Horizon Chase-game voor iPhone

De beste gratis racegames voor je iPhone en iPad

De beste gratis racegames voor de iPhone, iPad (en soms ook voor de Apple TV). In deze applijst zie je welke racegames je gratis kunt spelen, in heel verschillende stijlen: van komisch tot realistisch.

Horizon Chase-game voor iPhone

Je hebt zin om te racen, maar het mag niets kosten? Bekijk dan onze lijst met de beste gratis racegames voor de iPhone en iPad. Van realistische games tot slapstick-achtige autootjes: er zit van alles bij. Ook leuk om te weten: veel racegames zijn ook aangepast om op de Apple TV te spelen!

Gratis racegames voor je iPhone en iPad

Alle spellen die we hieronder noemen zijn gratis te downloaden en te spelen, maar er soms zitten er nog wel in-app aankopen of reclames in. Dat is niet zo vreemd, want games zonder verdienmodel bestaan meestal niet zo lang. Er zijn maar weinig gamestudio’s die in staat zijn om mooie en indrukwekkende games te maken en dat helemaal gratis te doen. Daarom zie je ook bij racegames steeds vaker het freemium-model: je kunt ze gratis spelen, zodat je kunt kijken of het iets voor je is. Soms kun je de hele game uitspelen en is een in-app aankoop helemaal niet nodig, terwijl je bij andere games net wat mooiere en betere auto’s krijgt als je wel betaalt. Voor veel mensen is het prettiger dan games waarbij je vooraf moet betalen.

Dit zijn de games die we bespreken:

Onderstaande racegames zijn leuk om te spelen en recent nog bijgewerkt. Bovendien zijn ze helemaal gratis! Waar wacht je nog op?

Asphalt 8: Airborne

In tegenstelling tot de meer realistische race-simulatiespellen kiest Asphalt 8 een andere insteek. Het gaat meer om de actie, mooie graphics en snelle actie. Er zitten allerlei hellingen en andere elementen in waarmee je los komt van de grond en gevaarlijke stunts kunt uitvoeren, zonder dat je in het werkelijke leven een schrammetje oploopt.

De game bevat 56 voertuigen van alle bekende automerken, acht seizoenen en meerdere gamevarianten die je alleen of als multiplayer kunt spelen. Bij de makers van Asphalt boeit het niet dat auto’s eigenlijk niet honderden meters door de lucht kunnen vliegen en eindeloos kunnen driften. Alles draait om het gevoel van snelheid. Soms beuk je je rivaal tegen een muur, want dat mag ook.

Geschikt voor: iPhone, iPad, Apple TV
In-app aankopen: ja

Real Racing 3

Het is niet meer de nieuwste racegame, maar het blijft een keigoeie racesimulatie die je gratis kunt spelen. In Real Racing 3 kruip je achter het stuur van tientallen auto’s uit de werkelijke wereld. Je rijdt over prachtig vormgegeven racetracks. De vele gamemodes zorgen voor genoeg variatie, waaronder time trials en de Time Shift-multiplayer. Er komen ook regelmatig updates uit die nieuwe auto’s en race-evenementen toevoegen.

Geschikt voor: iPhone, iPad, Apple TV, Apple Watch
In-app aankopen: ja

Crash Club

Nieuw in 2017: Crash Club. Deze massale multiplayer-game pakt het anders aan dan de vele andere. Gamestudio Prettygreat wilde een game maken die er wél mooi uitziet, in een leuke getekende stijl. Alles draait maar om één ding: zorgen dat je anderen aan de kant beukt zodat je als eerste de finishlijn haalt. Ook leuk als je in je eentje bent.

Geschikt voor: iPhone, iPad
In-app aankopen: ja

Asphalt Xtreme

Een van de meest recente Asphalt-games, waarin je offroad gaat. Er zijn geen straten en geen regels. Je gaat racen over zandduinen en door valleien. Kruip achter het stuur van verschillende voertuigen, van strandbuggies tot pick-uptrucks en monstertrucks. Er zitten voertuigen in van merken als Jeep, Ford en Dodge. Met vijf gamevarianten, honderden Career Events en uitdagingen is er genoeg te doen. Er is ook een live multiplayer modus waarbij je met maximaal 8 spelers tegen elkaar kunt racen.

