Adobe Elements 2020

Adobe Photoshop en Premiere Elements 2020 helpen je met tutorials

Creatieve types kunnen vanaf vandaag aan de slag met de fotobewerker Adobe Photoshop Elements 2020 en de videobewerker Premiere Elements 2020. De softwarepakketten zijn erop gericht dat je er meteen mee aan de slag kan, zonder dat je eerst een cursus hoeft te volgen.

De Adobe Elements-versies zijn goedkoper en focussen zich vooral op de basisfuncties op het gebied van foto- en videobewerking. Voor veel hobbyisten is dat voldoende. Toch zitten er ook slimme functies in. Beide maken gebruik van Adobe Sensei AI-technologie, waarbij kunstmatige intelligentie je gaat helpen om je foto’s en video’s nog mooier te maken. Alles is gericht op eenvoud. Zo kun je met één klik een object selecteren en deze bijvoorbeeld uit de foto verwijderen. Er zitten ook nieuwe bewerkingen in waarbij je begeleiding krijgt bij de stappen. Zo word je aan de hand genomen om een bepaalde functie toe te passen. Verder zijn er nu meer manieren om je foto’s en video’s te delen.


Om je te inspireren krijg je bij het openen van de apps een automatisch gegenereerde diashow te zien waarbij al diverse effecten zijn toegepast, dankzij de inzet van Adobe Sensei. In de 2020-versie zijn daar nieuwe effecten bijgekomen, zoals Painterly voor schilderachtige effecten en Depth of Field voor het vaag maken van de achtergrond. Photoshop Elements heeft nieuwe bewerkingsfuncties gekregen die je snel kunt toepassen. Zo kun je de kleuren in een bestaande foto makkelijk aanpassen. Je kunt ook een foto automatisch omzetten naar zwart/wit.

Adobe Photoshop Elements 2020 zwart-wit

Vooral het selecteren van objecten met één klik zal gebruikers aanspreken. Je kunt dan gemakkelijk een effect heel gericht toepassen. Ook kun je het object eruit knippen en in een andere foto plaatsen. Adobe Sensei schiet ook te hulp om in portretten de huid strak te trekken en eventuele oneffenheden weg te halen. Wil je een ongewenst object uit een foto verwijderen, dan helpt Photoshop Elements je met een Guided Edit, waarbij je alle stappen uitgelegd krijgt. Dit zijn in feite tutorials.

Adobe Photoshop Elements 2020 lucht

Premiere Elements 2020

Premiere Elements 2020 heeft nu verbeterde ruisonderdrukking, zodat je video’s er mooier uit zien, vooral als ze bij slecht licht zijn geschoten. Ook in deze app vind je Guided Edits, bijvoorbeeld voor het maken van timelapse-video’s of om een stilstaande wolkenlucht te laten bewegen. Met Smart Tags kun je bepaalde content in een video markeren, zodat je het later snel weer terug kan vinden. Heb je video’s met je iPhone gemaakt, dan kun je die meteen in Premiere Elements importeren, want er is nu ook HEIF en HEVC ondersteuning.

Adobe Premiere Elements 2020 noise reduction

Je kunt beide pakketten voor rond de 100 euro per stuk aanschaffen. Upgraden kost rond de 80 euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.