‘iPhone meest invloedrijke apparaat in de game-industrie’

Volgens duizend werknemers binnen de game-industrie is de iPhone het meest invloedrijke product dat er de afgelopen jaren is uitgekomen. Het onderzoek roept Steve Jovs uit tot meest invloedrijke figuur binnen de game-industrie.

Infinity BladeEen enquête ingevuld door duizend werknemers binnen de gamesindustrie wijst naar de iPhone als meest invloedrijke apparaat binnen de industrie. 17 procent van de deelnemers zette de iPhone op nummer 1, terwijl 53 procent de iPhone 4S in de top 5 meenam. Daarmee staat de iPhone 10 procent boven de Nintendo Wii. Steve Jobs zelf deed het ook erg goed: hij werd door het onderzoek aangewezen als meest invloedrijke man binnen de game-industrie en versloeg daarmee onder andere Valve’s Gabe Newell.

In de top 5 aan producten wordt de iPhone opgevolgd door de Nintendo Wii, Xbox Live, de Playstation en Steam. Alleen de iPhone wist meer dan tien procent van de deelnemers te overtuigen. Onder Steve Jobs staan Gabe Newell, Shigeru Miyamoto, Tim Berners-Lee en Marck Zuckerberg.

De invloed van de iPhone op de game-industrie is al langer duidelijk. Eerder werd Nintendo nog door zijn investeerders onder druk gezet, omdat zij het bedrijf liever iPhone-games zagen maken. Ook kwam er een Pokemon-game uit voor iOS en kondigde Level 5 aan dat hun Nintendo-exclusieve franchise Professor Layton ook naar de iPhone komt met een spin-off. Spelontwikkelaar Capcom boekte afgelopen kwartaal alleen maar vooruitgang in hun mobiele ontwikkelingstak.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2011, 17:04
Categorie Games
Onderwerp steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.