Any.DO: alweer een stijlvolle takenlijst voor de iPhone

Any.DO is een takenlijst die al furore maakte op Android. Nu is de takenlijst-app ook op de iPhone en in de Chrome-browser verschenen.

anydo-iphoneAny.DO is al een takenlijst-app voor Android, met naar eigen zeggen “miljoenen” gebruikers. Vanaf vandaag is de app ook beschikbaar op de iPhone en in de Chrome-browser in een stijl die Apple-gebruikers wel zal aanspreken, al zal het lastig zijn om de aandacht van de verwende iPhone-gebruikers te trekken. Er zijn immers al zoveel mooie takenlijst-apps voor de iPhone, zoals Wunderlist, Things en Clear. Qua prijs is Any.DO moeilijk te verslaan: de app is gratis en is bovendien gemakkelijk te bedienen. Je sorteert de taken op basis van prioriteit, map of datum en kunt taken ook meteen vanuit de app delen met vrienden en familie.

Met een knop bovenin de app kun je de taak inspreken, net zoals je bij de Herinneringen-app van Apple zelf kan doen. Maar ook hier is het aan te raden om Engels te spreken, om te zorgen dat de app je begrijpt. Handmatig invoeren is trouwens ook bij gebruik van het Engels aan te raden, want website The Verge kreeg de app al vóór de officiële lancering toegestuurd en concludeert dat de app mooi, simpel en nuttig is maar vreselijk slechte stemherkenning heeft. De automatische aanvulling en woordsuggestie stellen namelijk de meest bizarre woorden voor maar probeert er vervolgens wel chocola van te maken. Zeg je dat je iemand wil bellen, dan zal de app in je adresboek kijken of er iemand met die specifieke naam is en de gegevens eraan koppelen.

any-doDoor te slepen kun je de volgorde van de taken veranderen. Naar rechts swipen markeert een taak als afgerond en door je vinger van bovenaf het scherm naar beneden te bewegen geef je aan dat je een nieuwe taak wilt maken. De app is te gebruiken in een licht of donker kleurenschema en zowel staand als liggend. Gebruik in landscape heeft als voordeel dat er een kalender naast de takenlijst verschijnt. De Chrome-versie is te vinden in de Chrome Web Store.

Downloaden: Any.Do (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2012, 23:00
Categorie Productiviteit
Onderwerp takenlijst

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.