Snapchat-kunst is nieuwe trend

Snapchat begon als app omzelfvernietigende foto's van jezelf rond te sturen.

snapchat_girl_chiayi_linHet is een gekke ontwikkeling: een app die bedoeld was voor het uitwisselen van zelfvernietigende foto’s wordt nu gebruikt voor kunstwerken. Snapchat kreeg bekendheid als oplossing voor sexting: het uitwisselen van expliciete foto’s van jezelf, die niet konden worden bewaard. Opslaan bleek echter een fluitje van een cent, waardoor andere toepassingen ontstonden. Gebruikers van Snapchat slaan nu hun plaatjes op en publiceren ze op internet, zoals op de Facebook-pagina Snapchat’s Funniest Screenshots.

De tekening hiernaast is gemaakt door Chiayi Lin, een ontwerper die werkzaam is bij Snapchat. Snapchat volgt een trend die ook al zichtbaar was bij Instagram (foto’s laten afdrukken en als kunstwerk ophangen) en Twitter (gedichtjes maken). In de app is een eenvoudig tekentool aanwezig en juist de beperkingen maken dat mensen het extra waarderen. Het tekentool is bedoeld om notities op tekeningen te maken, bijvoorbeeld een pijltje om iets aan te wijzen of een snor op iemand gezicht. Er is een beperkt aantal kleuren beschikbaar. Mensen gebruiken het echter om een foto van zichzelf te voorzien van Superman-kostuum of om foto’s van wildvreemden te voorzien van rood haar en feesthoedjes. Op de webpagina The Snapchat Artist zijn een aantal kunstwerken te zien van een onbekende Snapchat-gebruiker die met alleen zijn vinger, een iPhone 4 en de app Snapchat bekende kunstwerken natekent.

Downloaden: Snapchat (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 september 2013, 13:09
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen kunst, snapchat

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deel. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, Alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.