Shazam 6.0 brengt muziek in kaart, nu ook op iPad

Shazam 6.0 voor de iPhone voegt charts op locatie toe: druk op de kaart en je ziet op de iPhone en nu ook iPad wat er de meest gescande muziek is.

Shazam 6.0 muziek op kaart zienShazam heeft een update naar versie 6.0 gekregen op de iPhone. De toepassing waarmee je muziek die je hoort scant, brengt nu die gescande muziek in kaart. Letterlijk. Je kan de hele wereld afstruinen naar muziek die er is ontdekt met behulp van de applicatie. Zoom in op een plaats en je ziet staan wat de meest gescande track is. Als je daarop drukt, zie je vervolgens een chart met meer veel geluisterde muziek. Daarnaast is de app nu ook verkrijgbaar op de iPad.

De optimalisatie voor de iPad is de grootste attractie van de update. Op iPadclub besteden we uitgebreid aandacht aan de toepassing voor Apple’s tablet, waarop ook ruimte is gemaakt voor het laten zien van welke programma’s er op de Amerikaanse televisie worden uitgezonden en welke muziek je daarin voorbij hoort komen. Daarnaast kan de iPad-app op de achtergrond muziek scannen: je kan zelfs een game spelen tijdens het aan hebben staan van Shazam, waarna de applicatie gewoon bekijkt hoe de muziek uit het spel heet.

Downloaden: Shazam (gratis, universeel, iOS 6.0+)
Downloaden: Shazam Encore (€5,99, met Spotify-snelknop, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2013, 15:01
Categorie Muziek
Onderwerp shazam

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.