Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
Asphalt 9 racegame

De beste racegames voor je iPhone en iPad

Ontdek de beste racegames voor de iPhone, iPad en Apple TV. In deze applijst zie je welke goede racegames er zoal te vinden zijn, in heel verschillende stijlen. Van komisch tot realistisch.

De beste racegames voor je iPhone en iPad

Je hebt zin om te racen op je iPhone, iPad of Apple TV? Bekijk dan onze lijst met de beste racegames. van realistische games tot slapstick-achtige autootjes: er zit van alles bij. De meeste games die we hieronder noemen zijn gratis te downloaden en te spelen, maar er zitten vaak wel in-app aankopen of reclames in. Dat is niet zo vreemd, want een écht goede racegame kost veel tijd om te maken en de ontwikkelaar moet ook eten. Daarom zie je ook bij racegames steeds vaker het freemium-model: je kunt ze gratis spelen om te kijken of het iets is en soms kun je zelfs de hele game uitspelen, zonder een cent uit te geven. Maar je hebt ook racegames waarbij je tegen betaling betere of snellere auto’s krijgt. Het is maar net wat je wil. Dit zijn de games die we bespreken:

Asphalt 9: Legends

Bij racegames denken veel mensen meteen aan Asphalt. Na Asphalt 8: Airborne (ook nog steeds verkrijgbaar) is het tijd voor de opvolger. Asphalt 9 is de negende game in deze serie en biedt intense races in realistische locaties. Je kunt alleen of in multiplayer-modus rijden. In vergelijking met eerdere versies zijn de graphics en de animaties verbeterd en zijn er nieuwe omgevingen, waar je aan de slag kunt gaan met uitdagingen en stunts. Er zitten ook allerlei populaire auto’s in en de touch drive-mode is nieuw. Hiermee kun je automatisch optrekken, zodat je alleen nog maar hoeft te sturen en driften. De auto kun je naar eigen wens aanpassen.

Real Racing 3

Real Racing 3 staat vooral bekend om de realistische graphics, vandaar het woordje ‘Real’ in de naam. Je kunt kiezen uit een single player mode en een online modus. Daarnaast krijg je te maken met allerlei race-events en kunt kiezen uit diverse realistische auto’s. In Real Racing 3 kruip je achter het stuur van tientallen auto’s uit de werkelijke wereld. Je rijdt over prachtig vormgegeven racetracks. De vele gamemodes zorgen voor genoeg variatie, waaronder time trials en de Time Shift-multiplayer. Er komen ook regelmatig updates uit die nieuwe auto’s en race-evenementen toevoegen. Met meer dan 200 auto’s en 30 verschillende locaties uit de werkelijke wereld is er heel wat te kiezen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Need For Speed: No Limits

Need for Speed kun je op bijna elk platform spelen en het is dan ook een populaire racegame. Je vindt ongeveer 30 auto’s die je kunt upgraden en aanpassen. De game is gemakkelijk te bedienen: aan de zijkant van het scherm moet je tikken om te versnellen en aan de andere kant kun je remmen. Er zitten meerdere racemodes in, die lekker kort zijn. In een paar minuten rij je een volledige race en verdient hiermee punten waarmee je nieuwe auto’s tot je beschikking krijgt of je bestaande auto’s kunt upgraden. Ook leuk: je mag in deze game roekeloos rondrijden.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

CSR Racing 2

CSR Racing 2 combineert mooie graphics met straatracen in de stad. Je hoeft niet te sturen, dus het gaat erom dat je op het juiste moment wegscheurt en schakelt in een drag race. Je bedient door te tappen op het scherm. Er zijn single player-campagnes, maar ook online multiplayer-gevechten om de eerste plek. Je kunt ook lekker bezig gaan met het aanpassen van je auto: een nieuw verfje of een nieuw interieur, maar ook technische onderdelen zoals versnellingsbakken en de luchtdruk van de banden is te tweaken. Perfect als je van een ultrakorte race houdt.

Mario Kart Tour

Altijd leuk, voor spelers van alle leeftijden. In de basis is Mario Kart Tour hetzelfde als de Mario Kart-games die je van Nintendo gewend bent: bekende en minder bekende Nintendo-personages nemen het in verschillende wagentjes tegen elkaar op in races op banen die rechtstreeks uit het Mario-universum komen. Nieuw is dat er nu ook banen in zitten die gebaseerd zijn op de echte wereld, waaronder New York. Elke race bestaat uit acht spelers die met hulp van voorwerpen elkaar te snel af proberen te zijn. Lees ook onze Mario Kart Tour-review voor ervaringen en meer.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

F1 Mobile Racing

De belangstelling voor de Formule 1 is dankzij Max Verstappen tot eindeloze hoogten gestegen. Wil je ook wel eens meedoen met zo’n race, dan is er F1 Mobile Racing. Je kunt je auto van de grond af opbouwen en meedoen in één van de 10 officiële Formule 1-teams. Voel de actie en race tegen Lewis Hamilton, Charles Leclerc, Fernando Alonso of… Max Verstappen natuurlijk.

