‘Office voor iOS uitgesteld tot najaar 2014’

Microsoft Office voor iOS en Android is uitgesteld naar 2014. Dat is af te leiden uit een roadmap van Microsoft, die ZDnet in handen kreeg.

officelogoZal er ooit nog een Microsoft Office-pakket voor iOS uitkomen? Er gaan al sinds 2010 geruchten dat Microsoft het kantoorpakket gaat aanpassen voor iPhone en iPad. Eerst zou de app in 2012 uitkomen (later nog eens herhaald), daarna werd het 2013 en nu zijn er geruchten dat het 2014 wordt. Dat blijkt uit een Microsoft-roadmap die in handen is gekomen van technologiesite ZDnet. De website houdt daarbij de mogelijkheid open dat de iOS-ondersteuning onderdeel uitmaakt van het Office 365-abonnement. De gelekte roadmap maakt daar overigens geen melding van.

ZDnet schrijft:

Also on the roadmap for fall 2014 is what’s listed as iOS/Android support for Office. One would assume this is the expected and widely rumored Office for iPad release. It could, however, be Office for iPhone and Android phone, given that it’s not listed on the roadmap as being tablet-specific.

office made for ipadMicrosoft heeft zelf al meerdere hints laten vallen dat er wordt gewerkt aan Office-ondersteuning voor iOS. Het bleek onder andere uit vacatures, verwijzingen naar Excel en PowerPoint voor iPhone, opmerkingen van eigen medewerkers en verwijzingen op de Microsoft-website. Apple zou ondertussen samen met VMware werken aan een eigen Office-concurrent voor de iPad. En Google heeft met Quickoffice ook een geduchte concurrent in handen, waarmee je Microsoft Office-documenten kunt bewerken en bekijken. Wie online wil samenwerken aan Office-documenten kan daarvoor terecht bij CloudOn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2013, 20:06
Categorie Zakelijk
Onderwerpen microsoft, office

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.