Reacties voor: Amerikaans patentbureau gunt Apple de merknaam ‘iPad mini’ niet

Het Amerikaanse patentbureau USPTO heeft Apple's aanvraag van de merknaam iPad mini afgewezen. Ze vinden dat de term gewoon een kleine tablet beschrijft.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Dat is toch ook bij The New iPad. Of heeft Apple daar geen patent voor ingediend?

  2. Heb ik daar als enige last van dat een deel van de tekst uit het beeld loopt!

  3. Lijkt me een terechte beslissing. Hoewel ik me afvraag waarom de naam geweigerd is. Ik neem aan dat Apple niet het deel mini wil registreren maar alleen de volledige naam “iPad mini”. In zijn geheel is de naam wel uniek maar het onderdeel mini niet. Als ik Apple was zou ik het hierbij laten. De merknaam iPad is immers wel gedekt.

  4. MacMini mag dan weer wel

  5. Als 1 april grap kan Apple nog overwegen iPadje als merknaam in te dienen…
    But seriously: iPad mini zou volgens mij in dezelfde categorie als iPod nano, Airport Extreme en MacBook Pro moeten vallen. Dat zijn wel allemaal registered trademarks, dus USPTO is niet erg consequent.

  6. iPad mini zou volgens mij in dezelfde categorie als iPod nano, Airport Extreme en MacBook Pro moeten vallen. Dat zijn wel allemaal registered trademarks, dus USPTO is niet erg consequent.
    Als 1 april grap kan Apple nog overwegen iPadje als merknaam in te dienen…

  7. @moderator: ik kreeg steeds foutmeldingen bij het versturen maar de berichten kwamen wel door. Kan je er 3 van de 4 weggooien (plus deze) ?

  8. Ze zij met ze alle gewoon weer het grote Apple aan het pesten…

  9. Zo opmerkelijk is die beslissing niet. ‘Mini’ is nu eenmaal niet onderscheidend genoeg, en bovendien is de naam ‘iPad’ wel geregistreerd. Vrij normaal in merkenrecht-land, dus een beetje vreemd dat het hier ‘opmerkelijk’ wordt genoemd.

    En ik vind de titel van dit bericht dan ook wel enigszins tendentieus. Alsof het bureau Apple de naam niet gunt…kom op zeg. Ze hebben gewoon de juiste beslissing genomen obv de geldende regels. Heeft niks met gunnen te maken.

  10. @Ad:
    Is niet zo, je mag geen productomschrijving als trademark registreren en de USPTO vindt ‘mini’ dus een productomschrijving. Nano, extreme en pro zijn dat niet, dat zijn echt titels.

  11. Ja en Mac mini mag weer wel en BMW mini ook en Maxi Cosi ook
    En de Penthouse geeft verwarring met een bovenwoning
    Gooi het allemaal in de vlakspoeler

  12. @Whizz:
    Toch wel, zie ook de official letter van USPTO waamee ze eerdere bezwaren hebben ingetrokken.

  13. @Ad:
    Ja, gedeeltelijk, maar volgens mij heeft Apple het trademark nog niet ook daadwerkelijk gekregen. De USPTO lijkt ‘mini’ nog steeds te classificeren als productomschrijving, maar lijkt het toe te staan als Apple zich specifiek distantieert van het woord en dat anderen het dus ook nog mogen gebruiken. Ik vind het een raar verhaal.

  14. @willem: Het is een wat speelsere titel dan bij de meeste andere nieuwtjes, maar niets om je boos over te maken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.