iPhone-ontwikkelaars krijgen inzicht in crashlogs

Apple stelt voor het eerst crashlogs beschikbaar aan ontwikkelaars. Via iTunes Connect kunnen ze zien hoe vaak een crash is gemeld en uitzoeken wat de symptomen waren.

applicatie crashApple heeft in Technical Note TN2151 bekendgemaakt dat er iets verandert in iTunes Connect. Vanaf nu krijgen ontwikkelaars inzicht in de crashlogs die gebruikers opsturen als er een applicatie vastloopt. iPhone-gebruikers sturen die gegevens wel op (als ze in de instellingen van iTunes hebben aangegeven dat dit mag), maar ontwikkelaars kregen ze niet te zien. Bij de synchronisatie van je iPhone worden de crashlogs straks in iTunes binnengehaald en via internet beschikbaar gesteld aan de ontwikkelaar. Hopelijk gaat dat de kwaliteit van de applicaties ten goede komen.

Ontwikkelaars moesten tot nu toe afgaan op mailtjes van klagende gebruikers en hadden geen inzicht of klachten over steeds opnieuw crashende applicaties terecht zijn.

In iTunes Connect is de volgende informatie nu te lezen:

Crash logs for applications are now available. To view them, go the Manage Your Applications Module below, click to view the desired application’s details, then click View Crash Report.

Meer uitleg over crashlogs voor iPhone-applicaties is te lezen in Technical Note TN2151: Crash Reporting for iPhone OS Applications. Daar staat ook te lezen dat het in feite om vier soorten crashgebeurtenissen gaat: de applicatie crasht zelf, er is onvoldoende geheugen, de gebruiker sluit de applicatie gedwongen af of er is een watchdog timeout.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2009, 14:27
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.