is de Samsung Galaxy S, zijn voorganger de Samsung Galaxy i7500 is Juni 2009 op de markt gebracht en wordt niet meer ondersteund. De laatse update is naar Android 1.6 geweest.

    Voor alle mensen die de Galaxy S gekocht hebben hoop ik oprecht dat Samsung het nu beter doet. Mensen die er nu 1 willen kopen seg ik 1 ding niet doen.

    Koop een HTC of een Nexus.

    De iphone 3g wordt nog steeds ondersteund!
    OS 4.0.1 draait niet echt vlot maar het werkt wel!
    Ik kreeg er na 2 jaar misbruik ook nog eens 250€ voor terug.

  48. Origineel geplaatst door rademaar
    @mapmap:Volgens mij ben jij de grootste leek hier op het forum.

    Die zin zegt toch al genoeg zeker? Ik denk dat ik een pak meer van hardware weet dan jij maar dat terzijde.

    Maar uit je betoog is me duidelijk geworden dat je niet over een Mac beschikt en in dat geval is een iPhone idd niets voor jouw. Ik zou ook nooit een PC met iPhone willen hebben omdat dat niet de full experience.

    Tuurliojk ken ik Android maar altijd goed en de non argumenten die gebruikt worden als het is open en gratis en al dat soort onzin. Voor mij is een iPhone een smartphone dat ding dient om te bellen en onderweg info op te vragen of data te versturen, niet meer niet minder. Moet ik daarom mijn telefoon kunnen tweaken? Ik heb wel wat beter dingen te doen, ik ben dan ook allang geen student meer. Ik heb daarvoor de tijd niet anders zou i ook geen smartphone nodig hebben. Als ik me verveel in mijn vrije tijd dan grijp ik de PS3.

    Flash snel? Daaruit begreep ik dus dat je geen Mac gebruiker bent. Sorry maat jij bent hier de leek want Flash is gewoon een zwaarlijvige vrouw die aan je been hangt terwijl je de trap opgaat. Het is retetraag en crasht je browser.

    Geen multitask omdat het systeem vertraagd? Wie was hier de leek? Omdat het je batterij leeg vreet ja en trouwens ik heb multitask op mijn iPhone 4 dus waar heb je het dus over.

    Je weet echt niet waar je over praat maar dat komt nog wel eens je je onder de volwassenen begeeft, gaat werken en dus een smartphone zal nodig hebben die altijd werkt 😉

  49. FGS kinderen, laat even het niveau MijnVoetbalClubIsBeterDanDeJouwe varen en kijk naar de functionaliteit.
    Voorbeeld.
    Zelfs de Microsoft KIN die volledig is geflopt had iets moois waar Apple & Google van kunnen leren: streaming en de time-line cloud waarmee je ALTIJD de weg vindt tussen mega hoeveelheden content.

  50. voor mij mag iedereen ieder ander toestel behalve de iphone hebben.beter als android beter verkocht wordt.
    ik moet nu erg lang wachten voor de iphone 4.
    ik heb het nog steeds niet en daar baal ik van
    dat is het nadeel dat het zo populair is.
    ik verlang weer naar die tijd dat het gros niet weet wat een apple is.
    er blijven genoeg die hards over die altijd een apple apparaat kopen.
    voor mij hoeft apple niet zo groot te worden.

  51. Ik heb met veel plezier de reacties gelezen, altijd een waar genoegen om te zien hoe iedereen zijn keuze aan het verdedigen is.
    Ga zo door!!

  52. Ik was zelf ook aan het twijfelen om over te gaan naar android, maar dan wel de 2.2 versie ervan, maar het support issue van samsung/android weerhoud mij er nu wel van, dat is wat iOS wel heeft, en naar mijn bescheiden mening behoud je daar je klanten mee.

  53. @mapmap:

    Euh, ik denk dat een stuk meer dan de helft van de iPhonebezitters geen Mac hebben hoor..
    Iedereen die ik ken met een iPhone (en dat zijn er nogal wat) zit er maar 1 tussen met een Mac..de rest allemaal gewoon een Windows computer/laptop.
    wat een onzin dat je een Mac moet hebben om vol van de iPhone te kunnen genieten.
    Itunes is gewoon slecht, vind ik ook..en lang niet zo gebruiksvriendelijk..maar goed..de iPhone maakt een hoop goed..