Geschikt voor: iPhone, iPad
In-app aankopen: ja

Crazy Taxi

Crazy Taxi verscheen een paar jaar geleden als mobiele game en is inmiddels gratis geworden, al zitten er wel advertenties in. Het ziet er niet uit als een state-of-the-art game maar toch kan het leuk zijn om in de taxi rond te scheuren om geld te verdienen. Er zitten 16 minigames in van het origineel dat je misschien nog gespeeld hebt op de Sega Dreamcast. Heb je de smaak te pakken, dan kun je verder spelen met Crazy Taxi City Rush (link) en Crazy Taxi Gazillionaire (link).

Geschikt voor: iPhone, iPad, iMessage
In-app aankopen: ja

Big Bang Racing

Rondrijden in miljoenen (!) levels die door andere spelers zijn gemaakt. In deze game probeer je de snelste te zijn in snelle races met vier spelers, of gigantische toernooien met 100 spelers. Ook kun je lekker in je eentje rondrijden en op je dooie gemakje schatten verzamelen.

In de game race je tegen de ghosts van andere speler. Maak zelf ook je eigen levels, pas je karakters aan en probeer zo hoog mogelijk in de leaderboards te eindigen als een klein buitenaards wezen, die onderweg te maken krijgt met vallen, puzzels en pick-ups.

Geschikt voor: iPhone, iPad
In-app aankopen: ja

CSR Racing 2

CSR Racing 2 combineert mooie graphics met straatracen in de stad. Je hoeft niet te sturen, dus het gaat erom dat je op het juiste moment wegscheurt en schakelt. Je bedient door te tappen op het scherm. Er zijn single player-campagnes, maar ook online multiplayer-gevechten om de eerste plek. het gaat niet alleen om drag racing, maar je kunt ook lekker bezig gaan met het aanpassen van je auto: een nieuw verfje of een nieuw interieur, maar ook technische onderdelen zoals versnellingsbakken en de luchtdruk van de banden is te tweaken.

Geschikt voor: iPhone, iPad
In-app aankopen: ja

Asphalt Street Storm Racing

Asphalt Street Storm draait zoals de naam al aangeeft ook om straatraces, zoals we kennen van CSR Racing en soortgelijke games. Je gaat in verschillende auto’s meedoen aan drag races, zoals in een supercar van Ferrari of een klassieke muscle car. Je kunt meedoen aan multiplayer-races met maximaal vier anderen of alleen racen in de single player modus. Helaas kun je auto’s en achievements die je in deze game hebt verdiend niet meenemen naar de andere Ashalt-games zoals Arborne of Extreme.

Geschikt voor: iPhone, iPad
In-app aankopen: ja

SBK 16

De officiële game van het Superbike World Championship is geknipt voor mensen die van motorraces houden. Doe alsof je internationale topcoureur Tom Sykes of Sylvain Guintoli bent en rijd over realistisch uitziende racetracks.

SBK16 game

Er zit een snelle race-optie in, maar ook een kampioenschapsmodus, tijdraces en testraces. Ook is er een coole cockpit-weergave. De advertenties koop je af met een in-app aankoop of door de uitdaging tijdens de testritten te winnen.

Geschikt voor: iPhone, iPad, Apple TV
In-app aankopen: ja

Horizon Chase – World Tour

Met 73 tracks en 32 verschillende steden ben je wel even zoet met Horizon Chase. Er zitten 16 auto’s in die je kunt upgraden. De game is afgeleid van games als Out Run en Rush, maar aangepast voor mobiel. Je kijkt vanuit het derde persoons perspectief naar de auto’s. Het doel is duidelijk: zorg dat je op de eerste plaats komt.

