iOS game-update: Cut the Rope 3 aangekondigd, Star Command snel en komt Civilization V?

Star Command en Cut the Rope Time Travel zijn twee veelbelovende nieuwe games voor iPhone en iPad en... voegt Civilization V zich daarbij?

GU WO Cut the Rope header iOSEen bijzondere iOS game-update vandaag. Eentje zonder downloadlinks. Eentje met alleen games die nu nog moeten uitkomen. En niet de minste! De ruimteschipsimulator Star Command komt er nu echt snel aan en ook is de volgende Cut the Rope onthuld. Ergens in de komende weken maak je kennis met Om Nom in allerlei historische thema’s in Cut the Rope Time Travel. De laatste aankondiging is nog niet concreet, maar wel veelbelovend: Civilization V!

Star Command komt nu echt snel, met excuses

GU DI Star Command header iPhoneDe ruimteschipsimulatie Star Command waar we al meerdere keren over hebben geschreven, moet nu dan eindelijk snel uitkomen. Op dit moment dienen de drie ontwikkelaars het spel in bij Apple voor een release, maar zonder horten en stoten ging het project niet. De ontwikkelaars die de financiering van het spel bij elkaar spaarden op de crowdfunding-website Kickstarter, spuugden hun investeerders bijna in het gezicht toen die zich hardop begonnen af te vragen waar het spel bleef – en af en toe zelfs hun geld terugtrokken. Onder de noemer Apologies, Thanks and Status (excuses, dank en status), schreven de heren achter het spel een grote blogpost waarin ze melden dat het uiteindelijke spel nog geen 30 procent behelst van de originele visie van het spel. Maar ook dat ze met opgeheven hoofd toeleven naar de lancering van het spel, dat nu wel echt binnenkort moet uitkomen. We zijn ondertussen benieuwder en benieuwder geworden naar Star Command, waarin je de controle neemt over een uit te breiden ruimteschip en haar bemanning.

Komt Civilization V naar iOS>

GU WO Civilization 5 iPad iPhoneDe hoofdontwerper van XCOM: Enemy Unknown, Jake Solomon, heeft een opvallende uitspraak gedaan tegenover PocketGamer. De studio denkt eraan de aankomende strategiegame Civilization V ook op iOS uit te brengen: “Ik speel The Walking Dead, ik speel Minecraft Pocket Edition op mijn tablet – en ik zou er álles op spelen. Alles. Als ontwikkelaars goede, uitgebreide en lange games op de tablet gaan uitbrengen, verkeer ik in de hemel. Ik game nu al meer dan ooit tevoren omdat ik de iPad altijd bij me heb, waarnaar ik ook ga.” De komt van de volgende Civilization is nog geen gegeven. De komst van het spel hangt samen met het succes van het aanstaande XCOM: Enemy Unknown. Dat wordt een volledige overzetting van de pc-versie die voor iOS is aangekondigd zonder enige consessie te doen in de opzet van het spel, maar, dan ook tegen een prijs die je gewend bent van pc- en Mac-games. Een indruk van Civilization V op de desktop kan je hieronder krijgen.

Trailer van de Dag: Cut the Rope 3

GU WO Cut the Rope Time TravelNa een uitstapje naar het leuke maar ietwat korte puzzelspelletje Pudding Monsters, zoekt ontwikkelaar ZeptoLab nu weer het vertrouwde pad op: de derde Cut the Rope komt eraan! In Cut the Rope: Time Travel is het schattige groene monstertje terechtgekomen in een tijdmachine en wordt hij eruit gespuugd in allerlei tijdstippen waarin weer als vanouds snoep moet worden gegeven. En dus spelen de levels zich nu af in het stenen tijdperk, traditioneel Egypte, het klassieke Griekenland, de Middel-Eeuwen, de Renaissance en de piratentijd. Het is nog niet bekend hoe het tijdselement precies is geïmplementeerd in het spel. Kan je met een schakelaar tussen tijden wisselen, of vormen de tijden slechts het decor van nieuwe levels? Dan nog kan het wel interessant worden natuurlijk. Cut the Rope heeft twee delen lang aangetoond inventief en doordacht te zijn en zet met elke update weer uitdagingen van een hoog niveau neer. Er zijn natuurlijk genoeg nieuwe objecten te bedenken met de nieuwe settings. Knuppels in de stone age, een guillotine in de renaissance? Wie weet! Bovendien verraadt een nieuw screenshot al dat je op een gegeven moment zelfs twee Omnoms bedient… Cut the Rope: Time Travel komt ergens in de komende weken uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2013, 19:30
Categorie Games
Onderwerpen cut the rope, iculture speelt, star command, star trek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.