Reacties voor: AH laat klanten boodschappen scannen met iPhone-app

Albert Heijn is een proef begonnen met het scannen van boodschappen met een iPhone- en Android-app. In Haarlem vervangt een smartphone-app de handscanner.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 28 reacties

  1. …eindelijk! Ik loop echt al sinds dat die zelfscan palen bij ons in Vught staan met de vraag in mijn hoofd wanneer ze de volgende stap maken. Ben benieuwd wanneer de andere winkels volgen.

  2. En wie controleert vervolgens of alle producten wel gescant zijn?

  3. In Zwitserland kan dit sinds een paar maanden ook bij Coop.
    Werd tijd dat dit nu ook wordt opgepikt door supermarkten in NL.

  4. En nou maar hopen dat iedereen eerlijk zijn producten gaat scannen. Wel diefstal gevoelig…

  5. Ik zie hier het nut niet zo van in om eerlijk te zijn…
    Welk voordeel heeft de mobiele telefoon die de handscanner niet heeft??

  6. Ik gebruik liever die handscanners, die passen mooi in een houdertje op de kar.

    Voor de ‘vlugge’ boodschap lijkt het me wel weer handig.

    Origineel geplaatst door Densoft
    En nou maar hopen dat iedereen eerlijk zijn producten gaat scannen. Wel diefstal gevoelig…

    Aangezien de systemen al jaren gebruikt worden bij meerdere AH’s (sinds 2005 in de ‘mijne’) en het momenteel zelfs bij andere supermarkten (o.a. C1000 hier om de hoek) wordt geintroduceerd, zal het daarmee wel meevallen.
    Daarnaast denk ik dat de kosten van extra personeel bij kassa’s een stukje hoger zijn dan de kosten die met de eventuele diefstal van goederen gepaard gaat.

  7. Wij doen al een aantal jaar boodschappen met de zelfscanner. Ik ben er heel tevreden over, ik zie allen niet zo goed in wat de meerwaarde is van mijn telefoon gebruiken t.o.v. de handscanner? Nu zit er op de wagentjes een handig hangertje waar de handscanner goed in past, dat zie ik mij met mij telefoon nog niet zo snel doen. Het enige wat ik wellicht handig zou vinden is als hij direct mijn boodschappenlijstje zou afstrepen, maar dat doe ik meestal toch nog op papier of in het hoofd…

  8. Ik weet het nog niet. Met Appie, de huidige app van AH, kan je artikelen ook al scannen. Helaas gaat dit nog lang niet zo snel en soepel als bij de handscanners welke AH nu zelf gebruikt. Da’s ook logisch, de iPhone camera kan foto’s van barcodes maken, maar is nooit voor dit doel gemaakt. Niet alles zal ook goed gescand kunnen worden. Daarbij zal een half uur boodschappen doen, resulteren in een half uur je scherm aan en foto’s schieten. Da’s een aderlating zijn voor je batterij.

    Persoonlijk zie ik liever een ander systeem, een combinatie van de huidige handscanners met de Appie app:

    Bij het inchecken heb je al een boodschappenlijst in Appie staan, dus wanneer je je handscanner pakt wordt deze automatisch geüpload naar de scanner of deze laat je syncen via je smartphone. Je telefoon heb je vanaf dat moment dan niet meer nodig en kan in je zak. Tijdens het boodschappen doen zal de handscanner zelf de artikelen op de boodschappenlijst doorstrepen, maar deze kan bijvoorbeeld ook voorraad informatie geven en een looproute bepalen. Aan het eind check je uit zoals dat nu ook met handscanner gebeurt, alleen zou je ook via je telefoon kunnen betalen.

    Origineel geplaatst door Densoft
    En nou maar hopen dat iedereen eerlijk zijn producten gaat scannen. Wel diefstal gevoelig…

    Op dit moment doen ze steekproefsgewijs controles met de zelfscan units bij AH. Dat merk je bij het afrekenen, dan gaat er een alarm en komt er een medewerker een aantal spullen scannen. Mocht er dan iets gevonden worden wat niet gescand is, dan moet je dat alsnog betalen, maar dan ben je wel even de sjaak de keren daarna.

  9. @Rop: Ik denk dat het niet gaat werken als je een kar vol hebt. De meeste medewerkers zijn niet ouder dan 18 jaar en zeer gemotiveerd(maar niet heus). Die laten je gelijk doorlopen. Hebben geen zin om alles te controleren.

  10. @Densoft: Ik heb het niet verzonnen, dit controlesysteem wordt al jaren gebruikt door de AH. Ze zullen ook nooit je hele kar scannen, maar steeksproefsgewijs een artikel of 10. En het systeem laat je niet afrekenen als die artikelen niet gescand zijn, dus die medewerkers MOETEN wel. Je ziet hier bij de AH XL in Rijswijk wel dat ze meestal een senior bij die controle zetten en geen ongemotiveerd type.

    Daarbij, wie controleert er bij gewone kassa’s of je niet je zakken hebt gevuld met spullen die je niet afgerekend heb?

  11. Dit lijkt me vooral handig als je snel een paar boodschapjes wil doen. Met je telefoon een volle kar scannen is namelijk niet erg handig en zal minder snel gaan dan gewoon de handscanner gebruiken.

