Reacties voor: Acer: marktaandeel iPad daalt naar twintig procent

Volgens de voorzitter van elektronicafabrikant Acer zal Apple's marktaandeel op de tabletmarkt fors krimpen als gevolg van de geslotenheid van de iPad en de introductie van nieuwe tablets.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 42 reacties

  1. Toch zit er wel iets in.. De mensen die wat meer willen zullen uiteindelijk kiezen voor een tablet met een ‘open systeem’. Voor de normale internetter is de iPad ideaal, voor de uitgebreide gebruiker doet hij gewoon te kort..

    Android is open source en bied bovendien Flash ondersteuning. Daarnaast zijn er steeds meer apps te vinden voor deze OS.

    Ben benieuwd wat het najaar gaat brengen.

  2. Precies, daar ben ik het ook mee eens. Sowieso is concurrentie alleen maar bevorderlijk voor de consument. Mooi dat andere partijen de lat zo hoog leggen.. Worden wij als Apple fans alleen maar beter van!

  3. We horen de laatste tijd veel verhalen over alternatieve pads, maar waar blijven ze nou? tegen de tijd dat ze op de markt komen heeft apple weer een nieuwe coole gadget!

    praatjes praatjes praatjes

  4. Inderdaad…praatjes vullen geen gaatjes.
    Apple is ze altijd een paar stappen voor.

  5. @Mario: apple vult wel gaatjes ….”in de markt” hahaha

  6. @Mario: Dat dacht ik tot voor kort ook. Maar de sterke opkomst van Android bewijst het tegendeel.

    Inmiddels is de app shop bijna net zo gevuld als die van Apple. Neem daarbij het groeiende marktaandeel. Dan is het onvermijdelijk dat ook bij de tablets Android zal gaan scoren. En dat is maar goed ook, niemand wordt beter van een monopolist. Ook de Apple liefhebbers niet…

  7. Er wordt al heel lang heel veel geluld.
    En wat heeft die man van Acer eigenlijk in zijn hand voor raar ding?? Hangt daar nou een heel groot trackpad onderaan of zo? Of toetsenbord? Een soort Blackberry iPad?

    Origineel geplaatst door Tom Bosch
    …Voor de normale internetter is de iPad ideaal, voor de uitgebreide gebruiker doet hij gewoon te kort…

    Ik kan daar heel kort over zijn. Onzin!
    Ik ben verre van een ‘gewone Internetter’, maar een stevige power-user. En die is heel blij met zijn gesloten iPad-systeempje.

  8. Tuurlijk wordt Android het grootste besturingssysteem, het wordt immers geïnstalleerd op tablets van 10 verschillende makers geïnstalleerd, maar als je gaat kijken naar het bedrijf dat de meeste winst weet te maken met z’n tablets zal dit altijd Apple blijven.
    Dat Acer een halfjaar geleden nog niet geïnteresseerd is in het maken van een Tablet geloof ik ook best, dat wil zeggen dat wat ze dit najaar uitbrengen op minder dan een jaar ineen gebouwd is, terwijl Apple al tien jaar aan de iPad bezig is.
    Kijk naar de iPhone, concurrentie holt achterop, ze komen met toestellen die, als je alle mogelijkheden optelt, op papier beter zouden moeten zijn dan de iPhone, in de praktijk blijft de iPhone meer geld binnen halen.
    Ik vrees dat de Tablet markt van Apple is, geen concurrent die daar nog tussen komt.

    Jonas

  9. eerst zien, dan geloven

    Een open vs gesloten systeem kan de meeste gebruikers geen bal schelen. Van belang voor hen is de gebruikservaring, de hoeveelheid en kwaliteit van apps te koop/te downloaden en daaraan gekoppeld uiteraard de prijs van het product.

