Pocket Informant 2.0: snellere database en Nederlandstalig

Pocket Informant is een van de duurdere en meest uitgebreide takenlijsten en kalenders op de iPhone en iPod touch. In de nieuwste update synchroniseert, is de toegang tot de app-database enorm versneld.

Pocket Informant iPhone iPod touch to-do kalenderHalf april schreven we voor het laatst over de ontzettend uitgebreide iPhone-kalender Pocket Informant. We schreven toen dat versie 2.0 aan het einde van die maand nog zou verschijnen, maar het duurde allemaal iets langer dan verwacht. Nu is Pocket Informant 2.0 dan eindelijk in de App Store te downloaden en de lijst met updates is lang. De voornaamste verbetering is de vernieuwde motor die de online database en de synchronisatie aanstuurt: die is nu veel sneller. Ook is de app nu in het Nederlands uitgevoerd.

Gebruikers die Pocket Informant, een combinatie van een kalender en takenlijst, willen updaten, worden eerst verzocht een backup te maken van hun huidige agenda voordat de update geïnstalleerd is. Pocket Informant maandkalenderDaarna kunnen de gegevens overgezet worden op de nieuwe database-motor en kan je (als alles goed is gegaan) zorgeloos met de vernieuwde applicatie aan de gang.

Pocket Informant heeft in versie 2.0 ook nieuwe weergaven voor contactpersonen en notities. Er zijn audionotities toegevoegd aan de applicatie en gebeurtenissen en taken kunnen aangemaakt en bewerkt worden in een eenvoudigere editor die wat logischer is ingedeeld. De editor geeft ondanks dat wel de mogelijkheid om nu bijlagen aan gebeurtenissen en taken toe te voegen. Ook op andere gebieden zijn er meer mogelijkheden bijgekomen. Pocket Informant NederlandstaligZo kun je nu de ‘tab bar’ aanpassen en kan je op bepaalde plekken in de applicatie swipen in plaats van op een knop drukken om een actie uit te voeren.

De dagweergave van Pocket Informant toont nu ook de taken en brengt eindelijk de kalender samen met de taken. Je kunt subtaken in- en uitklappen en de app maakt ‘slimme’ groepen aan voor bepaalde taken. De applicatie integreert nu ook met Google Task Sync en de datumkiezer is vereenvoudigd. De laatste toevoeging is geen kleine: je kan nu een wachtwoordbeveiliging op de applicatie zetten.

Pocket Informant is te downloaden voor 10,49 euro en dat is voor App Store-begrippen erg prijzig. In de reacties op ons vorige artikel over Pocket Informant lees je indrukken en vragen en antwoorden van andere gebruikers.

Downloaden: Pocket Informant (€10,49)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2011, 15:54
Categorie Productiviteit
Onderwerpen activity, notities, pocket informant, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.