Amerikaans patentbureau gunt Apple de merknaam ‘iPad mini’ niet

Het Amerikaanse patentbureau USPTO heeft Apple's aanvraag van de merknaam iPad mini afgewezen. Ze vinden dat de term gewoon een kleine tablet beschrijft.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad mini merknaamEen opmerkelijke beslissing van het Amerikaanse patentbureau (USPTO): ze willen niet dat Apple de merknaam ‘iPad mini’ vastlegt. Apple diende meteen na het verschijnen van de kleinere iPad een verzoek in om de merknaam ‘iPad mini’ te registreren. Maar de USPTO heeft de aanvraag afgewezen, omdat het volgens de patentspecialisten een beschrijvende naam is. Het woord ‘mini’ maakt gewoon duidelijk dat de iPad een kleiner formaat handheld-tabletcomputer is. “The applied-for mark merely describes a feature or characteristic of applicant’s goods”, vindt USPTO. Apple kan het daarom niet als merk registreren. USPTO wil het merk alleen registreren als Apple kan aantonen dat het woord ‘mini’ onderscheidend is.

De medewerker die de aanvraag moest verwerken vond ook dat Apple onvoldoende materiaal had meegestuurd. Apple gaf alleen een linkje naar de eigen productwebsite, wat ze in eerdere gevallen ook deden. Maar deze keer is het niet voldoende. Verder vond de medewerker dat er verwarring kan ontstaan tussen Apple’s bestaande iPad-merknaam en de gewenste merknaam iPad mini.

iOS-ontwikkelaars die wel eens te maken hebben gehad met Apple’s soms wat inconsequente reviewproces van apps zullen er vast om kunnen lachen. Deze keer krijgt Apple een koekje van eigen deeg.

Directe link naar de afwijzingsbrief.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 maart 2013, 0:27
Categorie Apple
Onderwerp ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.