Crazy Taxi Classic

Crazy Taxi van SEGA verscheen een paar jaar geleden als mobiele game en is inmiddels gratis geworden, al zitten er wel advertenties in. Het ziet er niet uit als een state-of-the-art game maar toch kan het leuk zijn om in de taxi rond te scheuren om geld te verdienen. Er zitten 16 minigames in van het origineel dat je misschien nog gespeeld hebt op de Sega Dreamcast. Er zit slechts één in-app aankoop van iets meer dan twee euro in deze game, dus dat valt best mee.

Horizon Chase

Met 40 gratis races, 73 tracks en 32 verschillende steden ben je wel even zoet met Horizon Chase. Er zitten meerdere auto’s in die je kunt upgraden. De game is afgeleid van games als Out Run en Rush, maar aangepast voor mobiel. Je kijkt vanuit het derdepersoons perspectief naar de auto’s. Het doel is duidelijk: zorg dat je als eerste bij de finish bent.

Gear.Club True Races

In Gear.Club True Racing ga je rondrijden in een realistische omgeving. De graphics zijn indrukwekkend en dat stelt wel bepaalde eisen aan je iPhone of iPad. Ook neemt het downloaden wat meer tijd in beslag. De omgevingen zijn geïnspireerd door bestaande plekken wereldwijd. Je bouwt je auto en past deze aan, terwijl je manager bent van je garage. Vervolgens doe je mee aan events, kampioenschappen en races. Je kunt de controls niet aanpassen, maar de graphics maken veel goed.

Traffic Rider

In deze arcade-achtige game kruip je op de motor. Deze motorgame speel je vanuit het perspectief van de bestuurder, waarbij je tussen het verkeer door probeert te glippen. In Traffic Rider gaat het erom nét niet geraakt te worden en acties uit te voeren die in het dagelijks leven onverantwoord zouden zijn. Je krijgt extra punten als je langs auto’s glipt en nog meer punten als je tegemoetkomend verkeer weet te ontwijken. Probeer dit niet in het echte leven! De punten die je verdient kun je besteden aan duurdere motoren met betere eigenschappen. In de Career Modus krijg je te maken met allerlei missies en uitdagingen. Ook zitten er een Endless Mode, Time Trial en Free Ride in.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Endless Drive

Gaat het niet om snelheid, maar om het plezier van het autorijden, dan is deze app wat je zoekt. In Endless Drive ga je eindeloos rijden in een realistische omgeving, overdag en ’s nachts. Wil je rustig rijden dan kies je een relatief trage en betrouwbare auto om veilig te kunnen rijden. Of pak een supercar om wat harder te kunnen rijden. Je moet wel de snelheidslimieten in de gaten houden of proberen aan de politie te ontsnappen. Ook rijd je over verharde wegen en zandpaadjes, terwijl je naar je muziek luistert. Voor een eenmalige in-app aankoop kun je extra auto’s krijgen.

Beach Buggy Racing

Deze racegame speelt zich af op het strand. Je gaat off-road door het zand racen tegen andere coureurs, elk met een eigen persoonlijkheid. Met power-ups zoals Dodgeball Frenzy, Fireball en Oil Slick kun je de anderen verslaan. Je gaat rijden in monstertrucks en strandbuggies, in 6 verschillende gamevarianten en op 15 racetracks. Verzamel een garage vol unieke auto’s, ontdek een jungle met dinosauriërs, mysterieuze moerassen en prachtige stranden. Elke track biedt verrassingen, zoals een vuurspuwende vulkaan.

Reckless Racing 3

Een van de meest populaire racegames, met dirt races, veel trucks en auto’s en mooie graphics. Je hebt meerdere spelvarianten zoals Arcade, Drift en Career mode. Ook kun je als truck de strijd aangaan tegen auto’s en buggies. Meer dan 30 tracks, 6 locaties en 28 auto’s en trucks zijn in deze game te vinden. De touchbediening is aanpasbaar. Dit is een van de weinige games waarbij je vooraf geld moet betalen. Daarna zitten er nog in-app aankopen in.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Meer racegames voor iPhone en iPad

Er is nog veel meer keuze uit racegames. Deze raden we ook aan:

  • Hill Climb Racing (Gratis, iPhone/iPad/TV + IAP, iOS 11.0+) - In deze cartoonachtige game moet je een heuvel op racen.
  • Assoluto Racing (Gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 12.0+) - Ook deze heeft indrukwekkende graphics op diverse locaties.
  • GRID™ Autosport (€9,99, iPhone/iPad + IAP, iOS 14.0+) - Een game die op consolegames lijkt, met meer dan 100 auto’s en aanpasbare controls.
  • Top Speed: Drag & Fast Racing (Gratis, iPhone/iPad/TV + IAP, iOS 11.0+) - Versla criminele rivalen in extreem moeilijke dragraces. Je hebt keuze uit 69 auto’s en moet 20 boeven verslaan.
  • Highway Rider (Gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 11.0+) - Een andere game waarbij je op de motor het verkeer moet zien te ontwijken. Lijkt op Traffic Rider.
  • KartRider Rush+ (Gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 12.0+) - Cartoonachtige game, met grappige karakters. Meerdere spelvarianten zoals Arcade, Story, Ranked, Speed Race en Time trial. Je kunt ook outfits en accessoires voor je karakter kiezen. Lijkt op Mario Kart Tour.
  • Dirt Bike Unchained (Gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 14.0+) - Een gesponsorde game van Red Bull en toch zitten er ook nog in-app aankopen in. In dit geval ga je racen op een dirt bike.