iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Inkwell voor Dropbox, Fester Mudd en Consilium B XBMC Remote

Fester Mudd is een heerlijk traditioneel verhalend avonturenspel en nog meer leuke nieuwe apps voor de iPad in de App Gemist.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

couch music playerElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week het leuke en nostalgische verhalende avonturenspel Fester Mudd, een lekker simpel schrijfprogramma met Dropbox-ondersteuning en nieuwsapp Flipboard heeft er een grote nieuwe feature bij gekregen.


AG Gramatica for Instagram iPadGramatica – Gramatica (met één m) is een app die afgelopen week op de iPad en iPhone verscheen. Het is een app die je op fraaie wijze door Instagram-foto’s laat bladeren. Je krijgt een rooster van foto’s te zien, met aan de linkerkant een menu waarmee je kunt zoeken. Ook kun je met meerdere accounts inloggen, foto’s schermvullend bekijken en extra’s zoals reacties en likes bekijken. Vooral op de iPad mini komt Gramatica goed tot z’n recht, want de officiële Instagram-app laat daarop de foto’s onscherp zien.
Downloaden: Gramatica (€0,89, universeel, iOS 6.0+)

AG Couch Music Player iPadCouch Music Player – Couch Music Player is een pas verschenen muziekapp voor de iPad. Je kunt er een onbeperkt aantal dynamische afspeellijsten mee maken, zodat je de muziek steeds kunt aanpassen aan de sfeer. Zo maak je van de iPad een jukebox die door meerdere mensen te bedienen is. Je gebruikt Couch Music Player zoals de naam al aangeeft: onderuitgezakt op de bank. De makers van Couch Music Player hebben de app daaraan aangepast.
Downloaden: Couch Music Player (€1,79, iPad, iOS 5.0+)

AG GQ Magazine iPadGQ Magazine – Heel wat tijdschriften kozen bij de overstap naar de iPad voor allerlei interactieve functies. Maar ze kwamen er al snel op terug: al die extra’s zijn duur om te maken. GQ Magazine denkt nu iets beters te hebben gevonden. Met MyGQ zetten ze de lezers aan het werk. Lezers kunnen content uit het magazine opslaan, delen en kopen vanuit de iPad-app. Bijzonder is dat je ook reclamebanners kunt delen met vrienden. Dat werkt natuurlijk niet bij elk magazine, maar wel bij GQ, waar de lezers bijna net zoveel lol beleven aan de advertenties als aan de redactionele content.
Downloaden: GQ (gratis, €4,49 per nummer, iPad)

AG Consilium B XMBC Remote iPadConsilium B: XBMC Remote – Er zijn al heel wat XBMC Remote-apps. Een zoektocht in de App Store naar apps die je op de iPad kunt gebruiken levert alleen al een stuk of tien bruikbare apps op. Consilium B: XBMC Remote is een app van een Nederlandse ontwikkelaar, Richard Schiks, die net een nieuwe update van de app heeft uitgebracht. Die ondersteunt nu het ophalen van items in batches, heeft een filter gekregen voor bekeken en nog niet bekeken video’s en maakt het mogelijk om filmsets samen te voegen. XBMC is een open source-oplossing voor een media center die je aansluit op de tv. De iPad-app gebruik je als universele afstandsbediening.
Downloaden: Consilium B: XBMC Remote (€1,79, iPad, iOS 6.0+)

AG Inkwell for Dropbox iPadInkwell for Dropbox – Zou er een markt zijn voor ingewikkelde tekstverwerkers voor de iPad, met heel veel functies? Blijkbaar niet, want de ene na de andere ontwikkelaar komt op de proppen met alwéér een simpele tekstverwerker waarmee je je helemaal kunt concentreren op het schrijfproces. Inkwell heeft als pluspunt dat er een directe koppeling met Dropbox is, zodat je teksten altijd beschikbaar zijn. Ondanks het simpele karakter vindt de ontwikkelaar van Inkwell het toch nodig om bij het opstarten van de app een tutorial te tonen. Het gaat daarbij vooral om de vingerbewegingen: links vegen om tekst te selecteren en rechts vegen om tekst te plakken of te kopiëren.
Downloaden: Inkwell for Dropbox (gratis, iPad, iOS 6.0+)

AG Flipboard iPadFlipboard 2.0 – De nieuwsapp Flipboard maakte furore op de iPad vanwege haar slimme manier van interessant nieuws voor je klaarzetten en het strakke uiterlijk. Nu is de nieuwsapp voorzien van een volgende grote optie. Flipboard 2.0 voor de iPad en iPhone maakt het mogelijk om eigen magazines te maken en te delen met andere gebruikers. Je drukt op een plus bij artikelen die je interessant vindt of importeert webpagina’s vanuit je browser die vervolgens terechtkomen in je magazine als je in Flipboard op de rode bookmark-knop drukt. Anderen kunnen zich op je magazines abonneren.
Downloaden: Flipboard (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG Fester Mudd iPadFester Mudd – Als de naam Guybrush Threepwood je hart sneller laat kloppen, ben je in de wieg gelegd voor een nieuw verhalend avonturenspel dat nu op de iPad en iPhone is verschenen. Maar ook als je niet bekend bent met Monkey Island, Indiana Jones of andere oude adventures van met name LucasArts uit het begin van de jaren negentig, is Fester Mudd een kijkje waard. In het spel krijg je als eenzame cowboy een brief van je broer die zegt dat je moet overkomen, omdat hij goud heeft gevonden. De weg daar naartoe is een homage aan oude tekstavonturen en een leuk spel om je hersens op stuk te slaan.
Downloaden: Fester Mudd (€0,89, universeel, iOS 4.0+)

AG Timo en het Toverstokje iPadTimo en het Toverstokje – Rian Visser heeft een opvolger uitgebracht van ‘Timo en het toverboek’. Dit boek pionierde als interactief prentenboek op de iPad en wordt nu nog steeds goed verkocht. Tweeënhalf jaar later staat de App Store vol met prentenboeken en zal het een stuk moeilijker zijn om met het nieuw verschenen ‘Timo en het Toverstokje’ net zo goed te scoren. Maar uitgever Books2Download heeft een geheim wapen achter de hand: de app is dankzij ondersteuning van het Kinderopvangfonds Nederland helemaal gratis te downloaden.
Downloaden: Timo en het Toverstokje (gratis, iPad, iOS 4.2+)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.