Apple wint in rechtszaak: drie Samsung Galaxy-toestellen vanaf oktober verboden

Apple heeft gewonnen in de rechtszaak tussen Apple en Samsung. De rechter in Den Haag heeft vandaag besloten dat de Galaxy S, Samsung Galaxy S II en Samsung Galaxy Ace vanaf half oktober uit de winkels moeten - in heel Europa.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

galaxy verbodDe rechtbank in Den Haag heeft besloten dat de Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S II en Samsung Galaxy Ace vanaf half oktober niet meer verkocht mogen worden in Europa. Apple heeft daarmee de rechtszaak gewonnen, al is het uiteindelijk op andere gronden dan verwacht. Apple legde in de rechtszaak vooral de focus op het kopiëren van design, modelrechten, auteursrechten en slaafse nabootsing. Maar daarvoor bleek de rechter niet gevoelig. Apple wint de zaak op basis van slechts één Europees patent met nummer EP 2.058.868.

Deze beschrijft het scrollen door een fotogallerij door middel van vingerbewegingen op een touchscreen. De Galaxy Tab mag wel gewoon op de markt blijven. Het vonnis van de rechtbank is te lezen in een online document. Meer info over deze zaak lees je op Androidworld.

samsung-galaxy-sUpdate: Samsung’s advocaat Bas Berghuis van Woortman heeft laten weten dat de Samsung Galaxy S II en de Samsung Galaxy Ace gewoon op de markt blijven. Samsung zal de meegeleverde Galaxy-app (zie foto hiernaast) aanpassen, zodat er geen inbreuk meer wordt gemaakt op Apple’s patent. De Samsung Galaxy S II en Samsung Galaxy Ace zijn actuele toestellen, de Samsung Galaxy S is al maandenlang op de markt. Overigens is de Gallery-app op veel meer Android-toestellen te vinden. Samsung kan vrij gemakkelijk onder het verkoopverbod uit komen door de software te wijzigen. Aanpassen van reeds geproduceerde hardware is lastiger.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2013, 11:05
Categorie Apple
Onderwerpen apple, patenten, rechtszaak, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.