Source: iPhone-app voor snel internationaal nieuws

Source is een simpele nieuwsapp waarin je het laatste nieuws leest van gevestigde Engelstalige bronnen, in rubrieken als nieuws en sport.

Source Instant News iPhone-app nieuws
Nieuwsorganisaties als The New York Times, The Guardian, The Washington Post, BBC: ze komen samen in de nieuwe iPhone-app Source. Je kiest op het gebied van nieuws, technologie, business, art & design, entertainment, wetenschap, sport, mode en mensen zelf je favoriete bronnen uit om te volgen. Je kan geen eigen bronnen toevoegen, maar hoeft er ook geen enkele lastige handeling voor uit te voeren. Je tikt je nieuwsbronnen eenmalig aan en je hebt je nieuwsapp ingericht. Source laat vervolgens hun laatste nieuws zien.

Hier geen omslaande pagina’s, waanzinnig vormgegeven letters of frivole laadanimaties. Source heeft een simpele donkergroen-blauwe interface met vakjes waarin de berichten staan. Elk bericht opent onder de kop met een afbeelding en scrollen door de berichtenoverzichten gaat snel en soepel. Met een donkerblauw menu aan de linkerkant kies je uit de laatste berichten, trending berichten en de laatste verhalen per categorie. Ook kan je de berichten per bron bekijken, net zo eenvoudig benaderbaar vanaf hetzelfde menu.

Source is een verzorgde, maar lekker simpele app om het Engelstalge nieuws mee te volgen. Toch is de app niet helemaal zonder functies. Iets als pushbericht per bron of onderwerp zal je niet vinden in de app, maar er is wel een pagina Favorites waar je bewaarde verhalen komen te staan. Bovendien kan je in elk scherm rechtsboven de zoekknop indrukken en elk scherm weer zie je daarbij ook meteen momenteel hete onderwerpen staan. De spannendste optie is dat overzichtspagina’s een banner in beeld hebben bovenin waardoor je ziet dat er nieuwe berichten zijn binnengekomen. Reuters doet het ook in zijn nieuwe app. Zo heb je het gevoel bovenop het nieuws te zitten.

Source News iPhone hoofdmenu Souce nieuwspagina iPhone

De artikelweergave is lekker rechttoe rechtaan. De witte, ietwat rond uitgevallen broodtekst leest prettig en is standaard groot genoeg. Met de lettertype-knop in de bovenhoek, kan je de grootte ervan nog wijzigen. Artikelen kunnen gefavoriet worden, maar ook gedeeld worden naar Twitter, Facebook en via e-mail. Op dezelfde manier kan je ook artikelen laden in de webweergave.

Source is niet de meest spannende nieuwsapp die de iPhone te bieden heeft, dat mag duidelijk zijn. Het is gewoon een fijne en rustige manier om snel het laatste nieuws van gevestigde Engelstalige bronnen mee te krijgen.

Downloaden: Source (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2013, 20:15
Categorie Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.