    Als flash ooit deftig draait op tablets en andere mobiele apparaten zal apple wel bijdraaien, en indien Adobe daar niet is slaagt zal flash zowieso minder en minder relevant worden (die evolutie is nu al vollop bezig trouwens)

  10. ik geloof niet in android. ja mensen zullen wellicht in het begin een goedkopere en open software android tablet willen kopen maar open software is niks. kijk naar microsoft. stikt van de virussen, malware en andere shit. computers zijn traag en bovendien google zit achter android. de zoekmachine is de beste. daar valt niet aan te tippen maar vergeet niet het is een reclame/ advertentie bedrijf die graag op alle mogelijke manieren privacygegevens wil verzamelen en de rechten hiervan aan zijn laars lapt. dit gebeurd ook met de android toestellen. fabrikanten kunnen zelfs niet eens meer hun eigen soft en hardware meer bedenken ze pakken gewoon android. kwestie van tijd die zal uitwijzen dat dit een slechte ontwikkeling is.

    dus het gesloten apple ios dat ijverig de ingezonden apps onderzoekt voordat het algemeen te downloaden is….hmmm heerlijk en perfect. geen zorgen te maken over virussen. ik zal altijd bij apple blijven.

  11. @Jonas Smets: Dat Apple de meeste winst weet te genereren is leuk voor Apple en haar aandeelhouders. Voor ons gebruikers is het beter als Apple de beste hardware, platformen (appstores/besturingssystemen) en service blijft maken. En daar gaat het nu juist mis.

    Apple lijkt zich meer en meer met de content te willen bemoeien en steeds minder met het platform. Dat vind ik een verkeerde keuze. En sta concurrentie toe. Dan krijgt innovatie een kans en daar kan Apple ook weer van leren.

  12. Mmm, Apple blijft een groot aandeel houden. Ik vind dat hele “Wij, Android” gevoel van die bedrijven zo achterlijk. Toshiba, Acer, Google, HTC, Samsung, Motorola, Sony Ericcson allemaal samen een groter aandeel dan het iOS.. Oh wat gek! Dus als er 10 modellen op de markt komen en 1 daarvan is de ipad, is het logisch dat het marktaandeel wat stagneert, maar een groot aandeel blijven ze houden.

  13. ik rijd toch liever in mijn audi dan in een goedkope japanner met extra veel toeters en bellen

  14. Origineel geplaatst door Vince
    @Jonas Smets: Dat Apple de meeste winst weet te genereren is leuk voor Apple en haar aandeelhouders. Voor ons gebruikers is het beter als Apple de beste hardware, platformen (appstores/besturingssystemen) en service blijft maken. En daar gaat het nu juist mis.Apple lijkt zich meer en meer met de content te willen bemoeien en steeds minder met het platform. Dat vind ik een verkeerde keuze. En sta concurrentie toe. Dan krijgt innovatie een kans en daar kan Apple ook weer van leren.

    Ik geef juist aan dat de concurrentie belangrijk is. Dat Apple meer en meer voor een gesloten systeem kiest daar ben ik juist voorstander van. Ik hoop dat ze bij de Mac voor een open systeem blijven kiezen, maar dat kan ook bijna niet anders. De rest van hun producten moet voor mij gewoon zo goed mogelijk werken. Jailbreaks zullen er altijd blijven bestaan, dat is bij de iPhone zo, bij de iPad, de Apple TV, zelfs de eerste iPod kon je “jailbreaken”. Maar hoe moeilijker Apple het maakt hoe minder kans dat mensen lopen dat ze hun telefoon naar de *** helpen. De mensen die toch willen jailbreaken die lukt het wel want die weten dat het mis kan gaan. De mensen waarbij de jailbreak helemaal misloopt en die hun telefoon verpesten die leren hieruit dat jailbreaken misschien niets voor hen is en dat ze beter bij het gesloten systeem blijven.

    De beste Apps voor de iPhone zijn ondertussen ook voor Android te vinden, dus voor mij gaat het gesloten vs open enkel over hoe moeilijk de fabrikant het maakt om je telefoon de verkloten. En ik ben blij dat Apple dit heel moeilijk maakt. Komt ook bij dat Apple een fantastische omgeving bied voor ontwikkelaars, en dat kan enkel omdat ze een gesloten systeem aanbieden.