  54. Origineel geplaatst door Daejji
    @mapmap:Euh, ik denk dat een stuk meer dan de helft van de iPhonebezitters geen Mac hebben hoor.. Iedereen die ik ken met een iPhone (en dat zijn er nogal wat) zit er maar 1 tussen met een Mac..de rest allemaal gewoon een Windows computer/laptop. wat een onzin dat je een Mac moet hebben om vol van de iPhone te kunnen genieten. Itunes is gewoon slecht, vind ik ook..en lang niet zo gebruiksvriendelijk..maar goed..de iPhone maakt een hoop goed..

    Je vind het onzin maar je klaagt toch al direct over iTunes, wat een belangrijk onderdeel is voor het gebruik van een iPhone. Het synct je contacten, je agenda, je foto’s …. Als dat al ruk is wat heb je dan aan een iPhone? Ik ken geen beter alternatief voor iTunes zelfs los van de iPhone. En daar wil ik niet mee zeggen dat jij ongelijk hebt als je zegt dat iTunes niet goed werkt want ik vind iTunes op Windows ook maar een log ding, nochtans is er geen enkel alternatief op windows dat voor mij beter werkt dan iTunes op de Mac. iTunes werkt zoals de finder (explorer in Windows) werkt in OSX, niks gemakkelijker om mee te werken, maar vermits Windows anders werkt dan OSX snap ik best dat het voor een Windows gebruiker bizar overkomt.

    Je haalde dus net het belangrijkste argument aan waarom een iPhone + PC geen goede combinatie is.

  55. Ik wacht op de deurbel, mijn iPhone 4 kan ieder moment bezorgd worden. Leuk om deze verhitte discussies hier nog even te lezen tot het moment supreme! 😉
    ot: mijn vriendin heeft een htc Hero. Ik heb haar er nog nooit mee hoeven helpen en ik moet zeggen dat het een fantastisch toestel is.
    Desondanks ben ik zelf helemaal verslaafd aan de iPhone (3G momenteel). Ik zou dan ook niets anders willen, ware het niet dat Android ook erg goed is.
    Nadeel van Android is de omslachtige manier van betalen voor Apps. Mijn vriendin heeft geen creditcard en dat Google Checkout is ook niet je van het.
    Iedereen heeft zijn eigen smaak op smartphone gebied en dat dient gerespecteerd te worden. Dat sommige figuren elkaar letterlijk afzeiken vind ik erg hilarisch en geeft maar weer het niveau aan van de gemiddelde reageerder op dergelijke sites. Wel begin ik me er meer en meer aan te storen dat iedereen elkaar maar zo gemakkelijk aanvalt op discussie sites. Verplaats je eens in een ander en probeer elkaars standpunten te begrijpen, hoe krom die soms ook geformuleerd zijn.
    Ik hoor de deurbel! Doei!

  56. Origineel geplaatst door kevin
    Origineel geplaatst door bohr2010IK heb me al eerder verbaasd over houding van sommige “apple fanboys/girls” probeer mij eens uit te leggen waarom jullie inderdaad vaak in de verdediging schieten als het om de iphone gaat. dat android apple voorbij stoomt ( of dat zo is, weet ik niet) betekend niet dat jij een slechte iphone hebt. 80% van jullie zijn meelopers en roepen maar wat. je moet je eens wat vaker verdiepen in de materie van een ander. In dit geval bv android. Wat is hier amateuristisch aan. Niets. Apple heeft met de Iphone een voorzet gegeven, en het is zoals de meester en zijn leerling, uiteindelijk streeft de leerling zijn meester voorbij. Is dat erg. nee. juist door concurentie, levert het voor ons burgers (consumenten) wat op. Ik heb iphone 4, , maar heb vandaag toevallig samsung galaxy S in handen gehad. echt sneller en innovatiever dan die Iphone 4. het is ieder zijn smaak. de een wil windows mobile, ander Iphone en die wil android. Respecteer dat eens, en verdedig apple een keer niet eens. ze hebben het dit keer ruk gedaan met die iphone 4. casebumbers zegt al meer dan genoeg..Een beetje ‘n reactie om herrie te schoppen,denk ik…Jij zit toch ook met een iPhone 4 in je zak,ondanks al het slechte nieuws er rond?Niemand dwong jou toch om de iPhone te kopen,dus waarom die beslissing? Je zit duidelijk met tegenstrijdigheden,in oorlog met je zelf of zo,als je bekijkt dat de Galaxy S ook al even beschikbaar is.Het gaat niet om wie de beste is,voor mij toch niet althans.

