Reeder voor iPhone en iPad krijgt ondersteuning voor Readability

Reeder voor iPhone en iPad heeft een update gekregen, met volledige ondersteuning voor Readability. Dit houdt in dat je een Read It Later-achtige oplossing krijgt om artikelen die je later nog eens wilt lezen online op te slaan.

reeder ipadOntwikkelaar Silvio Rizzi heeft een update voor de app Reader uitgebracht. De twee apps voor iPhone/iPod touch en iPad zijn bedoeld om rss-nieuwsfeeds te lezen. Nieuw is de volledige integratie voor Readability, de webgebaseerde leesdienst. Vorige maand werd deze functie al in de Mac-versie (€7,99) ingevoerd. Readability-ondersteuning houdt in dat je artikelen kunt opslaan om later nog eens te lezen, bijvoorbeeld op de desktop via je Readability.com-account.

Je kunt je leeslijst van Readability synchroniseren, offline lezen en beheren vanuit de app Reeder. Net als bij Flattr gaat er een kleine vergoeding naar de beheerder van een site, omdat die advertentie-inkomsten misloopt als mensen artikelen via een externe dienst gaan lezen.

Readability past gratis de tekstopmaak aan, wat layout en lettergrootte betreft. Betaal je 5 dollar per maand, dan krijg je volledige Instapaper-functionaliteit, waarbij je artikelen voor later kunt bewaren, via de webapp lezen of naar je Kindle sturen. Beheerders van websites die de artikelen hebben geschreven krijgen een percentage van het maandbedrag. Het voorkomt dat je voor elk artikel dat je wilt bewaren een microbetaling hoeft te doen; alles gebeurt achter de schermen en zonder dat de lezer er weet van heeft. Een alternatief is Instapaper, waarbij de aanschafprijs van de app (€3,99) in de zak van ontwikkelaar Marco Arment verdwijnt na aftrek van de 30% van Apple. De makers van de content zien er niets van terug. Nu zijn mensen inmiddels zo gewend dat alles op internet gratis is, dat het de vraag is in hoeverre mensen bereid zijn om een abonnement van 5 dollar per maand te nemen. Bij Readability is het de bedoeling dat ook aanbieders van blogs een account bij Readability openen, zodat ze hun aandeel in de vergoeding ontvangen.

Downloaden: Reeder (€2,39) en Reeder voor iPad (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2011, 22:42
Categorie Nieuws
Onderwerpen readability, reeder, rss

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.