    Jonas

  15. Wat voegt open nu echt toe?

    goed je kan zelf kiezen wat je draait tot op zekere hoogte.
    dat geeft je ook risicos omdat er niks gecontroleerd word.

    open

    ik denk dat android inmiddels we bewezen heeft en goed alternatief te zijn en de meerderheid gaat alsnog voor een merk dat bekend in de oren klinkt en makkelijk werkt en dat blijft apple.

  16. Steve Jobs begrijpt ten minste hoe het werkt, leg je focus op het maken van dingen die mensen willen hebben. Niet op een marktaandeel!

  17. haha ja veel bedrijven gaat het blijkbaar alleen om zoveel mogelijk verkopen en daarmee de grootste zijn.

    maar als ze hun marge model aanpassen kan je net als apple goede winsten draaien zonder de best verkopende te zijn in de industrie.

    je moet daar wel kwaliteit en geliktheid tegenover zetten anders slikken mensen je hoge prijzen niet.

  18. Ik moet het gemak en de werking van het (multi-) touchscreen nog maar zien op de aangekondigde tablets. Denk ook dat er maar weinig tablets zijn die multitouch zullen ondersteunen wat toch redelijk een vereiste is (voor mij dan).

  19. er is nog een ander groot ding wat die bedrijve niet snappen.

    het is niet de hard ware maar de software

    zonder goede software heb je niks aan al die super specs

  20. Artikel:
    dat het marktaandeel voor Android-smartphones reeds dat van iOS-toestellen heeft overschreden.

    Ik vind dit eigenlijk iedere keer een beetje een scheef standpunt… Deel het aandeel maar eens door het aantal smartphones dat het OS kan draaien… Dan zou iOS er toch zeker bovenuit komen?? Of zie ik dit verkeerd…

  21. Het is absoluut de software die het device maakt of breekt. Kijk naar de iphone, zeker in het begin was het technisch ondergeschikt aan andere toestellen, echter de software en gebruiksgemak zorgde er voor dat men hier voor koos.

    De iPad werkt strak en goed maar had het stukken minder gedaan als er al geen iPhone platform aan vooraf was gegaan. Qua timing dus een perfecte strategy.

    We gaan straks een vloed van tablet’s krijgen met allemaal hun eigen OS. Windows, iOS, Chrome/Android, WebOS, etc, etc. De software zal uiteindelijk de doorslag geven en ik zou mijn geld op iOS en Android zetten.

    Dan is er nog de vraag hoelang gaat een OS mee. Hoe lang blijft Google ontwikkelen aan Android… Het verleden laat zien dat ze na een loop van tijd hun software niet opschonen of verbeteren, dit kan een issue worden. Apple zal van iOS zeker een belangrijk platform maken, zeker gezien Apple TV er straks op gaat draaien. Dus qua support zit dat wel goed. Het is alleen te hopen dat Apple inziet dat de hackscene (jailbreak, etc), er juist voor gezorgd heeft dat de iphone/ipad zo’n groot succes is geworden. Open is het niet, maar anders is mogelijk… en daar zit een stuk van het succes.

    Het meest beangstigende wat ik op dit moment zie is dat Apple zich idd meer en meer op de content gaat richten. Gesloten box en god like status… Dit hebben we in het verleden ook andere bedrijven zien doen en over het algemeen werkt dat niet goed. Ik hoop dat ze in de toekomst het belang zien van een platform dat voor content eigenaren aantrekkelijk is. Hoeft niet open te zijn, maar goede support.

  22. Ik lees veel kritieken, ik heb echter nog geen kritieken gelezen die beginnen met “ik HEB een Ipad en ik vind…..”

  23. @okidoki:
    dat valt mij ook op.

    Maar dat is meestal zo met mensen die ergens kritiek op hebben. ze hebben vaak het product zelf niet. of nooit geprobeerd. de helft van alle kritieken zijn gebaseerd op aannames.

