Reacties voor: Analist: ‘iPad in 2014 ingehaald door de concurrentie’

In 2014 heeft Apple niet meer de meerderheid van de tabletmarkt in handen. Dit beweert Nomura, een analistenbureau die het onderwerp onder de loep nam.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 20 reacties

  1. Zeker aandelen MS

  2. En Apple update de iPad vast niet meer in de tussentijd…….

    Daarnaast, microsoft droomt wel vaker van hun geweldige producten, misschien waren ze marktleider geworden als ze daadwerkelijk de courier hadden gefabriceerd. Nu ze zich toch puur op een OS blijven richten verwacht ik niet dat ze de tabletmarkt nog echt zullen domineren. Ik geef zelfs android meer kans, en daarvoor zal google toch nog aardig wat moeten verbeteren in het OS en de appstore.

  3. Lekker zo’n voorspelling waar echt niemand iets aan heeft…ach Nomura is een financiele analist / stockbroker en zal wel een aardige korte termijn bonus aan overhouden. De ‘betrouwbaarheid van lange termijn visie van dit soort instituten blijft discutabel…

  4. @poepgezicht: Ten eerste heeft Apple niet echt een monopolie. En dan: Apple verkoopt ‘simplicity’, iedereen snapt het en kan er mee werken. Windows 8 is veel uitgebreider in sommige opzichten, sommige mensen zullen dat prevereren en andere niet. Door dat uitgebreide deel als file managing en het draaien van apps naast elkaar zijn meer handelingen nodig of meerdere. Ik denk dat er een markt is voor beide, en dat die van Windows vooral bij de bedrijven gaat liggen.

  5. @poepgezicht: Gelukkig zijn we al heel wat iOS versie’s verder voordat Windows8 eens uitkomt.

    Apple heeft geen monopolie trouwens.

  6. Origineel geplaatst door hoiIk denk dat er een markt is voor beide, en dat die van Windows vooral bij de bedrijven gaat liggen.

    Ik denk dat dat nog wel eens kan tegenvallen. Mijn ervaring (uit het bedrijf waar ik werk, geen klein bedrijf, nml een bedrijf met 100.000 medewerkers wereldwijd) is dat bedrijven steeds meer met desktop virtualisatie werken en juist van full fledged Windows PCs bij de gebruikers afwillen, zeker voor de mobiele apparaten.
    Van bijvoorbeeld de VDI client van VMWare die het bedrijf waar ik werkt gebruikt is inmiddels een iOS versie beschikbaar.
    En dan is een iPad prima voor de zakelijke omgeving. Alle functionaliteit van Windows is dan nml alleen serverside nodig, client side heb je alleen de VDI client app nodig. Dan heeft een Windows 8 tablet dus absoluut geen meerwaarde, en waarschijnlijk wel minderwaarde in extra hardware kosten en/of slechtere battery life.

    Particulieren daarnaast willen (voor de overgrote meerderheid althans) helemaal niet kunnen multitasken (ze weten niet eens dat ze het missen), maar gewoon lekker op de bank kunnen surfen en ‘appen’. En daarvoor heeft geen ander de user experience zo op orde als Apple.

  7. Logisch, nu zijn er ook meer windows pc’s maar de mac’s blijven gewoonweg beter en de mac’s zullen blijven bekend staan voor kwaliteit en de mensen die een goed product willen zullen apple blijven kopen

  8. grappig. de toekomstige versie van windows is beter dan de huidige versie van apple.

    liever tien vogels in de lucht, jongens?

  9. Alle merknamen van Product en Software vendors doen er mi niet toe. Het gaat gelukkig steeds meer om *functionaliteit (wat kan ik er mee), *gebruikersvriendelijkheid en veiligheid (simpel in gebruik en zonder al te veel sec. issues & patches) *kwaliteit (blijft het ook werken), *beschikbaarheid & toegangkelijkheid (batterij / (WIFI, 3G etc).

    En wie er over N-jaren marktleider is, is dat nu zo ontzettend belangrijk.?…vermoedelijk diegene die naar de klant luistert en die innoveert.. Dat zijn nl de twee belangrijkste factoren voor groei

  10. Ik wordt een beetje moe van mensen die alleen maar kunnen denken in de grootste en dus de beste. Prima dat Windows en Android straks samen groter zijn dan iOS. Zolang er nog miljoenen apparaten met iOS en OSX verkocht worden en Apple door gaat met de ontwikkeling daarvan ben ik tevreden. Laat mij gewoon m’n Mac, iPad en iPhone gebruiken en zoek het verder lekker zelf uit! Maar probeer niet om mij te overtuigen dat ik een verkeerde keuze gedaan heb.
    Als dat al zo is kan ik dat zelf wel bepalen.

    ps WP7 = WordPerfect 7 ???
    W8 tablet = wachttablet of ben ik nu cynisch

  11. Ik mis de gehele referentie en opname van WebOs (nu van HP) in dit overzicht. Device ziet er waanzinnig goed uit en draait als een zonnetje.

  12. Tegen die tijd brengt Apple misschien ook wel een tablet uit met MAC OS erop.

  13. Prima gasten…lekker over merken en OS blijven doordromen…

  14. Origineel geplaatst door Treppak
    Ik mis de gehele referentie en opname van WebOs (nu van HP) in dit overzicht. Device ziet er waanzinnig goed uit en draait als een zonnetje.

    Die mis je niet. Die IS er niet.
    Een referentie kun je pas hebben als die ook relevant is.
    En voorlopig is HP op dat gebied nog helemaal Kindergarten.

  15. Eerst komt APPLE/MAC dan komt er een hele tijd niks en dan al die andere.Net zoals bij J.S.BACH.

  16. De zoveelste rapportage en voorspellingen.
    HP en RIM mogen er leuk uitzien …. maar waar in vredesnaam is hun eco-systeem?

    Zolang geen van hen met een compleet pakket zoals Apple komen, zal het nooit de kwaliteit kunnen evenaren.

    Het verschil is Apple denkt ruimer, groter.
    De concurrent denkt … we hebben een iPad-killer nodig.
    Juist waar het mis gaat.

  17. Tegen die tijd heeft je tablet een quadcore of meer processor, 4 of 8 GB aan ram en grote ssd voor opslag.
    Want alleen dan is hij getransformeerd in een pc. Meer een nieuwe generatie laptops als je het mij vraagt.

    Niet een apparaat voor entertainment, email, web surfen en wat gaming.

    Maar Windows 8 mag dan een nieuwe userinterface hebben geschikt voor touch invoer, veel applicaties zijn dat qua ui pas later. En dan denk ik dat het succes nog wel wat langer op zich laten wachten.

  18. Ja, en in 2012 vergaat de wereld.

    😉

  19. Och… Die voorspellers hè. Het is net als Piet Paulusma… Die zit er ook met regelmaat naast.

    In ieder geval heb ik het helemaal gehad met Windows, ik ga het definitief uitfaseren, alleen nog maar iPad, mac of Linux voor mij. Mmm heerlijk.
    En ook geen flash meer, wat een genot..

  20. Ja… na meer dan 10 jaar zou er toch iemand eens Apple moeten voorbij steken… toch?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.