Apple laat je nu agenda-spam rapporteren via iCloud.com

Apple laat je voortaan iCloud agenda-spam rapporteren via iCloud.com. Daarmee bieden ze een maatregel tegen ongewenste zonnebrillen-spam.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple geeft je vanaf nu de mogelijkheid om agenda-spam te rapporteren via iCloud.com. Het is een eerste stap om de voortdurende spam via iCloud Agenda tegen te gaan. Sinds vorige maand worden sommige gebruikers erdoor geplaagd.


iCloud Agenda-spamuitnodiging

Agenda-spam rapporteren via iCloud.com

Via iCloud kun je nu de uitnodigingen van onbekende partijen rapporteren als ‘junk’. Hiervoor klik je op een linkje in iCloud.com. Een soortgelijke functie moet beschikbaar komen in de agenda-app voor iOS en macOS. Apple legt op die manier een lijst aan van ongewenste gebruikers die ze vervolgens kunnen blokkeren.

Het versturen van uitnodigingen via de iCloud Agenda is al veel langer beschikbaar, maar vorige maand bleek het opeens te zijn ontdekt door spammers. Zij sturen massaal uitnodigingen uit, vooral om mensen te attenderen op de verkoop van goedkope (namaak)zonnebrillen van Ray-Ban en Oakley. Op die manier omzeilen ze de spamfilters en andere beperkingen die ze in iCloud Mail wel hebben, zoals de mogelijkheid om maximaal 200 berichten per dag te versturen. De agenda bevat standaard geen spamfilter.

Bekijk ook

Last van Agenda-spam? Zo kun je het verwijderen

Krijg je spam via de Agenda- of Foto's-app op je iPhone of iPad? Er is een manier om af te komen van deze iCloud-spam. In deze tip lees je hoe je ervoor zorgt dat de spam van je toestel verwijderd wordt, zodat je de spamuitnodigingen niet meer ontvangt.

Spam in de Agenda-app via iCloud.

Ontvang je een ongewenste agenda-uitnodiging van iemand die geen contactpersoon is, dan kun je erop klikken om het te rapporteren als ‘junk’. De uitnodiging wordt vervolgens automatisch gewist uit je agenda en de gegevens van de verzender worden gerapporteerd aan Apple. Ook kun je aangeven dat het bij nader inzien toch geen junk is.

Bekijk ook

Apple op de hoogte van iCloud Agenda-spam, werkt aan oplossing

Apple is op de hoogte van iCloud Agenda-spam en werkt aan een oplossing, heeft een woordvoerder beloofd. Mensen ontvangen uitnodigingen in hun agenda over Rayban- en Oakley-koopjes.

Apple heeft inmiddels aangegeven dat ze werken aan het probleem, door verdachte gebruikers te identificeren en te blokkeren. Inmiddels is dat twee weken geleden. Tot nu toe had je alleen de mogelijkheid om agenda-uitnodigingen uit te schakelen, de uitnodigingen te negeren of een arbeidsintensieve workaround te doen. Deze nieuwe optie is in ieder geval een stap in de goede richting.

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 december 2016 om 9:35
Onderwerpen
,
Categorie
Diensten

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.