    Niet echt herrie schoppen. Maar waar ik slecht tegen kan, is dat er een nieuwe groep van gebruikers is ontstaan, met name de wat jongere generatie, die nu ook allemaal een “iphone”hebben, en zich dan verheven voelen boven andere gebruikers, omdat ze denken dat ze hip zijn omtrent die Iphone. Luister ik ben een apple gebruiker van eerste uur, ik weet allang dat apple goede producten levert, maar ben wel zo slim, om geen tunnelvissie te krijgen omtrent mijn apple gebruik. Ik heb gewerkt met atari, c64, amiga, allemaal verschillende vendors die iets anders in de markt hebben gezet. Allemaal hadden ze iets appart. Zo is het nu net met smartphones. Dat ik nu een iphone 4 heb, komt meer om dat ik hem gekregen heb, en een gegeven paard kijk je niet in de bek. Het gaat wat betreft jouw opmerking niet over mijn “tegenstrijdigheden”. Integendeel, ik gaf zelfs aan dat iedereen zijn voorkeur heeft, alleen op het moment dat er kritische noten zijn richting apple, mij opvalt dat een grote groep van fanboys/girls tunnelvisie vertoont. En zich onterecht “persoonlijk”aangevallen voelt. jij valt appel aan, ik heb een iphone, is verlening van mijn “indentiteit” dus mijn indentiteit wordt aangevallen, dus ik word boos. Dat wat ik nu net schets, komt op mij zo over.

    Je moet gewoon eens aan een iphone gebruiker vragen waarom hij heeft gekozen voor een iphone. Dit geldt trouwens voor alle smartphonesgadets.

    Weinigen zullen goed kunnen beargumenteren waarom ze een bepaald product hebben gekocht. Meestal door beinvloeiding van vrienden en media. Wat niet verkeerd is. daarom heb je early adapters, en de rest volgt.

  57. Ik begrijp nog steeds niet warm men voor android gaat. Ja, daar is eel meer keuze, maar voor het software gedeelte we ten ze ontzettend eel van je. En dat worst allemaal gedeeld met ‘derden’. Dat kan commerciële instellingen zijn, maar dat kunnen ook overheid intstanties zijn van andere landen. Noem me wat je wikt, ik vind dat niet kunnen. Bij Apple doen ze ongeveer hetzelfde met de voorwaarde, geloof ik, dat het niet met iedereen gedeelt mag worden. Daarom koop ik geen android apperaat. Het mag mooi en veel kunnen. Eronder ligt er toch, naar mijn mening, een addertje onder het gras.

  58. @Kees:

    Wat moet je op een iPhone site dan?

    Jij faalt.

    Doei.

  59. Ik heb een 3Gs en ben daar nog steeds heel tevreden over.
    Ik ben gisteren in een Apple Store geweest en met de 4 kunnen spelen.
    Zoals het er nu voor staat zie ik nog te weinig verbeteringen bij de 4 tov de 3Gs om over te stappen.
    Maar misschien doe ik het toch nog wel….eens.

    Ik heb ook een beetje rond lopen neuzen bij de diverse Android apparaten, maar nergens gevonden wat ik bij de iPhone wel allemaal gevonden heb.
    De SE X10 leek me wel wat, maar ik vindt (!!) hem lomp en SE heeft er weer een SE schil overheen gegooid, waardoor je nog steeds op 1.6 zit….update naar 2.1 komt er aan maar niemand weet wanneer.
    Dat voel ik toch als een beperking.
    Ik vraag me ook af of het syncen bij de Androids ook zo lekker loopt als bij Apple (met MobileMe).
    Ik vrees van niet, en dat vindt ik heel belangrijk.

