HomePod vs HomePod mini.

HomePod-handleiding: bekijk de gebruiksaanwijzing en video’s

Zoek je een handleiding voor de HomePod, dan vind je hier officiële HomePod-handleiding van Apple en diverse handigheidjes om meer uit de HomePod te halen. De gebruiksaanwijzing legt precies uit hoe je de speaker instelt en gebruikt.

HomePod review Prijs (vanaf €349,-)

HomePod-handleiding van Apple

Apple heeft de officiële gebruikershandleiding van de HomePod online gezet. Hiermee kun je precies zien hoe je bepaalde handigheidjes uitvoert, zoals het instellen van de speaker. In de officiële handleiding vind je onderwerpen als het afspelen van muziek en podcasts. nieuws luisteren en apparaten thuis bedienen. Daarnaast legt de handleiding ook uit hoe Siri op de HomePod werkt.

Je vindt Apple’s HomePod handleiding op deze pagina bij Apple.

HomePod gebruikershandleiding


De handleiding begint met drie nuttige activiteiten: Start your day, Make dinner en Time for bed. Hierbij krijg je instructies hoe je Siri moet vragen om muziek af te spelen, een timer te starten en een alarm in te stellen. Heb je de HomePod gekoppeld met HomeKit, dan kun je bijvoorbeeld “Hey Siri, goodnight” zeggen om de lampen uit te doen, de deuren te sluiten en de thermostaat lager te zetten.

HomePod handleiding

We hebben daarnaast ook al een aantal eigen tips voor de HomePod gepubliceerd, zoals deze:

Apple-handleiding in video’s

Apple heeft een aantal YouTube-filmpjes uitgebracht, waarin ze uitleggen hoe de HomePod werkt. Zo ben je snel bijgepraat over de verschillende functies.

https://www.youtube.com/watch?v=42pt67WbvZU

HomePod bedienen via de knoppen:

https://www.youtube.com/watch?v=abOW_Cj0y5M

HomePod-instellingen aanpassen:

https://www.youtube.com/watch?v=Qegtls2wtYk

Handigheidjes voor HomePod-bezitters
Naast deze officiële HomePod-handleiding heeft Apple ook een reeks HomePod-tips uitgebracht die je via de Tips-app kunt bekijken. Zodra je de speaker hebt gekoppeld met je iPhone of iPad krijg je na ongeveer 30 minuten de eerste notificatie van de app, om je te attenderen op de handigheidjes.

De video’s voor muziek bedienen met Siri op de HomePod vind je in een apart artikel. Hieronder zie je video’s rond allerlei andere toepassingen zoals weerbericht en aandelenkoersen opvragen.

Hallo zeggen tegen de HomePod (link)

Wil je iets vragen aan Siri? Vraag ‘Hey Siri’ en stel je vraag. Je kunt natuurlijk ook ‘Hey Siri, what can I ask you?’ vragen om te ontdekken welke vragen je kunt stellen. Het schermpje bovenop de HomePod zal oplichten, ook als er muziek speelt.

Click here to display content from help.apple.com

Wat kan ik Siri op de HomePod vragen? (link)

Weet je niet wat je aan Siri kunt vragen, dan biedt de assistent wel een aantal suggesties. Je vraagt gewoon ‘Hey Siri what can I say?’. In een apart artikel leggen we uit welke functies Siri op de HomePod ondersteunt zoals nieuws, weer en aandelenkoersen. Toch is lang niet alles mogelijk. Zo kun je nog geen grappige Siri-vragen stellen.

Click here to display content from help.apple.com

Hoe kan ik lampen inschakelen met de HomePod? (link)

Je kunt Siri vragen om een bepaald HomeKit-accessoire in te schakelen. Heb je deze een duidelijke (liefst Engelstalige) naam gegeven, dan kun je deze bijvoorbeeld met de opdracht ‘Hey Siri turn on the porch light’ inschakelen.

Click here to display content from help.apple.com

Hoe kan ik de status van HomeKit-accessoires vragen? (link)

Wil je weten of de garagedeur dicht is? Dan vraag je ‘Hey Siri is the garage door closed?’.

Click here to display content from help.apple.com

Hoe gebruik ik de HomePod als Woning-hub? (link)

Ook daarbij kan de HomePod je helpen. Je kunt de HomePod als Woning-hub voor HomeKit gebruike, net als de Apple TV en iPad. Voor toegang op afstand moet je in de Instellingen van je iPhone zijn, waar je de toegang op afstand inschakelt bij iCloud > Woning.

HomePod Woning-hub

Hoe kan ik de HomePod om het weerbericht vragen? (link)

Wil je weten wat voor weer het wordt, dan kun je bijvoorbeeld vragen: ‘Hey Siri what’s the weather in Amsterdam?’ Leuk is dat Apple onze hoofdstad als voorbeeld gebruikt.

Click here to display content from help.apple.com

Kan de HomePod nieuws voorlezen? (link)

Vraag Siri naar het nieuws van de dag met de opdracht ‘Hey Siri tell me the news’ of luister naar het Beats 1-radiostation van Apple voor de nieuwste muziek.

Click here to display content from help.apple.com

Hoe kan ik aandelenkoersen opvragen op de HomePod? (link)

Wil je weten wat het aandeel Apple doet? Dan kun je dat opvragen voor een specifiek aandeel of een index of fonds. Bijvoorbeeld: ‘Hey Siri, how’s Apple stock doing today?’ of ‘Hey Siri, how’s the DOW doing?’

Click here to display content from help.apple.com

Hoe kan ik een bericht sturen op de HomePod? (link)

Ook als je je handen vol hebt kun je Siri vragen om een beircht te sturen via de HomePod. Bijvoorbeeld: ‘Hey Siri text Chris that I’m leaving now to go to school’.

Click here to display content from help.apple.com

Kan de HomePod mijn spelling controleren? (link)

De HomePod kan je vertellen of je een spelfout hebt gemaakt. Vraag bijvoorbeeld ‘Hey Siri how do you spell aluminium?’ en Siri gaat precies vertellen uit welke letters het woord bestaat.

Click here to display content from help.apple.com

Hoe stel ik kennisvragen aan de HomePod? (link)

Heb je een weddenschap gedaan en wil je controleren wie gelijk had? Dan kun je met de HomePod ook feiten controleren. Vraag bijvoorbeeld: ‘Hey Siri how high is Mount Fuji?’ en de HomePod geeft antwoord.

Click here to display content from help.apple.com

Hoe ontdek ik restaurants in de buurt? (link)

Je kunt de HomePod vragen naar aanbevelingen voor restaurants, locaties en openingstijden. Vraag bijvoorbeeld ‘Hey Siri what’s the best sushi nearby?’

Click here to display content from help.apple.com

Informatie

Laatst bijgewerkt
september 2020