Google-locatiegame Ingress via omweg nu ook op iPhone te spelen

Google's Android-locatiegame Ingress is nu ook op de iPhone te spelen via een omweg. Een ontwikkelaar maakte een port buiten de App Store.

Ingress iconGoogle’s locatiegebaseerde game Ingress is nog steeds exclusief voor Android-toestellen, maar het is nu alsnog mogelijk om de game op je iPhone te spelen. Ontwikkelaar Alex Studnička heeft de volledige game namelijk weten om te zetten naar iOS, waardoor je hem ook op je iPhone kunt spelen. Studnička begon korte tijd geleden aan de iOS-port, maar toen kon hij enkel worden geïnstalleerd op iPhones van ontwikkelaars of met een jailbreak. Inmiddels heeft hij de port van het spel via een omweg beschikbaar gesteld voor alle ‘gewone’ iPhone-bezitters.

Door op je iPhone een specifieke link te openen en de daarop volgende stappen te volgen, wordt Ingress net als andere iOS-apps buiten de App Store op je iPhone geïnstalleerd. Studnička waarschuwt dat hij zelf deze versie nog niet uitbundig heeft getest, waardoor er een kans bestaat dat je tegen problemen of vastlopers aanloopt. Zelf zijn we er in geslaagd om de experimentele iOS-versie op een niet gejailbreakte iPhone te installeren. Studnička heeft zich bij de ontwikkeling enkel op de iPhone gericht. Je hebt sowieso een gps-ontvanger nodig om het locatiespel goed te spelen.

Locatiegame

In Ingress moet je op zoek naar kunstwerken op openbare locaties in de echte wereld, die je vanuit het iPhone-spel kunt hacken om voorwerpen te verkrijgen. Hier maak je weer gebruik van om de portalen bij deze kunstwerken te claimen en zones te maken. Je kiest rond het begin van de game één van de twee beschikbare teams, waarna het zaak is om zoveel mogelijk territorium van de tegenstander af te nemen. Spelers op hogere niveaus spreken af en toe in de echte wereld af, zodat ze samen kunnen werken op de door de game gebruikte locaties.

Ingress bevindt zich op het moment nog in een bètafase. Om de game te spelen heb je daarom naast de hierboven genoemde app ook een bètacode nodig. Deze kun je aanvragen op de website van de game, maar ook andere spelers hebben af en toe codes die je kunt gebruiken.

Ingress iOS 1Ingress iOS 2

Minder strak

De iOS-versie van Ingress maakt de game speelbaar op je iPhone, maar je ervaring zal wel minder zijn dan die van Android-gebruikers. Het originele spel heeft uitgebreide animaties en een unieke kaart, maar in deze iOS-versie zijn de standaardelementen van iOS-apps en een ‘gewone’ kaart met stippen gebruikt. Ook ontbreekt de uitleg van de game op zekere punten, wat betekent dat je online moet inlezen om het hele spel goed te begrijpen. Tijdens het spelen merkten wij ook dat het spel wel heel vaak informatie opnieuw wil inladen als je de app tijdens het lopen aan hebt staan. Hierdoor moet je nog wel eens lang tegen een laadscherm aankijken. We benadrukken het graag nogmaals: dit is een zeer experimentele fanversie van de game. Je loopt dus wellicht tegen traagheid, bugs of andere issues aan.

Hoewel er nog geen officiële iOS-versie van Ingress beschikbaar is, hebben we wel meermaals gehoord dat deze op de planning staat. Deze fanvariant lijkt hoe dan ook te worden gedoogd door Google: Studnička zegt sterk te vermoeden dat Google hem allang op het spoor is, maar desondanks heeft hij nog geen verzoek ontvangen om zijn ontwikkeling te stoppen.

Ingress iOS 3Ingress iOS 4

Meer informatie: GitHub
Downloaden: Ingress (buiten App Store, op eigen risico)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2013, 17:02
Categorie Games
Onderwerp ingress

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.