    Ik vindt Apple-produkten een verademing om mee te werken, en de PC zal binnenkort ook plaats moeten maken voor een iMac, een MacBookPro heb ik al en bevalt uitstekend.
    Wanneer je (net als bij de smartphones) alleen maar naar de specs kijk, ben je gek om een MBP te kopen….voor de helft koop je een laptop met dezelfde specs. Maar (voor mij dan…) de hele “look&feel” van bijv. een MBP komt niet in de buurt van een “normale” laptop.
    En dat heb ik bij alle Apple spullen….
    Ik heb ook diverse MP3-spelers gehad, met fantastische specs en veel meer mogelijkheden.
    Uiteindelijk toch bij een iPod terechtgekomen…doet wat ie doen moet (voor mij dan…) ziet er mooi uit (mijn mening), maar kost iets meer. Dat heb ik graag over voor een goed werkend, gebruiksvriendelijk en fraai apparaat.

    Anderen hebben dat misschien niet….so be it…jammer voor hen: ik ben tevreden met mijn spullen en ik hoop dat anderen dat zijn met hun spullen.
    Maar laat mij vrij in mijn keuze, ik laat iedereen vrij een HTC oid te kopen.

    Iedereen bij voorbaat bedankt voor het getoonde begrip.

  60. @mapmap:

    Origineel geplaatst door mapmap
    Origineel geplaatst door rademaar@mapmap:Volgens mij ben jij de grootste leek hier op het forum.Die zin zegt toch al genoeg zeker? Ik denk dat ik een pak meer van hardware weet dan jij maar dat terzijde.Maar uit je betoog is me duidelijk geworden dat je niet over een Mac beschikt en in dat geval is een Iphone idd niets voor jouw. Ik zou ook nooit een PC met Iphone willen hebben omdat dat niet de full experience.Tuurliojk ken ik Android maar altijd goed en de non argumenten die gebruikt worden als het is open en gratis en al dat soort onzin. Voor mij is een Iphone een smartphone dat ding dient om te bellen en onderweg info op te vragen of data te versturen, niet meer niet minder. Moet ik daarom mijn telefoon kunnen tweaken? Ik heb wel wat beter dingen te doen, ik ben dan ook allang geen student meer. Ik heb daarvoor de tijd niet anders zou i ook geen smartphone nodig hebben. Als ik me verveel in mijn vrije tijd dan grijp ik de PS3.Flash snel? Daaruit begreep ik dus dat je geen Mac gebruiker bent. Sorry maat jij bent hier de leek want Flash is gewoon een zwaarlijvige vrouw die aan je been hangt terwijl je de trap opgaat. Het is retetraag en crasht je browser.Geen multitask omdat het systeem vertraagd? Wie was hier de leek? Omdat het je batterij leeg vreet ja en trouwens ik heb multitask op mijn Iphone 4 dus waar heb je het dus over.Je weet echt niet waar je over praat maar dat komt nog wel eens je je onder de volwassenen begeeft, gaat werken en dus een smartphone zal nodig hebben die altijd werkt

    Je denkt dat ik een tiener ben?
    Geen verstand van hardware?
    Je kent me niet anders zou je wel anders oordelen.
    Ik heb inderdaad geen mac, net zoals de meeste Iphone gebruikers die ook geen mac hebben.
    Niet omdat die niet goed zou werken maar vooral om de veel te dure prijs voor wat er geleverd wordt.
    En die hebben allemaal volgens jou een verkeerde combinatie telefoon / computer.
    Ik wil gewoon een telefoon die niet afhankelijk is van mijn PC.
    Misschien op jou mac crashed flash of werkt niet, maar op de HTC desire speelt alles zonder stotteren af en fullscreen.
    Dat flash en multitask batterijen zou vreten valt denk ik wel mee, ik doe net zolang met een batterijlading als met de Iphone die ik gehad heb.
    Bij android staat pushmail altijd standaard aan, met een Iphone kan dit ook maar dan haalde ik het einde van de dag niet.
    Een Iphone 4 heeft trouwens geen echte multitask, dus zo te lezen heb je je er niet echt in verdiept.

    En wat werk betreft, dat heb ik al ruim 27 jaar.

