‘Xbox 360-spellen gaan extra game-informatie op de iPhone tonen’

De Xbox 360 zal spelinformatie naar apps voor de iPhone en iPad sturen, waardoor er bijvoorbeeld kaarten en statusschermen uit een game op je iPhone te bekijken zijn. Zo gebruikt Microsoft iDevices om te concurreren met de Wii U.

Xbox iPhoneMicrosoft zal in de nabije toekomst een speciale app uitbrengen, die extra informatie van een game laat zien op de iPhone en iPad. Hierdoor kun je op bijvoorbeeld de iPhone een kaart zien van de spelwereld waar je op de televisie doorheen loopt. Dit liet een betrouwbare bron weten aan de gamesite Kotaku. Microsoft zou op deze manier de iPhone en iPad gebruiken om te concurreren met de Wii U, een nieuwe spelcomputer van Nintendo die met een tablet wordt geleverd. De app moet ook verschijnen voor Android en Windows Phone.

Omdat de app is verbonden met je Xbox Live-profiel, zou je iPhone kunnen zien welk spel je speelt. Is Halo 4 opgestart, dan krijg je automatisch informatie over dat spel in de app te zien. Sluit je het spel af en start je een ander spel, dan verschijnen er bijvoorbeeld kaarten en statusschermen uit deze andere game. Omdat je iPhone de informatie uit het spel bevat, hoeft deze niet per se op het televisiescherm getoond te worden.

Het idee lijkt geleend van de Wii U. Deze Nintendo-spelcomputer heeft een controller met ingebouwde tablet, waarop belangrijke informatie van het spel wordt getoond. Sony liet kort na Nintendo’s aankondiging ook al weten iets soortgelijks te gaan bieden, door de Playstation Vita als tweede scherm te gebruiken. Ook Microsoft volgt dit voorbeeld, maar door juist apparaten zoals de iPhone en iPad in te zetten. Omdat veel gebruikers deze al in huis hebben, is de kans meteen ook groter dat er gebruik van gemaakt zal worden.

Volgens Kotaku’s bron kunnen we de aankondiging van de app tijdens de gamebeurs E3 of “de zeer nabije toekomst” verwachten. Aangezien Microsoft vanavond op E3 een persconferentie houdt, is er een kans dat we dan al meer zullen horen.

Apple biedt zelf ook al mogelijkheden om de iPhone of iPad te gebruiken bij het spelen van een game. Door een spel met AirPlay Mirroring-ondersteuning op je Apple TV te spelen, kun je de iDevice gebruiken om informatie over de spelwereld af te lezen. Onder andere Real Racing 2 maakt hier gebruik van.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2012, 10:04
Categorie Games
Onderwerp microsoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.