NRC Reader voor iPhone komt volgende week uit

NRC Reader, een digitale krant met iedere dag de beste stukken uit NRC en nrc.next, is volgende week ook op de IPhone beschikbaar.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

NRC ReaderNRC Reader is volgende week ook te downloaden voor de iPhone. Dat maakt business developer Ward Wijndelts van NRC vanmiddag bekend op de Grote Expertisedag Nieuwe Media, een initiatief van Expertisecentrum Journalistiek en de NVJ Academy. De iPad-app van NRC Reader geeft lezers voor €4,49 per maand iedere dag een selectie van de beste verhalen uit NRC en nrc.next. Dat komt meestal neer op zo’n acht artikelen per dag. Zonder abonnement krijg je elke maand vijf artikelen gratis. Het is nog niet bekend of deze hoeveelheden en prijzen in de iPhone-app gelijk blijven.

In NRC Reader staan vaak langere artikelen: analyses, opiniestukken en nieuwsachtergronden. Daardoor verliezen de artikelen minder snel hun actualiteitswaarde. Eerder schreven we al dat NRC niet op het uiterlijk heeft beknibbeld en auteurs van stukken een prominente positie geeft. Bij succes zouden apps voor iPhone en Android volgen, zo maakte ontwikkelaar Jelle Prins bij de lancering van NRC Reader voor iPad bekend. Hoeveel abonnees NRC Reader inmiddels heeft wilde Wijndelts op de Grote Expertisedag echter niet kwijt.

Toeval of niet: NRC Reader voor iPad kwam in februari op dezelfde dag uit als nieuw platform DNP, dat ook achtergronden wil bieden, en wordt ditmaal in dezelfde week als de nieuwe iPad-app Tone verwacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2013, 14:15
Categorie Nieuws
Onderwerp nrc reader

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.