AH laat klanten boodschappen scannen met iPhone-app

Albert Heijn is een proef begonnen met het scannen van boodschappen met een iPhone- en Android-app. In Haarlem vervangt een smartphone-app de handscanner.

albert heijn supermarktAls je in Haarlem woont kun je vanaf vandaag bij Albert Heijn boodschappen doen met je iPhone. In plaats van de handscanner gebruik je de autofocus-camera van de iPhone of een Android-toestel. Albert Heijn gaat gedurende negen maanden een proef uitvoeren om te kijken of het systeem breder kan worden ingezet. Klanten scannen de klantenkaart en vervolgens de streepjescodes van de boodschappen.

Bij de uitgang rekent de klant vervolgens af via een betaalpaal. Het proces is vrijwel vergelijkbaar met het gebruik van handscanners, die onder andere door Motorola worden gemaakt. Volgens Albert Heijn is het een Europese primeur: mobiele betalingen zijn wel vaker vertoond, maar nergens anders in Europa kun je zelf boodschappen in de supermarkt scannen met de mobiele telefoon. De proef vindt alleen plaats in het AH-filiaal aan het Soendaplein in Haarlem.

“Het werkt heel simpel”, aldus supermarktspecialist Gerard Rutte.

Je downloadt een app, gaat op het netwerk van AH, scant je bonuskaart en doet je boodschappen. Aan het eind van de rit betaal je je boodschappen bij een betaalpaal. Als de betaling akkoord is, krijg je een barcode waarmee je de winkel uit kunt lopen.

Om de app te kunnen gebruiken moet je een iPhone 3GS of nieuwer hebben, zodat de camera beschikt over autofocus.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2012, 14:44
Categorie Achtergrond
Onderwerpen boodschappen, supermarkt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.