    Het verschil tussen een Iphone fanboy en een objectieve gebruiker is dat die niet alle tekortkomingen probeert te verdedigen.
    Ik heb dan ook alleen maar gereageerd omdat de vooroordelen over Android nergens op slaan en gebaseerd zijn op een systeem wat toen nog maar net bestond.
    Ook het verhaal over resolutie en niet compatible zijn is zwaar overtrokken.
    Mijn dochter heeft een Android toestel van 99 euro met gps, wifi en kan door de resolutie niet alle programma’s installeren (lees vinden, handmatig kan het wel) via de marketplace.
    Maar een Iphone 2 of 3G of 3GS hebben ook niet alle functies van de Iphone 4, en kunnen ook niet allemaal de zelfde programma’s draaien.
    Nu ruim een jaar verder is er al veel veranderd en hoeft Android zich niet meer te bewijzen tegen over andere systemen.
    De cijfers zeggen genoeg, er kunnen nog veel dingen verbeterd worden en daar wordt nog volop aan gewerkt.
    Ook Apple met zijn verschillende pruducten zoals de Ipad en Iphone en IOS4 of OS3 heeft al de nodige compatibiliteits problemen als je de diverse forums daarover raadpleegt.
    En als je weer reageert niet zo snel typen dan staat het er beter leesbaar in.
    Daarbij bedoel ik niet de spellingsfouten, mijn nederlandse taal is ook niet perfect.
    Verder wens ik je veel plezier toe met je mac en Iphone 4.
    Als de prijs nog eens op een normaal niveau komt te liggen en de kwalliteit ook, wordt het misschien nog een keer interessant om er een bij te nemen.
    En ik spreek uit ervaring, mijn Iphone is destijds 2 maal ter reparatie aangeboden.
    Scheuren in de behuizing en een niet meer werkende wifi chip.
    Gelukkig geen vochtschade, wat vaak als excuus wordt gebruikt om hem niet te hoeven repareren.
    En ook als Android gebruiker blijf ik het nieuws van de Iphoneclub volgen.
    Zeker omdat het een mooi systeem is maar voor mij net dat mist wat Android wel heeft.

  61. @jan:

    Wat een ge bla bla bla bla.

    Je gaat toch niet in op een troll? Laat mensen op het internet gewoon denken wat ze willen en negeer ze als ze met zinloze shit komen.

  62. Origineel geplaatst door Jasper
    @jan:Wat een ge bla bla bla bla.Je gaat toch niet in op een troll? Laat mensen op het internet gewoon denken wat ze willen en negeer ze als ze met zinloze shit komen.

    Daar kan ik je eigenlijk alleen maar gelijk in geven, sorry ik liet me veel te veel meeslepen.

  63. Origineel geplaatst door Distrax
    @Kristof:vind je het beter doen op individueel gebied of als merk ?apple is ze eigen merk aan het creèren google verspreid zijn kansen en dit zoals bewezen zal het gaan winnen. naast de winst is apple totaal anders en is het een merk en keuze die je neemt loop je in H&M of loop je rond in G-starje kiest het merk dat bij je past.

    Scheelt ook dat een H&M shirtje na drie keer wassen geen model meer heeft. G-star over het algemeen wel. Je slaat de plank volledig mis.

    OT: Boeiend wat Android doet, Apple heeft alles in eigen handen en dat is waarom ik een Iphone heb. Dat is toch een stukje meer zekerheid dat je apps het naar behoren doet

  64. Wat mij aan Android verbaast is dat elke fabrikant er per toestel een layer overheen legt, waardoor je moet wachten met updaten van Android tot er een update is van je fabrikant. Natuurlijk is het makkelijker voor Apple, omdat ze maar met een paar verschillende modellen rekening hoeven te houden, maar het is wel een essentieel onderdeel van het Android-model. Tot zover de discussie over welk OS het meest beperkt is, beiden zijn het namelijk op verschillende manieren.

    Ik loop al sinds Windows gemeengoed werd mee in de discussie Mac vs. Windows en ik heb de laatste jaren een soortgelijke discussie zien ontstaan tussen de iPhone vs. Android. Mensen ontlenen blijkbaar een identiteit aan welke keuze ze maken en dat is te verklaren, ik vind het juist interessant om andere meningen te horen. Zou ik daar blind voor zijn, dan wordt het ook moeilijk om het ergens mee eens of oneens te zijn.

