Snake met Google Maps.

1 april met Google: speel Snake in Google Maps en praat met je tulpen

Het is weer 1 april en dat betekent dat Google weer een leuke grap bedacht heeft. Je kan nu namelijk het bekende spelletje Snake spelen in Google Maps. Wat is jouw hoogste score? Als Snake niets voor jou is, kun je ook met de Assistent met je tulpen praten!

Google bedenkt ieder jaar op 1 april voor Google Maps een leuke grap of easteregg. Het zijn vaak originele inhakers en dat is een leuke afwisseling tussen de vaak flauwe 1 april-grappen van veel bedrijven. De afgelopen jaren kon je al Pac-Man en Pokémon spelen in Google Maps maar nu is het de beurt aan het aloude telefoonspelletje Snake.

Snake spelen in Google Maps

Iedereen die ooit een oude Nokia gehad heeft, heeft ongetwijfeld wel eens het spelletje Snake gespeeld. In Snake bestuur je een slang die door te eten steeds langer wordt. Het is de bedoeling om de hoogste score te halen, zonder dat je jezelf aanraakt. Voor deze Google Maps versie heb je de keuze uit een aantal steden of de hele wereldkaart.

Google Maps met Snake.

Je kan kiezen uit de steden Cairo, Sao Paulo, Londen, Sydney, San Francisco en Tokio. Voor elke stad gebruik je een kenmerkend voortuig, zoals een dubbeldekker in Londen. In de wereldkaart rij je dwars over alle landen. In deze Snake-variant pak je inwoners op met jouw voertuig, waarna deze telkens een stukje langer wordt. Je vindt af en toe ook speciale voorwerpen die kenmerkend zijn voor die stad of plaats, zoals een speciaal gebouw of specifiek voedsel. Je verdient daar nog extra bonuspunten mee.

Je kan Snake in Google Maps voor ongeveer een weekje spelen. Het spelletje is beschikbaar op zowel iOS als Android en bedien je door op het touchscreen te vegen. Je vindt het spelletje in het menu en een update installeren is niet nodig. Mogelijk moet je de app wel een keer geforceerd afsluiten, voordat Snake voor jou zichtbaar is.

Google op 1 april: de Tulip Translator

Google Nederland doet ook mee met een originele 1 april-inhaker. Google heeft namelijk de Tulip Translator bedacht. Hiermee kan je moet bloemen communiceren via de Google Assistent. In onderstaand filmpje wordt alles uitgelegd. Wil je het zelf proberen, zet de Google Assistent dan op Engels en zeg Talk to my Tulip Translator.

Zoek mijn LEGO-blokjes

Ook LEGO doet nog mee met een leuke inhaker. Als je nog veel met LEGO speelt en op zoek bent naar die ene kleur steen in je grote verzameling speelgoedblokjes, dan herken je vast hoe lastig het kan zijn om de juiste steen te vinden. Daarom heeft LEGO (als grap) de Find My Brick bedacht. Net als bij Zoek mijn iPhone kun je via een app het juiste blokje vinden in een berg aan LEGO-steentjes. Het idee klinkt niet eens zo slecht, maar waarschijnlijk zal het nooit de realiteit worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 april 2019, 10:11
Categorie Achtergrond
Onderwerp google maps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.