  24. @okidoki & kasuja

    Ik ga er eerder vanuit dat mensen die hier kritiek geven gewoon een iPad hebben? Ik heb er in ieder geval 1, (hier lees je m’n lijdensweg over hoe ik eraan ben gekomen). M’n kritiek lees je in de twee berichten hierboven.

    Jonas

  25. Apple vs Android (Google) en weet ik wie…

    Apple heeft een andere doelgroep dan Andriod.

    Android zal inderdaad de budget markt gaan domineren en dus marktleider worden. Apple richt zich op de luxere doelgroep. Zo zullen de nieuwe iphone van liquid metal worden gemaakt en vele andere van plastic.

    Zullen ze elkaars concurrent zijn, denk het niet. Open of gesloten, dat maakt voor deze doelgroepen (in dit geval) helemaal niet uit. Persoonlijk denk ik dat het percentage dat van apple afstapt om naar android te gaan zeer klein is. Kortom appels met peren…. 😛

    -Zullen luxe (sport)wagen rijders overstappen naar een budget auto…denk het niet….
    -Zijn het elkaar concurrenten? ook niet!
    -Zitten ze in de zelfde branche? Ja…
    -Wie is beter? Geen van beide, ze bedienen een andere markt, vraag en aanbod!

  26. @Jonas Smets:

    ik doelde op de kritieken op de nieuwe producten in het algemeen en niet zozeer die hier op deze site.

    misschien had ik dat er bij moeten zetten.;)

    meestal krijgen nieuwe producten eerst flinke tegen wind omdat het nog niet geaccepteerd is. verdedigd door de early adopters en daarna volgt de massa later vanzelf en vagen alle kritieken weg na verloop van tijd.

  27. En Android is zo lekker open? Echt niet dus. Ja het is opensource. Maar dat heeft tot gevolg dat fabrikanten allerhande glitters en spoilers op android klatsen. Als eind gebruiker kan je ook niet zomaar de nieuwste android versie installeren. Je zult altijd moeten wachten op een release van je fabrikant. Laat staan alle niet te verwijderen crapware die fabrikanten bij android toestelen mee installeren.

    Android is technisch heel mooi. Maar die genoemde openheid is vooral iets waar fabrikanten wat aan hebben.

  28. idd

    en vervolgens blaten er een hoop eindgebruikers mee dat iOS niet open is en android wel terwijl ze geneens weten wat ze nu echt bedoelen.

    het argument is dat ze niet kunnen installeren wat ze zelf willen.

    dat kan anders prima. je bent enkel beperkt in je aanbod van cidia installius en de appstore. die 3 bronnen zijn allemaal voor het iOS en zo zal je op android ook je beperkingen hebben.

    ik zie je op android nog geen iOS of windows mobile apps installeren omdat jji dan wil. want dat kan niet.
    zo open is open bllijkbaar 😉

  29. @Acer: Lekker blijven dromen 😉

    Jullie hebben een mooie voorsprong in de PC markt, Apple heeft een mooie voorsprong in de Tablet markt.

    Je moet van hele goede huizen komen om iemand zo snel van zo een positie af te stoten.

    Ik wens ze desalniettemin heel veel succes.

    Bij meer concurrentie zal apple meer moeite moeten blijven doen om een hoog marktaandeel te houden, dus worden ze continu gepushed om het beste van het beste product te ontwikkelen.

  30. Zolang acer van Packard Hell is zal ik er nooit een cent aan uitgeven, allemaal troep.

  31. waar zit de any key?

  32. Origineel geplaatst door okidoki
    Ik lees veel kritieken, ik heb echter nog geen kritieken gelezen die beginnen met “ik HEB een Ipad en ik vind…..”

    Ik HEB een iPad en ik vind dat het zonde is dat flash niet ondersteund wordt. Mijn laptop staat alleen nog op om de iPad te synchroniseren, surfen doe ik op de iPad, na twee weken kan ik hem al niet meer missen. Het is dan ook vervelend dat content van bepaalde sites niet te bekijken valt op de iPad. Maar zoals altijd zal Apple wel het been stijf houden en niet toegeven aan de vragen van de gebruiker.