    Iemand die het alleen met zichzelf eens is, maakt weinig kans om zich verder te ontwikkelen, zo lijkt mij. Ik ken mensen die prima op een PC met een Android-toestel werken, ik heb de kennis er niet van en zowel zij, als ik (iPhone/Mac) lopen tegen problemen aan. Verschillende problemen weliswaar, maar toch beide opties hebben problemen.

    Je kan zo een probleem accepteren of je er aan ergeren. Ik doe het eerste en heb dus weinig ‘last’ van de problemen. Erger nog, ik zou ze zo niet kunnen opnoemen. Net zo min trouwens als de problemen van de Android-gebruikers, blijkbaar zijn de problemen niet indrukwekkend genoeg. Ik let liever op de zaken die ik wel met mijn toestel kan dan op de zaken die ik er niet mee kan. Mijn ‘Android-collega’ denkt er hetzelfde over en we wisselen voornamelijk voordelen van elkaars toestel uit in plaats van nadelen. Als het mij aangeboden zou worden, dan zou ik misschien nog wel overstappen, hangt een beetje van mijn ervaring van het gebruiksgemak af.

    Om terug te komen op de cijfers, waar we het over zouden moeten hebben, niet zo vreemd dat Android groeit. Het is een nieuwe markt en nieuwe markten groeien snel. Het is alleen even afwachten hoe het zich gaat ontwikkelen. Ik weet niet hoeveel meuk er in de Android-marketplace staat en hoelang het duurt voordat het model een beetje uitgekristalliseerd is. Apple heeft daar meteen de vinger aan de pols gehouden op een rigide manier en het is de vraag of dat heeft gewerkt. We gaan het over een paar jaar zien als zowel Apple, als Google wat verder zijn met hun stores. Wat dat betreft is de ontwikkeling van Cydia ook interessant in dit perspectief.

    Het zou prettig zijn als je alleen de nuttige apps zou kunnen tellen, maar wie vertelt me wat nuttig is en wat niet? Ik vrees dat er dan van beide wat minder overblijft.

  65. Origineel geplaatst door darthvader
    Origineel geplaatst door Kees: Logisch…iedere leek ziet nu toch wel dat de Android telefoons steeds beter worden/ zijn, dan de Apple telefoon met z’n problemen…ik hoefde ook niet lang te twijfelen toen ik m’n iphone 3g laatst moest verlengen..naar android telefoon dus (galaxy s) en nog geen moment spijt van.Hee Kees proficiat, maar wat doe je dan hier op iPhoneclub??? Ga jij ook bij de Chinees een frietspeciaal bestellen

    Zeg Darthvader, sinds wanneer bepaal jij of hier iemand mag komen? Bepaal jij of iemand zijn of haar mening mag geven? Ik ben meer dan tevreden met mijn Desire maar lees ook graag de nieuwtjes over de IPhone. Algemene interesse heet dat..wel eens van gehoord?

  66. Maar om die ontwikkelaars geldte laten verdienen is er ios4 met iAd

  67. @Eppo:

    Volgens mij is recentelijk gebleken dat Mac gevoeliger is voor inbraken en virussen. Geeft mij aan dat Apple meer de amateur is. Maar dat is mijn menig.
    Daarnaast over de modellen met android. Er zijn inderdaad veel merken die android voeren, mar daar zit bv ook Motorola tussen, die loopt voor geen meter, ook uitstel van bv de Nexus One en de zeer slechte, door Vodafone, marketing van de HTC Magic. leuk toestel, maar door Vodafone snel en slecht ondersteund op de markt gebracht om te concureren met Tmobile.
    De ideale smartphone is persoonlijk. Ik vind email, bellen en smsen fijn op een fysiek toetsenbord en kies daarom Blackberry. De ander vind een soepel touchscreen en een groot geheugen icm apps fijn en zal eerder een iPhone kiezen.
    Apple heeft (heel) veel te danken aan een trouwe fan(boy)base, daardoor verkoopt de iPhone zo goed, dat is de kracht van Apple. Niet wat hun doen, maar hoe ze het doen.
    Android is Apple voorbij in de States, maar in Europa zie je het anders om, Japan bv dat Blackberry een opmars (op de zakelijke markt) maakt.
    Geen fan van Apple, iPhone mogen gebruiken maar niets voor mij, maar zal nooit een Windows mobile toestel gebruiken 🙂
    Ieder zijn ding toch?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.