Tiny Thief: vrolijk avonturenspel van de uitgever van Angry Birds

Tiny Thief is de nieuwste iPhone- en iPad-game onder Angry Birds-maker Rovio Mobile, en het is een leuke combinatie van puzzelen en timen.

Tiny Thief iPad iPhone headerDe maker van Angry Birds maakt niet alleen zelf games meer, maar geeft ook die van andere ontwikkelaars uit. Het eerste spel onder de Rovio Stars-vlag twee weken geleden was al een aangename puzzelverrassing, die nog niet door het grote publiek is opgepakt: Icebreaker. Misschien heeft het te maken met de grijsblauwe kleuren, misschien met de pixelstijl waar je van moet houden. Vandaag is er onder Rovio Mobile een game uitgebracht die wel eens meer mensen over de streep kan trekken. Tiny Thief is zo vrolijk als de zomer en mengt puzzelen met point & click.

Tasjesdief

Rovio’s nieuwste, ontwikkeld door het onbekende 5 Ants, bestaat uit zes hoofdstukken waarin je als dief voor allerlei uitdagingen komt te staan. In het eerste hoofdstuk heb je een paar tasjesdief-achtige acties uit te voeren en is het spel nog niet zo spannend. Je snaait een picknickmand voor een slapende bewaker en beklimt een steiger waaronder een tuinman de plantjes sproeit, om zo aan wat eten te komen.

Tiny Thief puzzelen met objectenTiny Thief houdt die eerste levels je hand vast met voorbeeldtikken die laten zien wat je moet doen. Tik op de grond om te lopen, tik bij een object op een handje om de actie ermee uit te voeren. Helaas kan het niet sneller dan dat: je kan niet meteen vanaf een afstandje al op de trap tikken om erop te lopen. Nee: om uit het zicht van de tuinman te ontsnappen, loop je eerst naar de trap, zie je dan het handje en ga je vervolgens naar boven. Aanvankelijk lijkt het de vaart uit het spel te halen, maar het is handig bij het rondkijken en zorgt juist voor wat spannende momenten.

Rondbanjeren

Tiny Thief actie op een draakTiny Thief is geen platformspel wat je qua uiterlijk wel verwacht, maar een avontuurlijk puzzelspel. En na de introductielevels komt het al snel los. Het is een spelletje waarbij je kastelen en piratenschepen rondbanjert op zoek naar de items en de paden die je nodig hebt om een object te stelen. Het is een spelletje waarbij je nét voor het kijken van de bewaker in een tonnetje verstopt, om er weer uit te kruipen als de beste man weer even de andere kant op kijkt. Het loont om overal en nergens op beeld te tikken om objecten buiten je looproute te activeren en zo bijvoorbeeld een wezel te vinden voor de derde ster, maar je eigen route kan je maar beter zorgvuldig uitstippelen. Als je gesnapt wordt, mag je opnieuw beginnen. Als je er echt niet meer uitkomt hoe je een object moet verzamelen, kan je een hintboek raadplegen.

Detailrijk

De uitstraling van Tiny Thief is de grote hoofdrolspeler. Het spel ziet er kleurrijk en strak uit, en is met gevoel voor detail geanimeerd. De muziek verdient een aparte melding: die is orkestraal, maar niet te zwaar aangezet en juist lekker vrolijk. Het themanummer in het hoofdmenu zingt door in jet hoofd en levels zelf bieden een leuke afwisseling van geluidseffecten en wat minder aanwezige muziek. Zelfs de natuureffecten zijn niet vergeten: altijd goed voor het gevoel dat je echt even in een andere wereld zit.

Tweede leuke spel

Rovio heeft als uitgever onder het Rovio Stars-label in korte tijd alweer zijn tweede leuke game afgeleverd. Icebreaker en Tiny Thief laten zich zelfs goed vergelijken. Het zijn beide leuke combinaties van timen en puzzelen, met steeds grotere en omvangrijkere levels. Het grote verschil in het voordeel van Tiny Thief zit hem in de afwerking en afwisseling: die staan op een niveau dat we ook in Rovio’s eigen Angry Birds-games nog niet eerder hebben gezien.

Downloaden: Tiny Thief (€2,69, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juli 2013, 11:11
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, rovio, tiny thief

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.