Analist: ‘iTV bestaat nog steeds, productie start in mei of juni’

Volgens Jefferies-analist Peter Misek is Apple nog steeds van plan om de iTV te onthullen. De productie hiervan zal in mei of juni van start gaan, waarna de tv in het einde van 2012 op de markt verschijnt.

iTVOp 7 maart kondigde Apple een nieuwe Apple TV aan, waarmee het mogelijk is om 1080p films vanuit iTunes te bekijken. Daarmee leek de in geruchten vaak besproken iTV op zich te laten wachten. Deze televisie zou echter nog steeds op Apple’s agenda staan, aldus Jefferies-analist Peter Misek. Volgens hem zal Apple in mei of juni beginnen met de productie, waardoor we de tv in het einde van 2012 op de markt kunnen verwachten.

Misek stelt dat speciale onderdelen op het moment worden verstuurd naar Apple’s schermfabrikanten in Azië. Een aantal gespecialiseerde onderdelen zouden in kleine getale worden verzonden.

We hebben in het verleden veel gehoord over de iTV. Zo benaderde Apple verschillende schermfabrikanten en vermoedde Apple-medeoprichter Steve Wozniak ook dat Apple een poging zal wagen. Apple’s hoofdontwerper Jonathan Ive zou ook al een prototype in zijn werkplaats hebben staan.

Een lancering rond het einde van 2012 zou samengaan met eerdere verhalen over een televisiedienst van Apple, die dit najaar moet verschijnen.

De iTV zou een televisie geproduceerd door Apple zijn. De Apple TV is al enige tijd beschikbaar, maar dit is enkel een apparaat dat je aansluit op je huidige tv. Apple zou met de iTV vermoedelijk de concurrentie aan gaan met de Smart TV’s die meerdere televisiefabrikanten al op de markt brachten. Door een speciaal OS in deze televisie te implementeren, kun je hem net als je smartphone bedienen. Omdat je gehele televisie door Apple wordt bestuurd, zouden er zich ook nieuwe mogelijkheden kunnen aanbieden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 maart 2012, 15:34
Categorie iDevices
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.