  33. Editten werkt niet op iPad.
    Ik denk dat het ontbreken van flash veel gebruikers zal overhalen om voor een andere tablet te kiezen, tenzij ondertussen de meeste sites zouden zijn overgestapt naar html 5.

  34. Ik heb een iPad en vind het een briljant apparaat. Erger mij wel aan het feit dat ik niet kan printen (ja via ingewikkelde browsers die ik niet wil, ik wil gewoon mijn wifi printer kunnen Aansturen. Ook vind ik het jammer dat ik niet alles op internet kan zien maar als dat mijn levensduur van de accu sterk verhoogd dan kan ik er wel mee leven. Scrollen werkt vaak ook niet in uittrekmenus.

    En zo is er wel meer. Maar dat verbetert wel denk ik. Ik wil niet meer zonder.
    Ik denk dat er hele goede Japanners op de maker gaan komen gebaseerd op mobiele os,en zoals android en chrome. En dat is maar goed ook. Ik ben een enorme fan van Apple producten en van osx en ios. Ik ben na jaren geklooi en problemen volledig over maar ik heb nog wel een gezonde kritische basihouding. Apple is de eerste met een tablet maar niet de laatste.

  35. Ik heb al sinds April een iPad maar ben nog steeds niet helemaal overtuigd. Microsoft gaat om naar phone 7 omdat ze eindelijk in de gaten hebben dat een telefoon geen computer is. Misschien een goed idee om te bedenken dat een tablet geen telefoon is. Het hele gedoe met documenten, foto’s en andere zaken op de iPad te krijgen met het afschuwelijke iTunes is een ramp als je er 60 GB op hebt staan. De ipad is een mooi apparaat maar zakelijk kan ik er nog niks mee…

  36. Logisch dat er meer android gebruikers zijn, omdat het op meerdere telefoons geïstalleerd staat. Er zijn weinig mensen die heel bewust kiezen voor het besturingsprogramma. Mensen willen vooral een Coole phone.

    Zo zal het straks ook met de tabletcomputers gaan. Ze kijken vooral wat het apparaat allemaal kan.

    uiteraard zullen ze wel een beetje kijken naar het besturingsprogramma, maar vooral op de manier of het aansluit op de wens van de consument en wat voor een besturingspromma het apparaat dan heeft kan ze weinig schelen denk ik

  37. @Jan: nou, ik heb mij iPad sinds de nederlandse launch, en ik heb flash nog niet 1x gemist, sterker nog, ik hebhet gemist als kiespijn (allemaal die flash ads etc)…

    @Constant: ben ik het niet mee eens… Zeker niet met het feit dat je alles via iTunes zou moeten doen. Dat is inderdaad een geklooi, maar, je kunt een groot gedeelte in de cloud zetten, en dan heb je dat geflikker niet meer…

  38. @Tom Janssen:

    Mijn klanten zullen er niet blij mee zijn als ik al hun documenten in de cloud ga zetten. Daarnaast blijft dat ook geklooi naar mijn idee. Ik gebruik wel zaken als dropbox maar dat is ook geklungel. Zolang als ik nog teveel mijn notebook moet gebruiken is het niet ideaal.

  39. Ik heb sinds mei een iPad, waanzinnig apparaat, maar vindt hem eigenlijk net te groot en te zwaar. Een 7 inch versie zou me beter uitkomen en wat zie ik vandaag… http://galaxytab.samsungmobile.com/ Ziet er toch wel veelbelovend uit met Android 2.2.

  40. Als echt Microsoft fanboy heb ook een IPad gekocht. Ik vind het prima dat al de hardware fabrikanten eind van het jaar en begin volgend jaar met ook een tablet komen, maar nu hebben ze nog helemaal niets!

    Ik vind de IPad zeker niet te zwaar. En qua batterijduur is het ook prima.

    Ben niet zo voor dat Android. Ik wil me priveleven niet bij Google achterlaten.

  41. Je kunt toch gewoon wifi printen met o.a. een HP printapplicatie?@Frans van kogelenberg: @Frans van kogelenberg:

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.