Nieuwsapp Mr. Reader is klaar voor alle Google Reader-opvolgers

De fijne RSS-app Mr. Reader voor de iPad maakt gebruik van praktisch alle Google Reader-opvolgers. Feedly, FeedHQ, Feedbin en meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

mr reader icoonAls je het nieuws van je favoriete sites volgt in een iPad-app, is de kans groot dat de berichten op die sites worden binnengehaald via Google Reader. En dat kan wel eens problemen opleveren in een groot deel van die apps. Google trekt op maandag 1 juli de stekker uit haar dienst, en vanaf dat moment moeten nieuwsapps op zoek gaan naar alternatieve leveranciers van nieuws. De iPad-app Mr. Reader pakt het meteen grondig aan: je kan je nieuws laten leveren door praktisch alle diensten die zich opwerpen als opvolger van Google Reader.

Je hebt keuze uit zes verschillende leveranciers van nieuws, waar je steeds een account voor nodig hebt om hem aan Mr. Reader te koppelen en je sites en nieuws uit te laten lezen. Feedly is de bekendste naam van het stel. De dienst wordt veelvuldig genoemd als dé opvolger van Google Reader, omdat hij allerlei applicaties op verschillende platformen aan zich heeft gebonden. Op de iPad levert Feedly bijvoorbeeld ook het nieuws aan de hooggewaardeerde applicaties Reeder en Newsify. Nu ook Mr. Reader gebruik maakt van de dienst, kan je stellen dat Feedly drie steengoede iPad-apps voor zich heeft gewonnen.

Mr. Reader iPad grijze interfaceAndere nieuwsleveranciers waarvan je gebruik kan maken zijn BazQux Reader, Feedbin (ook te gebruiken in Reeder), FeedHQ, Feed Wrangler en Fever. Bij die diensten betaal je om er gebruik van te maken, waardoor ze voorlopig ongunstiger lijken dan Feedly. Het aardige van Mr. Reader is dat je meerdere leveranciers tegelijk aan de app kan koppelen.

Mr. Reader zelf is een dijk van een applicatie waarmee je het nieuws kan volgen op de iPad. Links in beeld tik je op de sites die je volgt of de mappen waar ze in verdeeld zijn, rechts zie je meteen een overzicht van de meest recente berichten van een site of map. Daarvan lees je de inleiding en zie je een foto, en je kan berichten meteen tot favoriet uitroepen, labelen of delen (ook naar applicaties waarin je offline kan lezen). Artikelen worden in een rustige interface geladen, en met een druk extra kom je op de webpagina waar het artikel staat. De nieuwste versie van de app biedt niet alleen ondersteuning voor Google Reader-opvolgers, maar zorgt er ook voor dat je probleemloos tussen portret- en landschapsstand in de app wisselt.

Downloaden: Mr. Reader (€3,59, iPad, iOS 5.0+)

Mr. Reader iPad leesweergave

Met dank aan Eric voor de tip!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2013, 9:06
Categorie Nieuws
Onderwerpen google reader, kerst, rss

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.