Geschikt voor: iPhone, iPad, Apple TV
In-app aankopen: ja

Traffic Rider

In deze arcade-achtige game kruip je op de motor. Deze motorgame speel je vanuit het perspectief van de bestuurder, waarbij je tussen het verkeer door probeert te glippen. In Traffic Rider gaat het erom nét niet geraakt te worden en acties uit te voeren die in het dagelijks leven onverantwoord zouden zijn.

Traffic Rider

Je krijgt extra punten als je langs auto’s glipt en nog meer punten als je tegemoetkomend verkeer weet te ontwijken. Probeer dit niet in het echte leven! De punten die je verdient kun je besteden aan duurdere motoren met betere eigenschappen. In de Career Modus krijg je te maken met allerlei missies en uitdagingen. Ook zitten er een Endless Mode, Time Trial en Free Ride in.

Geschikt voor: iPhone, iPad
In-app aankopen: ja

Pico Rally

Pico Rally is een game voor mensen die wat moeite hebben met de bediening van de normale racegames. Je hebt geen D-pads en hoeft ook niet je toestel te kantelen om te sturen, maar er is slechts één knop: om gas te geven.

Het lijkt een beetje op slot-racing, waarbij je op het juiste moment moet remmen en gas geven om te kunnen inhalen en je rondetijden te verbeteren. Je komt terecht op achterafstraatjes in Azië of in duistere buurten waar de politie op je loert.

Geschikt voor: iPhone, iPad, Apple TV
In-app aankopen: ja

Hot Wheels Race Off

Zoek je meer een arcadespel, probeer dan Hot Wheels. Deze racegames met stunts laat je over de bekende oranje tracks scheuren. Je weet wel, van de Hot Wheels-speelgoedautootjes. Je gaat springen en stunts uitvoeren, terwijl je punten probeert te pakken en in leven probeert te blijven. Unlock meer dan 30 verschillende Hot Wheels-speelgoedauto’s en upgrade ze. Je kunt racen op 60 verschillende tracks in de single-player modus, maar er is ook een multiplayer modus.

Geschikt voor: iPhone, iPad, Apple TV
In-app aankopen: ja

Data Wing

Nieuw in 2017. Op het eerste gezicht lijkt dit alweer zo’n retro top-down spaceshooter die zich afspeelt in de ruimte. Maar Data Wing is in werkelijkheid een minimalistische racegame met grappige effecten waarbij je kunt versnellen door langs de kanten van de baan te gaan.

Leuk om te spelen en een grappige variant op de typische top-down racer. Er zit zelfs een goed verhaal in. Dit is een hobbyproject van een enthousiaste ontwikkelaar en is daarom helemaal gratis: geen advertenties en ook geen in-app aankopen. Hulde!

Geschikt voor: iPhone, iPad
In-app aankopen: nee

Endless Drive

Gaat het niet om snelheid, maar om het plezier van het autorijden, dan is deze app wat je zoekt. In Endless Drive ga je eindeloos rijden in een realistische omgeving, overdag en ’s nachts. Wil je rustig rijden dan kies je een relatief trage en betrouwbare auto om veilig te kunnen rijden. Of pak een supercar om wat harder te kunnen rijden. Je moet wel de snelheidslimieten in de gaten houden of proberen aan de politie te ontsnappen. Ook rijd je over verharde wegen en zandpaadjes, terwijl je naar je muziek luistert. Voor een eenmalige in-app aankoop kun je extra auto’s krijgen.

Geschikt voor: iPhone, iPad
In-app aankopen: ja

Beach Buggy Racing

Deze racegame speelt zich af op het strand. Je gaat off-road door het zand racen tegen andere coureurs, elk met een eigen persoonlijkheid. Met power-ups zoals Dodgeball Frenzy, Fireball en Oil Slick kun je de anderen verslaan. Je gaat rijden in monstertrucks en strandbuggies, in 6 verschillende gamevarianten en op 15 racetracks. Verzamel een garage vol unieke auto’s, ontdek een jungle met dinosauriërs, mysterieuze moerassen en prachtige stranden. Elke track biedt verrassingen, zoals een vuurspuwende vulkaan.

Geschikt voor: iPhone, iPad, Apple TV
In-app aankopen: ja

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!