Snapseed krijgt een update, laat je in-app fotograferen en universeel

Fotobewerker Snapseed heeft een update gekregen, waardoor het mogelijk is om ook vanuit de app foto's te maken.

Snapseed voor iPadSnapseed is geen onbekende naam voor een select groepje iPad-fotografen. Deze fotobewerkingsapp is namelijk al enige tijd op de iPad beschikbaar. Na de laatste update is hij universeel, wat betekent dat iPhone-bezitters er ook gebruik van kunnen maken. Ook voor iPad-gebruikers bevat de update een aantal leuke toevoegingen: zo is het nu mogelijk om vanuit de app te fotograferen en om foto’s naar een standaardgrootte om te vormen.

Snapseed helpt je met roteren, knippen, belichten en herkleuren van foto’s via een aantal unieke handbewegingen. De app bevat ook een serie aan filters die je over je foto heen kunt plaatsen. Dezen zijn allemaal ontworpen om een bepaalde stijl te representeren, waaronder vintage, drama en grunge. Sommigen hiervan maken van de foto iets totaal anders, zoals Instagram dat ook doet. Maar veel van de filters past het kleurgebruik en de belichting een beetje aan, om een fijngesteld beeld te creëren. Wil je een aantal filters op een foto gebruiken, dan kun je delen hiervan selecteren en alleen daar het filter toepassen.

Een functie uniek voor de iPad-versie is de mogelijkheid om RAW-foto’s te bewerken. Deze importeer je vanaf je camera met de Camera Connection Kit.

Downloaden: Snapseed (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2011, 20:48
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen accessoire, apple, fotobewerking, fotografie, in-ear, muziek, oordopjes, snapseed

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.