Airmail Zero voor Mac en iOS.

Review: Airmail Zero voor Gmail helpt je snel aan een lege inbox

Airmail Zero is de opvolger van de populaire mail-app Airmail en helpt je sneller aan een lege inbox. In deze review van Airmail Zero lees je wat wij van de app vinden.

Afgelopen voorjaar trok Google de stekker uit haar mail-app Inbox. Er zijn allerlei mail-apps voor de iPhone en iPad om dit gemis op te vangen. Airmail Zero is een nieuwkomer die ook het overwegen waard is. De app is gemaakt door dezelfde ontwikkelaars als de oorspronkelijke Airmail. Hoe goed is Airmail Zero in het leeg houden van je inbox?

Airmail Zero review

Belangrijk om te weten is dat Airmail Zero alleen werkt in combinatie met Gmail. Er is dus geen mogelijkheid om een iCloud- of Outlook-account te gebruiken. Dat komt omdat Airmail Zero gebruikmaakt van de systemen van Gmail. Airmail Zero toont dan ook dezelfde mappen van je e-mailaccount als in Gmail, waaronder de gefilterde inboxen Sociaal, Persoonlijk en Updates. Hierdoor bekijk je snel de mails die alleen voor jou belangrijk zijn.

Airmail Zero archiveren.

Zodra je een e-mail geopend en gelezen hebt, worden de mails direct gearchiveerd. Dit bespaart tijd, omdat je daardoor sneller tot een “inbox zero” komt. Wil je een mail toch bewaren in je belangrijke inbox, dan tik je op de Undo-knop om dit ongedaan te maken. Je mails zijn ook altijd terug te vinden in de All Mail-map, zelfs de mails die gearchiveerd zijn. Het is helaas niet mogelijk om het automatisch archiveren uit te schakelen.

Vanuit het mailoverzicht heb je de mogelijkheid om meteen een hele groep mails te archiveren. Door de tussenbalk in het overzicht naar links te vegen, verplaats je direct alle e-mails die daarboven staan in het archief. Deze tussenbalkjes maken onderscheid tussen je e-mails van vandaag en de weken ervoor. Dankzij deze optie verplaats je meteen de mails van een bepaalde week in het archief, zodat je nog sneller door je mail gaat.

Airmail Zero opties en menu.

Bij het lezen van e-mails heb je ook allerlei opties tot je beschikking. Zodra je naar links veegt, verschijnt er een extra menu met allerlei mogelijkheden, bijvoorbeeld voor het verwijderen van de mail en het doorsturen. Doordat deze knoppen achter een makkelijk bereikbaar menu verstopt zitten, blijft het standaardscherm lekker overzichtelijk. Het opstellen van een nieuwe e-mail is ook overzichtelijk gebleven, maar daardoor zijn de mogelijkheden wel wat beperkt. Je kan mails niet inplannen en ook andere geavanceerde opties van andere mail-apps ontbreken. Bijlages toevoegen is wel mogelijk door het scherm ingedrukt te houden en te kiezen voor Add attachment. Op deze manier voeg je een foto toe of een document uit de Bestanden-app.

Airmail Zero is dan ook vooral een snelle app om door je inbox te bladeren en niet om allerlei ingewikkelde taken uit te voeren. De app ziet er mooi uit en werkt ook razendsnel. De app is helemaal gebouwd met Swift, Apple’s eigen programmeertaal. Airmail Zero verzamelt geen persoonlijke informatie en scant dan ook niet je inbox.

Airmail Zero instellingen.

Airmail Zero ook beschikbaar op de Mac

Naast de iOS-versie is er van Airmail Zero ook een Mac-versie. Qua opzet werkt deze nagenoeg hetzelfde, maar er zijn wel wat verschillen. Het automatisch archiveren van mails zit bijvoorbeeld niet in deze Mac-versie. Wil je toch snel archiveren, dan druk je op de backspace-toets. Airmail Zero op de Mac ondersteunt namelijk allerlei sneltoetsen, hoewel we het jammer vinden dat er geen duidelijk overzicht is van de mogelijkheden. Je kan de sneltoetsen ook niet zelf aanpassen via de voorkeuren en dat is jammer. Wil je toch zien wat er mogelijk is, dan klik je in de menubalk op Berichten.

De Mac-versie synchroniseert ook met de iOS-versie en past zich qua vormgeving aan aan de donkere modus op de Mac. Als je de Mac dus donker gemaakt hebt, dan zie je dit terug in Airmail Zero. Net als in de iOS-versie kun je ook vegen met bijvoorbeeld een trackpad of Magic Mouse om de e-mails snel te verwijderen of te archiveren, maar je kan deze veegacties niet zelf aanpassen.

Airmail Zero voor Mac.

Nog geen pushmeldingen
Een nadeel van Airmail Zero is dat er nog geen pushmeldingen in zitten. Hoewel de instelling er wel al in zit, laat de ontwikkelaar aan ons weten dat de optie in een volgende update beschikbaar komt. Dat maakt Airmail Zero voor veel gebruikers nu nog niet direct heel interessant, tenzij je dus zoekt naar een app waarmee je snel door je e-mail bladert.

Airmail Zero is gratis te gebruiken, maar is dan beperkt tot één account. Wil je meerdere accounts instellen en ondersteuning voor een enkele inbox voor al je accounts, dan moet je overstappen op Airmail Zero Premium. Voor €0,99 per maand of €10,99 per jaar kan je dan meerdere accounts instellen en kun je vragen stellen via de in-app support. De premium-optie is ook drie dagen gratis te proberen.

Score

7.5

Airmail Zero

Airmail Zero

Gratis (met in-app aankopen)

Voordelen +

  • Handige mail-app om snel je inbox op te schonen
  • Werkt snel en ziet er strak uit
  • Beschikbaar op iPhone, iPad en Mac

Nadelen

  • Wat weinig aanpassingsopties
  • Pushmeldingen ontbreken

Conclusie Airmail Zero

Airmail Zero is een aardige mail-app als je nog snel door je inbox wil bladeren. De app is overzichtelijk en biedt snel toegang tot je Gmail-account. Het archiveren van meerdere e-mails tegelijk is handig en het automatisch opschonen van e-mails die je gelezen hebt komt ook goed van pas. Wel vinden we het jammer dat je deze optie niet uit kan zetten en missen we hem op de Mac. Het ontbreken van de pushberichten is een gemis en er zijn verder niet heel veel opties om de app naar je eigen hand te zetten. Desalniettemin is Airmail Zero een goede mail-app om erbij te nemen, maar bij ons is het geen vervanger van onze favoriete mail-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.