Wachtwoorden bewaren: SplashID, eWallet en Lockbox

We hadden laatst een review van 1Password. MacWorld heeft nu drie alternatieven daarvoor besproken: eWallet, Lockdown en SplashID.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

eWalletRamy heeft laatst een review geschreven over het wachtwoordprogramma 1Password. Maar er zijn in de App Store wel meer applicaties met dezelfde insteek te vinden, zoals SplashID, eWallet en LockBox. Macworld heeft een vergelijkende test gedaan van deze drie resterende applicaties gemaakt en komt tot de conclusie dat SplashID de beste uit het rijtje is.

eWallet geeft daarentegen meer controle over de presentatie en de opslag van de gegevens, maar de interface is ingewikkelder en het duurt langer om ermee te leren werken. De interface van SplashID is eenvoudiger en er zit ook een handige zoekfunctie in. Bovendien kun je de gegevens tussen je iPhone en je Mac of PC synchroniseren.

Lockdown is net als 1Password gratis, met als verschil dat je bij 1Password ook kunt synchroniseren en de mogelijkheid hebt om minder gevoelige gegevens achter een snelle pincode te verbergen, terwijl je vertrouwelijke gegevens voorziet van een moeilijker master password.

Meer info: MacWorld en iPhoneclub

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2009, 22:40
Categorie Diensten
Onderwerpen wachtwoorden, wallet

Wallet

Wallet, voorheen ook wel Passbook genoemd, is een standaardapp op de iPhone waarin je klantenkaarten, tickets, kortingscoupons, pinpassen en creditcards in bewaart. Het is een soort digitale portemonnee, vandaar de naam van de app. Wallet is ook de thuishaven van Apple Pay, de betaaldienst van Apple. Lees alles over de Wallet-app, het maken van eigen Wallet-kaarten en meer.

Wallet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.