Photoshop iPad

Adobe Illustrator komt naar de iPad, Photoshop CC krijgt meer functies

Adobe zou ambitieuze plannen hebben met Photoshop CC voor de iPad. Alleen gaat de uitrol van al die functies gaandeweg gebeuren en niet meteen. Daarnaast komt er een aparte versie van Illustrator voor de iPad, mogelijk al in 2020.

Adobe Illustrator op de iPad

Volgens Bloomberg is Adobe druk bezig om meer apps voor Creative Cloud naar iOS te brengen. Er komt volgend jaar ook een iPad-versie van de tekentool Illustrator, zeggen meerdere bronnen tegen Bloomberg. Deze zal volgende maand voor het eerst te zien zijn op de Adobe Max-conferentie. Het is nog de vraag of het om een ‘echte Illustrator’ gaat, met bijna alle functies die erin zitten, of een uitgeklede versie. Ook is er nog weinig bekend over de functies, al kunnen we er wel vanuit gaan dat er ondersteuning voor Apple Pencil in zit.


Eerder maakte Adobe vooral simpele mobiele apps, waarmee je een deel van je workflow zou kunnen uitvoeren. Nu lijkt Adobe klaar voor het echte werk: het moet mogelijk worden om ‘echte’ versies van de bekende software op de iPad uit te brengen. Daarnaast zal Adobe nog een aantal apps blijven uitbrengen die al vanaf het begin voor mobiel zijn ontworpen, zoals de pas verschenen tekenapp Adobe Fresco.

Redacteur Elger zal tijdens Adobe Max voor iCulture verslag doen van alle aankondigingen, dus zodra er meer bekend is houden we jullie daarvan op de hoogte.

Photoshop CC for iPad

Adobe Photoshop krijgt meer functies

Een jaar geleden toonde Adobe al Photoshop op de iPad, maar ondertussen leek er wat twijfel te zijn ontstaan of alle functies er wel in zouden zitten en of de app nog wel dit jaar zou worden uitgebracht. Maar Adobe blijkt de ambities niet te hebben teruggeschroefd; het gaat alleen wat langer duren. Het bedrijf gaat “all-in” voor Photoshop en heeft een “ambitieus schema” om extra functies toe te voegen.

Die uitspraken zijn afkomstig van bronnen en niet van Adobe zelf. John Gruber van Daring Fireball zegt dat het bedrijf serieus is over Photoshop CC voor de iPad. “Ze zien het als een serieus topproduct voor creatieve professionals”, meent Gruber. “Het team van engineers dat eraan werkt is het afgelopen jaar flink gegroeid en ze hebben een ambitieus schema om iteratief nieuwe functies toe te voegen.”

Vorige week rapporteerde Bloomberg dat beta-testers vonden dat de functies tekort schoten. Sommige desktopfuncties bleken te ontbreken, waardoor Adobe’s aanvankelijke claim van een ‘echte’ versie van Photoshop niet helemaal werd waargemaakt.

Volgens Gruber zijn er wat misverstanden over wat Adobe heeft beloofd. Bij de aankondiging van Photoshop voor iPad, vorig jaar oktober, zei het bedrijf dat er een ‘echte Photoshop’ zou komen. Gebruikers dachten dat alle functies erin zouden zitten die je ook van de desktop kent. Adobe zou er echter mee bedoeld hebben dat dezelfde programmeercode wordt gebruikt als op de desktop.

Photoshop iPad

Scott Belsky, chief product officer van Adobe Creative Cloud, legt uit: “Elke losse functie bieden op de iPad die de afgelopen 25 jaar is toegevoegd, zou niet in het belang zijn van onze klanten en van de behoeften die ze hebben.” In plaats daarvan wil Adobe gaandeweg functies toevoegen. Hij noemde het het “beste product in de wereld voor specifieke workflows”. Dat het niet volledig is, daar wil hij zich niet voor moeten verontschuldigen, want “dat is niet wat de klant nodig heeft”.

Bekijk ook

Photoshop komt nog steeds dit jaar naar de iPad, maar mist nog functies

Adobe is nog steeds druk bezig met het ontwikkelen van de iPad-versie van Photoshop. De app werd nog voor dit jaar beloofd, maar inmiddels naderen we al het einde van het jaar. Er is zowel goed als minder goed nieuws.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 oktober 2019 om 8:23
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.