‘Amazon werkt aan grote Kindle om kranten te lezen’

Amazon gaat aanstaande woensdag een extra grote uitvoering van de Kindle lanceren, zo verwachten de grote Amerikaanse nieuwssites.

plastic logicAls het nieuws ruim een maand geleden was uitgelekt, had iedereen gedacht dat het een 1 aprilgrap was: Amazon is van plan om deze week een extra grote uitvoering van de Kindle uit te brengen, bedoeld om kranten en tijdschriften te lezen. Dat heeft niet direct iets met de iPhone te maken, maar omdat er al maanden geruchten circuleren over een Apple-tablet of een iPhone met een veel groter touchscreen, is het toch de moeite waard om te bespreken. In februari sprak uitgever Hearst al over een apparaat van 8.5 bij 11 inch dat door Plastic Logic wordt gemaakt en eind van het jaar op de markt komt. All Things Digital, onderdeel van de Wall Street Journal, weet al precies wat er komt. Aanstaande woensdag is er een persconferentie in Manhattan en de vorige keer dat Amazon zoiets organiseerde, werd de Kindle 2 gepresenteerd.

Deze keer zal er (dus) ook wel iets soortgelijks op het programma staan, zo denken de grote Amerikaanse nieuwssites. “Expect a new, large format device that’s optimized for reading newspapers and magazines”, schrijft ATD. De Kindle 2 werd gepresenteerd in de Morgan Library. De nieuwe locatie is vlak naast het hoofdkwartier van de New York Times uit de 19e eeuw. Grappig is dat de NYT in de eigen berichtgeving zegt: “expected to be involved in the introduction of the device”. Maar het lukte helaas niet om een citaat van iemand te krijgen die bij het project betrokken is.

Op dit moment kun je de NYT al op een Kindle lezen. Je betaalt er $14 per maand voor en hebt dan minder functionaliteit dan wanneer je de krant online zou lezen: geen kleurenfoto’s, geen video’s en slechts éénmaal per dag een update, net als een gewone krant. Eerder bleek al dat het voor NYT goedkoper is om alle abonnees een Kindle te geven, dan door te gaan met het drukken van de krant op papier. Om tijdschriften ook aantrekkelijk te maken voor de Kindle zou er wel een kleurenscherm in moeten zitten. Hoewel het idee goed is, zitten er toch wat haken en ogen aan zo’n grote Kindle voor kranten: tijdens het lezen heb je een groot oppervlak, maar in een drukke trein of tram zit het ding in de weg en even onder je arm klemmen als je op de fiets weg wil, zit er ook niet in.

Woensdag 6 mei om 16:30 uur Nederlandse tijd weten we meer.

Eerdere speculatie: maakt iRex de Kindle voor News Corp?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2009, 14:28
Categorie iDevices
Onderwerpen amazon, facebook, kindle, kranten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.