  12. Dat BYOD (bring your own device) wordt wel ver doorgevoerd…

  13. Weet je waar ik nu behoefte aan heb? Een mannetje achter de kassa die mijn boodschappen in tassen inpakt. Dit om te voorkomen dat je je boodschappen koopt om vervolgens weggeduwd te worden achter de kassa tijdens het inpakken.

    Bij de NL supermarkten is het, zo lijkt het wel, een sport de klant zo snel en zoveel mogelijk geld afhandig te maken met zo weinig mogelijk moeite. Een extra stuk service, zoals men die in de supposedly “armoedige derde wereldlanden” heel gewoon vindt zou pas echt toegevoegde waarde hebben.

  14. De handscanner werkt sneller denk ik

  15. Straks maar even boodschappen doen!

  16. @Richard: De nederlandse supermarkten zijn relatief goedkoop. Ga eens in Frankrijk, Spanje of Zwitserland boodschappen doen. Je betaalt je blauw. Ik betaal liever minder, pak mijn eigen boodschappen wel in en met zo’n scansysteem hoef ik ook niet eens in een rij te staan.

    Trouwens zijn er nog genoeg winkels waar ze je boodschappen netjes in tasjes doen en een praatje met je maken. Mijn buurtsuper (die ik graag support) doet dit bijvoorbeeld. Maar goedkoop is -ie niet en dat inpakken en praatje maken doet hij ook met iedereen, dus je moet er wel de tijd voor nemen. Je staat zo een kwartier in de rij.

  17. Ik gebruik het mobiele scannen een paar dagen en het is ideaal. Meteen alles in je tas en klaar, afrekenen is een fluitje van een cent. Mis alleen nog dat je geen bon meer krijgt want ook die is inmiddels overbodig omdat de scancode voor de exitpoortjes op je mobiel verschijnt. Integratie met appie’s boodschappenlijst zou nog idealer zijn.

  18. dan moeten eerst alle barcodes goed scan baar gemaakt worden. ik zit zelf achter een kassa bij de ah maar dan werken lang niet alle barcodes naar behoren. maar verder lijkt me dit wel handig en als het ook naar Groningen zou komen dan ga ik het ook zeker gebruiken.

  19. Origineel geplaatst door Victor
    Mis alleen nog dat je geen bon meer krijgt want ook die is inmiddels overbodig omdat de scancode voor de exitpoortjes op je mobiel verschijnt.

    Waarom zou het afrekenproces veranderen? Ik gok dat je met dit systeem nog altijd langs de betaalpaal moet en de bon daar nog altijd uit komt rollen.

  20. @Richard: Als met een scanner werkt kun je je boodschappen zo vanuit het schap meteen in je tas doen… Dat is ook een beetje de bedoeling..

  21. Origineel geplaatst door Schep
    Waarom zou het afrekenproces veranderen? Ik gok dat je met dit systeem nog altijd langs de betaalpaal moet en de bon daar nog altijd uit komt rollen.

    dat bedoelde ik ook. De bon krijg je nog, maar die is eigenlijk overbodig geworden.

  22. Slim, en iets dat ik de makers van de applicatie al eerder had aangegeven. AH maakt het de shopper makkelijk (ik hoef nu niet meer een iPhone en een handscanner tegelijkertijd vast te houden) en op termijn kostendrukkend (steeds minder hoeven investeren in handscanners, die gaan toch om de haverklap stuk en zijn daarmee een flinke kostenpost)

    Ik zeg landelijk invoeren !

  23. Ik ga vanuit omdat je zelf het werk doet dat je dan extra korting krijgt! :/ toch……haloooooooo

  24. Maar hoe werkt de combinatie met je boodschappenlijst in de AH-app? Continue switchen binnen de app?

  25. Gister boodschappen gedaan met de App. Kort en bondig: het werkt.

    Sneller is het zeker niet. Je slaat de stap van je bonuskaart pakken en een scanner nemen over. De tijd die je daarmee bespaart verlies je doordat de app lang niet zo snel is als de handscanner.

    De app draait los van Appie. Dus inderdaad switchen tussen apps. Dat kan veel handiger. Maar het is een begin.

    Wanneer je klaar bent met winkelen dan krijg je een streepjescode. Deze scan je bij de betaalpaal. Daar kan ook weer gewoon een controle plaatsvinden. Na het betalen registreert de app de betaling en volgt een QR code voor de uitgang.

    Als de betaling in de toekomst geautomatiseerd kan worden op een of andere manier zodat je ook niet eerst nog moet pinnen is dat natuurlijk helemaal efficient.

    Belangrijkste verbeterpunten voor de toekomst zijn integratie met Appie en sneller kunnen scannen.

  26. Yeah ik woon in haarlem en kom regelmatig in 1 van de albertheinen ff uittesten volgende week of het al werkt. 😀

  27. Ik heb het vandaag voor het eerst gedaan en vond het verschrikkelijk, je moet de barcode in een bepaald stuk van je scherm houden en het duurt veel te lang om elke keer scherp te stellen. Geloof me, ik ben een fan van de iPhone, maar de scanners werken gewoon veel beter en sneller, geen goed idee dus

  28. En volgend jaar landelijk invoeren zodat er weer 500 mensen werkloos talen die normaal achter de kassa zitten. Ik wil gewoon normaal mijn boodschappen doen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.