Plex 1.1 voor iOS brengt ondersteuning voor AirPlay en TV Out

Plex voor iOS heeft een update gekregen met o.a. AirPlay, TV Out, nieuwe zoekfuncties en een channelfunctie om beter zicht te houden op je favoriete zenders.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

plex ipad mediaPlex is een mediacenter-app die voor meerdere platformen geschikt is. Denk aan FrontRow, maar dan met veel meer mogelijkheden en functies. Plex heeft nu voor het eerst een grote update gekregen naar versie 1.1, waarbij nog meer functies zijn toegevoegd. AirPlay en TV Out worden voortaan ondersteund, al is het nog wel experimenteel en krijg je geen garantie dat het altijd werkt. En je kunt voortaan je iOS-apparaat, mediaserver en online mediadiensten doorzoeken.

plex iphoneMet de Plex-app kun je je multimedia zonder gedoe naar je iPhone of ander iOS-apparaat streamen. Van daaruit kun je vanaf nu laten doorstreamen naar een tv die AirPlay ondersteunt. Plex is geschikt voor Mac en Windows en heeft mobiele apps voor iOS en Android. Net als bij soortgelijke apps moet je wel eerst software op de desktop installeren.

Je desktopcomputer wordt daardoor een server, die muziek, films en tv-shows van een lokale opslagruimte haalt en op de iPhone beschikbaar maakt. Heb je video’s in een formaat die niet geschikt zijn voor de iPhone, dan zorgt Plex voor een live-omzetting. Bij de Plex-app op de desktop kun je eigen thema’s kiezen, plugins installeren en kiezen welke online aanbieders je wilt zien, zoals YouTube, Vimeo, Apple Movie Trailers of CNN. Je kunt Plex op de iPhone bijvoorbeeld gebruiken om op de bank naar filmpjes te kijken of muziek te streamen wanneer je onderweg bent. Het werkt zowel via Wi-Fi als 3G.

plex remoteSinds november 2010 had de Plex-app voor iOS geen update meer gekregen. Nu is er een vernieuwde app, met een compleet nieuwe gebruikersinterface waarmee je een beter overzicht krijgt van je multimediabestanden. Naast de genoemde opties AirPlay en TV Out heeft Plex ook een zoekfuntie gekregen, die gelijktijdig lokaal zoekt op je computer en eventuele externe harddisks in je netwerk, maar ook meteen bij online aanbieders zoals YouTube kijkt. Het nieuwe tabblad Channels (kanalen) geeft je beter zicht op je favoriete channels, zoals TED Talks of CNN. Je kunt de channels toevoegen die je interesseren, via een overzichtelijke weergave met miniatuurafbeeldingen.

Voor iPad-gebruikers zijn er knoppen toegevoegd in de afstandsbedieningsfunctie, afbeeldingen worden voortaan in een lokale cache bewaard zodat ze bij gebruik van 3G sneller laden en er zijn talloze kleine problemen opgelost. Twee nieuwe functies verbeteren het afspelen van media: Direct Play en Direct Streaming. Direct Play zorgt ervoor dat videobestanden realtime worden omgezet naar een formaat dat afgespeeld kan worden op de iPhone. Direct Streaming maakt gebruik van de hardwarechips in iOS-apparaten die voor het decoderen van video zorgen. Daardoor gaat het omzetten van video’s sneller dan bij gebruik van alleen software. iOS-apparaten en Android-toestellen kunnen H.264 direct in de hardware decoderen.

Downloaden: Plex voor iOS (€3,99)

Tip: we hebben een aparte pagina ‘Plex instellen op iPhone en iPad‘.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2013, 12:40
Categorie Amusement
Onderwerpen airplay, multimedia, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.