Shell gaat MyOrder-betalingen in alle deli2go-tankshops invoeren

Shell gaat in de deli2go-bakkerijen in tankstations MyOrder-betalingen invoeren. Klanten kunnen daarmee vooraf betalen en de wachtrij is korter.

deli2goShell gaat binnen een week MyOrder invoeren in de deli2go-shops in tankstations. MyOrder is een betaalsysteem met iPhone-app, dat sinds kort eigendom is van Rabobank. Shell wil met de invoering van MyOrder-betalingen een veelgehoorde ergernis aanpakken, namelijk wachten in de rij om te betalen. De betalingen gelden alleen voor afhaalproducten uit de deli2go-shop; een volle tank afrekenen met MyOrder is nog niet mogelijk. In september 2012 voerde Shell al een pilotproject met MyOrder uit en beweert nu de eerste landelijke retailer te zijn die met de mobiele betaaldienst gaat samenwerken. Eerder was MyOrder al te gebruiken in de horeca, in bioscopen, bij het parkeren en bij thuiskoks.

Shell voerde een eigen onderzoek uit en ontdekte dat 93 procent van de Shell-klanten zich ergert aan wachttijden. Ook blijkt 41 procent zich te ergeren aan wachten om te betalen. Het onderzoek pakte nogal gunstig uit voor MyOrder: 63 procent van de ondervraagden wil graag een gratis app zoals MyOrder gebruiken om de wachttijden te verkorten. Het systeem werkt straks als volgt: bij het plaatsen van een bestelling bij deli2go geeft de automobilist aan op elk tijdstip en op welke plaats hij de snacks wil ophalen. Bij het afhaalpunt in de bakkerij staat de bestelling al klaar om te worden meegenomen, zonder dat de klant tijd kwijt is met afrekenen. Om de transactie af te ronden wordt gebruik gemaakt van Minitix, iDeal, PayPal of creditcard.

Bij deli2go kun je belegde broodjes, wraps, warme snacks, koffie en andere snelle happen en dranken aanschaffen. De winkels worden geëxploiteerd door Bakerstreet, een bakkerijketen met snelle happen zoals panini’s en wraps. Omdat het gaat om aparte ‘shops’ binnen het tankstation verklaart dat ook meteen waarom de MyOrder-betalingen wel gelden voor broodjes en drank, maar niet voor tankbeurten.

Downloaden: MyOrder (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juni 2013, 11:53
Categorie Financiën
Onderwerpen myorder, rabobank

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.