Reacties voor: Acer zwoegt onder zware concurrentie van Apple

Acer maakt zware tijden door. Het bedrijf had als een van de eersten een alternatief voor de iPad, maar het lukt niet om indruk te maken. De Acer Iconia Tab was de eerste Honeycomb-tablet en de eerste 10 inch-tablet van een bekend merk. Maar Acer kampt met grote verliezen.
Lees het complete artikel → Acer zwoegt onder zware concurrentie van Apple
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. Als de kwaliteit van hun tablets hetzelfde is als van hun laptops begrijp ik het wel… Acer = slecht merk

  2. @nigel
    Misschien moet je die tablet eens proberen. 1 van de betere android tablets naar mijn mening.

    En Acer notebooks zijn al lang niet meer zo slecht als dat het enkele jaren terug was.
    Is dit een kreet naar Acer vanwege 1 persoonlijk slechte ervaring…?

  3. @Erik: Nee integendeel, heb zelf nooit Acer gehad. Maar ik zie het bij m’n zus en bij vrienden die Acer hebben dat ze er vaak problemen mee hebben. Slechte built quality, onderdelen redelijk snel na aankoop kapot gaan.

    Uiteraard zullen er ook wel goede Acer producten bestaan, maar wat ik vaak hoor is dat mensen er niet positief over zijn. Ik ga dan liever voor een merk als HP of Apple, dit zijn in mijn ogen kwalitatief betere merken.

  4. Ik verkoop het zelf. Zowel Acer als HP en overige merken. Het probleem is vaak ervaring van mensen die een bepaald beeld over merken krijgen. Vaak is dan de reaktie: kijk maar op internet.
    Dan vind je van ieder merk wel negatieve reakties.

    Grappig is dan dat de één zegt, dat volgens hun “IT-buurman” Acer top is. Terwijl een ander zegt dat het rotzooi is (en net zo met andere merken).

    Vroeger verkocht ik het liever niet, nu net zo lief als de rest.
    Het is niet Apple-goed, maar daar is de prijs ook niet naar.

  5. Ik heb al jaren een laptop van acer maar naar volle tevredenheid. Heb ook andere merken gehad (hp, fujitsu) maar daar mindere ervaringen of pech mee gehad. En met de aders nooit problemen…

    Heb dit tablet nog nooit in een winkel gezien. Eigenlijk wel benieuwd naar. Net dat ik een andere wil dan mijn iPad maar toch… Nieuwsgierig!

    Ik snap de zorgen van acer wel. Apple heeft een enorme voorsprong, mede ook door de compitabiliteit met de iPhone Apps.
    Het is een kwestie van tijd dat er voldoende android tablets uitkomen om een groter deel van de markt te claimen.
    Maar dan moet android wel een universeel compitable platform worden.

  6. @Tijnemans: verkrijgbaar bij Mycom..

  7. @Nigel:
    Ik werk al ruim 10 jaar met Acer, voornamelijk hun laptops en moet zeggen: het is het beste merk in prijs/kwaliteits verhouding. Ook de service is prima. Alles hangt af WAAR je het product koopt, want dat is uw spreekbuis naar service. De Iconia had ik een tijdje in test, terwijl ik zelf een iPad heb. De Iconia is echt een hebbeding, volgens mij een waardige concurrent voor de Ipad én je hebt méér voor je geld.
    Een eenmalige slechte ervaring kan je met elke fabrikant meemaken. Het is aan de winkel waar je het product kocht om naar je verhaal te luisteren en voor een oplossing te zorgen.

  8. @Nigel: Omdat jij toevallig 2 mensen kent die slechte ervaring hebben met acer wil niet gelijk zeggen dat het merk slecht is. Ik heb 7 jaar een laptop gehad van acer en nooit problemen mee gehad, een fijne laptop die toen al erg met de tijd meeging. Aangezien ik toen het geld niet had voor een apple had ik hem aangeschaft. Nu ben ik ondanks ik erg tevreden was met de acer toch weer over gegaan naar een Imac (tja ik ben nu eenmaal een appleman)

  9. Ik had thuis acer gehad en later hp. Ik vind juist hp laptop niks. Ze worden te warm. Ik vond acer fijner.

  10. Ik heb zelf meerdere computers, een laptop en een ipad.
    Overal is wel wat mee, zelfs de ipad is niet perfect. En de 2 acer die ik heb heb ik weinig problemen mee. Zou ook vreemd zijn, want alle onderdelen die er in zitten komen van bekende leveranciers, die ook aan alle andere merken leveren. Het verschil zit hooguit in de samenstelling en de behuizing, maar een Acer mag ook wel iets minder lang mee gaan voor het geld dat je er voor betaald. En nogmaals minder degelijk kan nog steeds degelijk genoeg zijn.

    Ik had bijna de tablet van Acer gekozen, maar ben toch voor de ipad2 gegaan. Wellicht in de toekomst voor een andere merk. Dus nog ff volhouden acer, Apple kun je niet in 1 a 2 jaar verslaan, dat kost ff tijd!

  11. Jaren gewerkt in een pc shop…

    en ik moet zeggen dat de reparatieservice van zowel Acer als Packard Bell rond uit beroerd waren… weet niet hoe het tegenwoordig is, maar mijn voorkeur gaat uit naar Asus en Apple !

  12. Ook ooit een acer laptop gehad en dat ding werd kokend heet waardoor de ventilator continu op vol vermogen draaide wat lekker veel herrie gaf als je effe lekker wilde laptoppen. Ook moest hij na een jaar terug naar de winkel want het scherm deed het niet meer.(garantie)
    Op mijn werk drie hp desktopcomputers die allemaal binnen twee jaar een paar keer een nieuwe harde schijf hebben gekregen…wat ook voor veel problemen zorgden. Nu net op het werk een asus desktop gekocht om te kijken of deze het beter doet.
    Heb zelf nu een Toshiba waar ik redelijk tevreden over ben. In de toekomst wil ik naast mijn ipad 1 en mijn apple mini
    graag een apple laptop proberen.

  13. @Erik ik weet niet hoor maar mijn iMac draait net zulke cheap ass componenten dan een Acer. Het gaat tegenwoordig om gebruisvriendelijkheid, en daarom is Apple zo on thé winning hand.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.