TVGiDS.tv 2.0: overzichtelijke tv-gids voor iPad

TVGiDS.tv 2.0 voor iPad is een fraaie nieuwe tv-gids voor de iPad die je zelf kan inrichten. De zoekfunctie is erg handig.

TVGids.tv 2.0 iPad headerTVGids.nl, Veronica Magazine, natuurlijk NU.nl en het prachtige iFanzy: het aanbod televisiegidsen op de iPad is omvangrijk. TVGiDS.tv 2.0 is een nieuwe applicatie die zich in de rij voegt. De toepassing richt zich op specialisatie en dat merk je al dat je hem de eerste keer opstart. Je kiest voor uitgelichte programma’s op de gebieden actualiteit, sport, documentaires, auto, series, amusement en/ of soaps. Je kan het aanbod bovendien inrichten naar je eigen kabelprovider en het zenderpakket dat je ervan afneemt.

Tv-gids instellen

Het kost even tijd om TVGiDS.tv 2.0 voor iPad in te stellen, maar het is eigenlijk wel aangenaam. Je stelt meteen je eigen zenderaanbod, voorkeur voor regionale zenders en extra zenderpakketten in. Ook kies je hoeveel minuten van tevoren je een herinnering voor een programma wilt. 0, 1, 3, 5, 10 of 15 minuten? Zelfs het herinneringsgeluid laat zich aanpassen. Én je stelt je eigen primetime in! Maar dan is het klaar en kan je met de app beginnen.

TVGiDS.tv populair en toelichting

Bediening

TVGiDS.tv – we zijn niet gecharmeerd van de gekunstelde schrijfwijze – werkt ook in de staande houding van de iPad, maar in de liggende stand komt hij beter tot zijn recht. De applicatie hanteert dan steeds een aardige indeling. Links zie je suggesties van populaire programma’s, centraal zie je de programma’s die zenders te bieden hebben en rechts tref je de beschrijving van een programma, inclusief foto, genre, meldingen, links en een deelmogelijkheid. Veeg in dat venster nog eens naar links en je kan ook meepraten over het programma via Twitter of Facebook. Je kan de programma’s tot een week vooruit bekijken in de gids. Daarom is het ook mogelijk voor programma’s niet alleen herinneringen in te stellen, nee, je kan ze ook in de agenda van je iPad plaatsen.

Programmaoverzicht

De applicatie trekt zijn eigen plan als het aankomt op het programmaoverzicht – best een belangrijke functie voor een gids. TVGiDS.tv 2.0 heeft ervoor gekozen om de zenders in de centrale kolom onder elkaar weer te geven. Bij elke zender zie je steeds het huidige en de twee volgende programma’s staan en aan een subtiel rood lijntje zie je hoe ver het huidige programma gevorderd is. Omdat alle informatie onder elkaar staat, moet je zo wel even scrollen om te zien wat er allemaal is. We hebben het wel eens sneller gezien – bijvoorbeeld in Veronica Magazine, maar met de details van het programma meteen rechts in beeld is de aanpak begrijpelijk. Een extra troef die de nieuwe TVGiDS.tv-app achter de hand heeft is de zoekfunctie in het laatste tabblad bovenin beeld. Daarmee kan je op alle dagen of specifieke dagen zoeken op programma’s en meteen herinneringen zetten.

TVGiDS.tv tweeten over programma iPad

Compensatie voor oud-gebruikers

TVGiDS.tv 2.0 is een nieuw uitgebrachte applicatie voor de iPad, geen update van de eerdere app. Hij is verkrijgbaar in twee smaken: gratis met advertenties en een betaalde Pro-versie zonder advertenties. Bezitters van de oude TVGiDS.tv Pro-versie worden tegemoet gekomen en hoeven niet opnieuw te betalen. Je kan dan de gratis versie downloaden, de app checkt of je de oude Pro-versie hebt en de advertenties worden verwijderd.

Downloaden: TVGiDS.tv 2.0 (gratis met reclame, iPad, iOS 5.0+)
Downloaden: TVGiDS.tv 2.0 Pro (€1,79, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 oktober 2013, 10:34
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen 3G, apple, sdk, televisie, tv-gids, voip, voorwaarden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.