Reacties voor: 8GB iPhone 5c nu ook in Nederlandse en Belgische Apple Store verkrijgbaar

De 8GB iPhone 5c wordt vanaf vandaag verkocht in de Nederlandse online Apple Store. De iPhone 5c 8GB kost daar 549 euro.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 16 reacties

  1. Ik vraag me af of tegenwoordig 8 GB (waarvan dan nog eens het een en ander, 2-3 GB, af gaat voor het besturingssysteem) genoeg is voor een smartphone. Ik denk dat veel mensen zich niet realiseren dat de opslagruimte op een Iphone van 8 GB heel beperkt is, zonder uitbreidingsmogelijkheden.
    Ik zit momenteel nog met een Iphone 4 (16GB) en zit met ongeveer 1 GB restruimte. Als er een grote update is van iOS, moet ik wel eens een aantal grote apps er eerst afgooien en dan upgraden, waarna ik de apps weer terug kan zetten.

  2. Origineel geplaatst door fraddy
    Als er een grote update is van iOS, moet ik wel eens een aantal grote apps er eerst afgooien en dan upgraden, waarna ik de apps weer terug kan zetten.

    Als je die iOS update met iTunes doet hoef je helemaal niets van die iPhone “af te gooien”. Tijdens een iOS OTA update wordt een “Shadow Copy” gemaakt van het besturingssysteem om het OS te kunnen patchen. En daar is nu eenmaal ca. 2 GB ruimte voor nodig. Een “live” OS kan niet gepatcht worden. Dat is bij elk OS zo.

  3. 499 voor de 16GB lijkt me veel redelijker.

    Ik heb allang spijt dat ik m’n iPhone 5 32gb ingeruild heb voor een 16gb 5s…

    iPhone 6 wordt een 64gb 🙂

  4. @Timosha: Ja, je hebt gelijk, ik upgrade altijd rechtstreeks op mijn iPhone.

  5. €549 is veels te veel geld voor een plastic instapmodel.
    Oók als er een Appeltje op staat…

  6. Zoals zo vaak vermeld zijn er ook mensen die hun iPhone zakelijk gebruiken en dus meestal alleen maar bellen, berichten sturen en hun email lezen. Dan is 8gb meer dan genoeg. Ken genoeg mensen die dat prive ook met hun iPhone doen.

  7. @jan: let maar op voor de volgende iPhone 6. Dat zal zeker boven de 700€ kosten. (voor de basis)

  8. Ze maken het inderdaad bont met zo’n prijs en maar 8Gb aan opslag.

  9. Origineel geplaatst door Appie
    Ken genoeg mensen die dat prive ook met hun iPhone doen.

    Ik heb ook een aantal volwassen vrienden en kennissen die meer dan voldoende hebben aan 8 GB opslag. Die mensen slepen geen 13.947 deuntjes en videootjes mee op hun iPhone. Anderzijds, van zo’n kakelbonte iPhone 5c houden ze dan ook weer niet. 😉

  10. Ik snap nog steeds niet dat t verschil in geheugen van 16 en 32 gb 100,- moet kosten. Dit was 6 jaar geleden ook al. Wanneer zal dat verschil eens minder worden?

  11. 8 Gb is waar ik al jaren prima mee uit de voeten kan.
    Dagelijks wordt de muziek geüpdate met een slimme afspeellijst. En zelfs de navigatie past er prima op.

    Geen enkel probleem dus, en was er een net geprijsde nieuwe iPhone met 8 Gb (zoals mijn iPhone 4 die 325 euro kostte), dan zou ik die zeker overwegen.

  12. Apple is een beetje de kijk op de werkelijkheid kwijt! 8GB voor 549 euro! hahaha kom op! De iPhone is niet meer nieuw of hip. De tijd dat ze met alles weg komen is gelukkig voorbij!

    Alleen Apple snapt dat blijkbaar nog niet!

    Ik vrees dat de iPhone 6 vanaf 799 euro los te koop zal zijn!

  13. @frodo: Klopt idd, ‘hip’ is Apple inmiddels niet meer… helaas.
    Het is nu meer een merk voor de babyboomers.

  14. Origineel geplaatst door jan
    Het is nu meer een merk voor de babyboomers.

    …met een riant pensioen en een reusachtige overwaarde op hun huis. 🙂 Die “babyboomers” zeuren dus niet over een paar Euro meer of minder.

  15. 50 euro goedkoper raar tussen een 8 en 16 model zat toch altijd 100 euro oerschil of gaan ze nu 50 euro per geheugen upgrade rekenen zal wel niet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.