Flitsers.mobi 2.0 voor iPhone: simpele lijstweergave, alerts op rijrichting

Flitsers.mobi heeft een uitgebreide update gehad naar versie 2.0 van de iPhone-app. Er is nu een eenvoudige lijstweergave, er zijn meer kaartopties en het werkt beter met Bluetooth-apparaten.

Flitsers.mobi verkeersinformatie flitsers radarcontroles op de iPhoneDe populaire Nederlandse app Flitsers.mobi is bijgewerkt naar versie 2.0 en die voegt een hoop functies toe aan de toepassing, waarmee je flitsers onderweg in beeld ziet. De belangrijkste verandering is de mogelijkheid voor een simpele lijstweergave, die zorgt voor een overzichtelijker scherm van de flits- en radarcontroles. De applicatie werkt nu beter met meer Bluetooth-apparaten en je krijgt vanaf nu alleen alerts op wegen in jouw rijrichting. De lijst met verbeteringen is echter nog veel langer.


Onder Instellingen kan je aangeven of je de simpele of uitgebreide lijstweergave wilt zien. In de nieuwe simpele variant, zie je alleen de weg, de hectometerpaal en de rijrichting in beeld met de afstand die je ervan verwijderd bent. De instelling dat GPS na 5 minuten stilstaan uit gaat, kun je nu ook uitzetten of pas activeren na maximaal 60 minuten. Nog steeds kun je met de GPS-knop in beeld de locatievoorziening weer aanzetten, waarna je de flitsinformatie ook weer op nabijheid kan sorteren. De lijsten verversen elke 5 minuten automatisch en de app zal niet in de slaapstand terecht komen als de lijst actief in beeld staat.

Ook het rijden op de kaart is verbeterd. Google Maps draait nu mee in de rijrichting, waardoor je auto het middelpunt op de kaart blijft. Overigens kun je er nu voor kiezen om die auto weer te geven als een Ferrari, Formule 1-wagen of Nederlands’ trots Spyker. Ook kan je uit de andere Google Maps-weergaves kiezen als satelliet en hybride. Ten overvloede melden we er maar bij dat die het dataverbruik van de app niet bepaald zullen minderen. Bovendien wordt ook een radius-scan visueel op de kaart weergegeven. De vernieuwde alert-weergave laat nu eveneens een kaart zien als de applicatie actief draait op de iPhone. Daarop zie je dan je eigen positie en die van de flitser op de kaart. Alerts verdwijnen weer uit beeld na een aantal seconden dat je zelf kan instellen.

Wat niet veranderd is aan Flitsers.mobi, is dat de gegevens en posities van de controles nog steeds worden doorgegeven door de gebruikers zelf. In de app is het aanmelden nog wat makkelijker gemaakt. Je rijhistorie van de afgelopen tien minuten staat in beeld en ook hier kun je de weergave van Google Maps veranderen om de locatie nauwkeurig te specificeren. De App Store-omschrijving meldt overigens dat je in een van de volgende updates ook flitsmeldingen kan doorgeven die niet op A- of N-wegen staan. Het delen van eigen meldingen op Twitter en Facebook staat nu standaard uit.

Als laatste optie in versie 2.0 van Flitsers.mobi, op een aantal foutoplossingen na, kun je instellen met welk overzicht van flitsers je de app wilt openen. Je kan ‘Dichtbij’ dus boven Wegnummer verkiezen.

Downloaden: Flitsers.mobi (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2011, 14:10
Categorieën Navigatie, Nederlandse apps
Onderwerp flitspalen
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.