1Password

1Password voor Mac ondersteunt nu tweestapsverificatie

1Password voor Mac heeft nu ook ondersteuning voor tweestapsverificatie. Deze beveiligingsmethode werd eerder al voor iPhone geïntroduceerd.

1PasswordEen update voor de Mac-versie van 1Password maakt het mogelijk om tweestapsverificatie aan je wachtwoorden toe te voegen. De functie werd eerder al geïntroduceerd in de iOS-app, maar was tot vandaag niet op de Mac te gebruiken. Het is daarnaast mogelijk om meer velden aan je wachtwoordinformatie toe te voegen en apps zoals Skype en Facetime vanuit 1Password te starten.

Met tweestapsverificatie kun je een online account beveiligen met een code uniek voor jouw apparaat. Hierdoor kan iemand zelfs niet inbreken in bijvoorbeeld je mailbox met je wachtwoord: ze hebben alsnog je iPhone, iPad of Mac nodig om volledig te kunnen inloggen. Voor tweestapsverificatie worden vaak specifieke apps of sms-codes gebruikt, maar met de nieuwe update kun je ook vanuit 1Password de unieke code genereren. Handig, want in 1Password stond al het wachtwoord waarmee je probeerde in te loggen.

Lees ook: Tweestapsverificatie instellen voor iCloud, iTunes en Apple ID

Heb je tweestapsverificatie eerder al op de iPhone ingesteld, dan worden deze codes automatisch met de Mac gesynchroniseerd. Op de iPhone is 1Password Pro vereist om van tweestapsverificatie gebruik te maken.

Gebruik je 1Password om telefoonnummers en contactinformatie op te slaan, dan kun je hier voortaan op klikken om meteen een gesprek te starten. Met een telefoonnummer start je direct een gesprek via Facetime Audio of Skype en een e-mailadres stuurt je naar de standaard mailapp.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 april 2015, 20:48
Categorie Apps
Onderwerp 1password

1Password

1Password is een van de bekendste wachtwoordenapps voor iPhone, iPad en Mac. De app wordt gemaakt door AgileBits en loopt vaak voorop met nieuwe functies. Met 1Password kun je wachtwoorden, creditcardnummers en andere vertrouwelijke informatie veilig opslaan. Hieronder zie je onze belangrijkste artikelen over 1Password.

1Password

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.