Acer zwoegt onder zware concurrentie van Apple

Acer maakt zware tijden door. Het bedrijf had als een van de eersten een alternatief voor de iPad, maar het lukt niet om indruk te maken. De Acer Iconia Tab was de eerste Honeycomb-tablet en de eerste 10 inch-tablet van een bekend merk. Maar Acer kampt met grote verliezen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

acer iconia a100Het valt niet mee om in de tabletmarkt indruk te maken. Acer leverde met de Iconia Tab een best aardige tablet, met een metalen behuizing en flink wat meegeleverde apps. Het was zelfs de eerste groot formaat-tablet van een bekend merk die de concurrentie aanging met de iPad. Ze waren de eerste met een Honeycomb-tablet. Maar echt lekker gaat het niet: zestien maanden na de lancering van de eerste generatie iPad in april 2010 lukt het nog steeds niet om een tablet te maken die de iPad in de schaduw zet.

Acer maakte vandaag cijfers bekend en geeft toe dat het “onmogelijk” wordt om in 2011 nog break-even te draaien. De concurrentie van de iPad is gewoon te groot. Acer moest een verlies van NT$7,1 miljard (ca. 250 miljoen dollar) bekendmaken. Driehonderd banen gaan verloren in Europa en er moet voor 150 miljoen worden afgeschreven aan onverkochte voorraden en dubieuze betalingen, ook in Europa. De aandelenkoers van Acer zakte dit jaar met 65 procent in, terwijl de hele markt slechts 16,4 procent moest inleveren. Voormalig CEO en president Gianfranco Lanci werd begin dit jaar gedwongen te vertrekken. Aan notebooks valt geen cent te verdienen vanwege de lage marges. En er zijn geen spannende nieuwe producten in de maak voor het feestdagenseizoen. De nabije toekomst ziet er niet zo best uit. Bestuursvoorzitter JT Wang vertelde The Guardian: “Today I have to say, trying to break even this year becomes impossible”.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 14:49
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.