iPhone 14 Plus voor gaming

Reacties voor: ‘A16 Bionic-chip ruim twee keer duurder dan die van vorig jaar’

Apple's nieuwe A16 Bionic-chip in de iPhone 14 Pro is een duur onderdeel: het zou Apple $110 kosten om te produceren. Daarmee is het bijna 2,5 keer zo duur als de A15-chip van vorig jaar.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 11 reacties

  1. Lijkt het er dan op dat Apple voor de thuismarkt de prijzen gelijk houdt maar dat laat betalen door de kopers in andere landen ?

  2. @Sjors: Nee, de ongunstige wisselkoers met de dollar is ook debet hieraan.

  3. Origineel geplaatst door Wolkenhemel
    @Sjors: Nee, de ongunstige wisselkoers met de dollar is ook debet hieraan.

    Ja dat had je vroeger in de computer wereld ook, dagprijzen voor geheugen en schijven maar bij Apple zijn het vastgestelde prijzen die je het hele jaar betaald ook al de koers verandert.
    Als de recessie voorbij is en de koers van de Euro gaat omhoog denk je dan dat de iPhone ineens goedkoper wordt ?

  4. @Harry: De prijsverhogingen buiten de VS komen idd doordat de dollar zo sterk geworden is. Vrees ook dat je gelijk hebt dat de prijzen niet meer zullen zakken. Denk dat Apple dat nog nooit gedaan heeft

  5. Origineel geplaatst door Siebren
    @Harry: De prijsverhogingen buiten de VS komen idd doordat de dollar zo sterk geworden is. Vrees ook dat je gelijk hebt dat de prijzen niet meer zullen zakken. Denk dat Apple dat nog nooit gedaan heeft

    Totaal offtopic, maar hoe kan de dollar zo sterk zijn geworden? Het land en zijn valuta is al vier keer failliet. En dat kan maar op een manier, en dat is dat ze de Euro als een malle aan het bijprinten zijn de hele dag.

    Elke nuchtere econoom weet toch wel wat dit voor de toekomst betekent?

  6. De kosten van de processor zijn gestegen en de snelheid is bijna hetzelfde gebleven, maar dat komt ook omdat er heel erg veel meer in de processor zit dan alleen de CPU. De rekenunit (CPU) is ook niet heel erg veranderd, maar er is heel erg veel meer in de processor ingebouwd wat er voor zorgt dat hij veel meer kan zoals het verwerken/ bewerken van foto’s, het aansturen van het scherm enz.
    En hij is een stuk kleiner dan die van vorig jaar. En gebruikt minder stroom. Hierdoor is er meer ruimte in de telefoon voor bijvoorbeeld een grotere batterij. Er is dus heel erg veel vooruitgang tov vorig jaar, alleen niet in de rekenkracht.

  7. Los hiervan zou het eens tijd worden dat er europees wordt opgetreden tegen fixed prices.

  8. De euro dollar koers is voor ons verslechterd en daarnaast hebben we een flinke inflatie. Het zal dus nog wel duurder voor ons worden.

  9. TSMC is de nieuwe Intel geworden. Ze remmen af en verkopen de minimale verbeteringen voor het dubbele pond. Apple heeft geen keus.

  10. @Sjors: In de VS zijn de prijzen zonder btw, als je 21% procent van bedragen hier aftrekt kom je niet op veel meer uit. Zeker nu de koers euro en dollar gelijk is.

  11. Altijd dat gezeur over prijzen.
    Als ik iets te prijzig vind koop ik het gewoon niet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.