Amazon Prime Day doosje

Reacties voor: Amazon Prime wordt duurder in Nederland: prijsverhoging van 67%

De prijs van Amazon Prime gaat in Nederland omhoog. Het gaat om een prijsverhoging van €2,- per maand. Als je toch wil besparen, is er nu ook een jaarabonnement.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 16 reacties

  1. Als je nu al abonnement hebt en je wil overstappen naar een jaar abonnement, let dan wel op wanneer je dat doet. Mijn verlenging vindt bijvoorbeeld plaats op 9 november en 9 december. Als ik nu naar jaarabonnement overstap betaal ik direct 49,90. Maar als ik 9 december naar jaarabonnement overstap ben ik goedkoper uit want dan betaal ik nog 2x maar 2,99.

  2. Ook hier weer m.i. flinke graaierij [zelfde als bij bijv. de Apple One prijsverhogingen laatst]

    In mijn optiek rechtvaardigt niets een 67% prijsverhoging in één keer voor een commodity dienst.
    Of zie ik wat -belangrijks- over het hoofd?

  3. Origineel geplaatst door X.

    Ook hier weer m.i. flinke graaierij [zelfde als bij bijv. de Apple One prijsverhogingen laatst]

    In mijn optiek rechtvaardigt niets een 67% prijsverhoging in één keer voor een commodity dienst.
    Of zie ik wat -belangrijks- over het hoofd?

    In het geval van Amazon Prime kan ik mij voorstellen, dat €2,99 eigenlijk te laag was voor de extra moeite van gratis en snel bezorgen (voor de betreffende producten), zeker als Prime zo goed werkt, dat men vaker bestelt. (Ik heb ook elders de bezorgkosten zien stijgen.) – Misschien wordt ook de inkoop van films voor Amazon duurder. – Uiteraard betaal ik zelf als consument liefst zo min mogelijk, en krijg ik liefst zo veel mogelijk (pensioen…) binnen.

    • Bij bol.com is het 12,99 per jaar (meen ik).
      Wel minder diensten (geen Prime) en ook beperkter product assortiment.

      Amazon is dan wel tig keer groter en heeft die schaalvoordelen dan ook weer wel.

  4. Je ziet idd wat over het hoofd. Met Prime verzend Amazon je pakketjes gratis, net zo als Bol Select. Zo’n service zit niet in Apple One.

  5. Zelfde als Apple one belachelijke prijzen voor oude films
    Amazon prime nee bedankt

  6. Tsja, was te verwachten. Alle streamingdiensten hebben hun abonnementsprijs verhoogd. Amazon was veruit de goedkoopste. Bovendien zit er de bezorging bij. Die gaat de komende maanden weer zijn geld opleveren (sint/kerst). Speelgoed vaak goedkoper dan elders en dan geen extra kosten voor bezorging, retourneren ed. Ook geen gezeik. Niet goed, dan vervangen of geld terug.

    We zijn in het verleden verwend geweest met goedkope diensten. Nu verwachten we alle content voor een paar euro. Ik kom uit de tijd dat een dagfilm bij de videotheek EUR 4 kostte. En dan hopen dat de film die je wilde zien niet uitverhuurd was.

  7. Ach ik houd het er gewoon bij hoor voor die 4.99, vergeleken met Disney, Viaplay en Netflix nog spotgoedkoop.
    En dan de voordelen van bij Amazon bestellen er nog bij, prima.
    Ben benieuwd hoe lang mijn “levenslange” 50% korting (3.99) bij HBO nog duurt.

  8. Ondanks dat ik vaak weken lang niet naar Prime Video omkeek omdat veel van dezelfde films ook via mijn provider te zien zijn (gratis), vond ik de € 2,99 geen enkel probleem. Voor gratis bezorgen is het voor mij niet van toepassing omdat ik bij Amazon al een tijd niks meer bestel vanwege bijzondere slechte ervaring met bezorging van producten die onderweg verdwijnen en nooit meer boven water komen. Gezien mijn gebruik van Prime is die 65% verhoging gewoon belachelijk. Dus meteen opgezegd.

    • Ik heb precies hetzelfde! En die next dat delivery is zelden. Ook maar opgezegd.

  9. Ik vind een verhoging van 67% niet normaal. Heb Prime direct opgezegd. Daardoor zal ik ook minder bestellen bij Amazon, aangezien ik geen Prime meer heb.

    • Je zou misschien ook kunnen zeggen: Dank je wel Amazon dat ik jaren langer onder de kostprijs van jullie pakket gebruik heb mogen maken. € 2,99 was natuurlijk een spotprijs. De prijs is nu met € 1,17 per maand verhoogd (bij een jaar abbonement), dat is na 3 jaar te rechtvaardigen.

  10. Grappig hoeveel mensen het prime concept niet snappen en daarnaast hoeveel mensen denken dat dit alleen om video gaat.

    Prime is een service waarbij je in de basis gratis pakketjes kan laten komen en retourneren, zonder dat je een minimum bedrag uit moet geven. Om dat aantrekkelijker te maken zitten er allemaal randzaken om heen, met als bekendste Prime video. Maar je hebt ook Prime gaming bv en eerder ook opslag voor foto’s dacht ik.

    Toen Amazon in NL kwam met Prime was direct duidelijk dat de 3 euro per maand een lokkertje is. Er is altijd gezegd dat dit opgehoogd zou worden en gelijkgetrokken zou worden met andere landen in Europa.

    Prime is vgm in de US ook 15 dollar per maand

  11. Amazon’s tactiek is altijd geweest om de goedkoopste te zijn om zo concurrenten de nek om te draaien, om vervolgens de prijzen op te drijven.

  12. Heb de overstap naar amazon.com.be altijd uitgesteld, maar nu toch maar gedaan. De 2.99 van amazon.nl terug, 30 dagen trial en nog altijd 2.99 in belgië

  13. Ik vraag me af of zij op termijn dan Prime Music ook beschikbaar gaan maken en meenemen in het abonnement.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.