OpenSignal 2.0: beter bereik vinden met iPhone-app

De bereik-app OpenSignal op iPhone laat zien waar de Wi-Fi-hotspots zijn, waar je beter bereik hebt en hoe vaak je zonder signaal zit.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

OpenSignal iPhone bereik Wi-Fi-hotspotsWie alles over zijn bereik wil weten, zit goed met OpenSignal. De gratis iPhone-app werd nu vernieuwd en heeft de intentie nog veel meer nuttige informatie te verzamelen over de beschikbaarheid van Wi-Fi-hotspots en bereik. Omdat de applicatie nu op de achtergrond kan draaien, kan de applicatie allerlei vragen beantwoorden. Hoe vaak heb je GPRS op een plek waar je 3G wilt hebben? Je kan de prestaties meteen vergelijken met de andere netwerken.


Door de dekkingskaart en het vergelijken van providers, is OpenSignal al langer een nuttige applicatie als je wilt overstappen van netwerk. In versie 2.0 heeft OpenSignal nog meer antwoorden op je bereikvragen. Je test je huidige verbindingssnelheid en deelt de resultaten, vergelijkt je dataverbinding met de gemiddelde waarden en houdt op langere termijn bij hoeveel procent van de tijd en hoeveel MB’s je geen bereik had. En ook weer hoe zich dat verhoudt tot de gemiddelde gebruiker.

OpenSignal bereik op kaart OpenSignal bereikvergelijk

OpenSignal heeft een heldere nieuwe interface die de functies duidelijk onderscheidt. Op het dashboard bekijk je Wi-Fi-netwerken in de buurt en analyseer je je eigen mobiele bereik. Met een veeg omlaag doen je een snelle pingtest om te zien of je verbinding goed reageert. De dekkingskaart, uitgebreide snelheidstest en uitgebreide statistieken staan keurig op eigen pagina’s.

De statistiekenpagina is uitgebreider dan sommige los te downloaden data-apps, zoals bijvoorbeeld DataMan Next. Met een knop bovenin beeld zie je je verbruikte data in het laatste jaar, vorige maand, vorige week, gisteren en vandaag. Met horizontale vegen bekijk je de tijd zonder signaal, tijd op 3G en het aantal punten dat je zelf hebt verzameld om bij te dragen aan de kennis van de app en andere gebruikers.

OpenSignal verbinding testen OpenSignal hoofdmenu

Om OpenSignal optimaal te gebruiken, moet je de app toestemming geven tot je GPS-locatie. Het bezoeken van de instellingen is ook de moeite waard. Daar activeer je pushberichten voor roaming-waarschuwingen en bepaal je of de app bij jou op de achtergrond mag werken.

Pluspunten

  • Veel inzicht over bereik
  • Providers vergelijken

Minpunten

  • Achtergrondfuncties kosten batterij

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 11:31
Categorie Diensten
Onderwerpen bereik, dataverbruik, dekking, opensignal, wi-fi
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.